منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • آموزش راه اندازی سرور فیزیکی از صفر تا صد

آموزش راه اندازی سرور فیزیکی از صفر تا صد

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
آموزش راه اندازی سرور فیزیکی از صفر تا صد

چگونه یک سرور فیزیکی راه اندازی کنم؟ هنگام راه اندازی این سرور نکات زیادی باید رعایت شود. در غیر این صورت خسارات جبران ناپذیری وارد خواهد شد. در این مقاله وبلاگ پارس پک قصد داریم شما را با صفر تا صد راه اندازی سرور فیزیکی آشنا کنیم. اگر قصد راه اندازی سرور یا اتاق سرور در شرکت و محل کار خود را دارید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

مراحل راه اندازی سرور فیزیکی

هنگامی که تصمیم نهایی خود را برای راه اندازی یک سرور فیزیکی گرفتید، مسیری پیش روی شما قرار دارد که به پنج مرحله تقسیم می شود.

سرور بخر

مرحله 1: سخت افزار سرور مناسب را انتخاب کنید

اولین قدم در یادگیری نحوه راه اندازی یک سرور فیزیکی، انتخاب سخت افزار مناسب است. اگرچه یک سرور عملکردهای متفاوتی دارد، اما زمانی که روی یک یا چند کار متمرکز باشد کارآمدتر کار خواهد کرد. بسته به انتظارات عملکرد سرور شما، نوع سخت افزاری که انتخاب می کنید متفاوت خواهد بود. برای درک بهتر این مشکل مثالی می زنیم.

فرض کنید هدف شما از راه اندازی یک سرور اختصاصی در خانه یا محل کارتان مدیریت بهتر سرور برای وب سایت و دامنه کسب و کارتان است. در این شرایط اگر سرورهای قدرتمندی را انتخاب کنید که دارای منابع قوی هستند، هزینه زیادی برای عملکرد مورد نظر خود خواهید پرداخت. به همین دلیل در انتخاب انواع سخت افزار سرور باید نوع عملکرد را در نظر بگیرید.

انواع سرورهای فیزیکی را بر اساس عملکرد مورد نیاز تحقیق کنید

انواع مختلفی از سرورها در هر شرکتی استفاده می شود، از جمله سرورهای فایل، سرورهای پایگاه داده، سرورهای وب، سرورهای ایمیل و سرورهای برنامه. سرور به سه شکل مختلف موجود است: Tower، Rackmount و Blade. سرورهای Rackmount و Blade قابل ارتقا هستند و فضای کمتری را نسبت به سرورهای Tower اشغال می کنند. به همین دلیل قیمت آنها از تاور گرانتر است.

هنگام خرید سرور فیزیکی به این نکته توجه کنید که اجزای سخت افزاری هر سرور عملکرد آن را مشخص می کند. هر سرور از منابع سخت افزاری مختلفی مانند CPU، هارد دیسک و RAM تشکیل شده است. همچنین ممکن است بخواهید اجزای دیگری مانند پشتیبان گیری یا سخت افزار برای تشخیص خطاها در سرور یا سایر اجزا در سرور خود داشته باشید.

به عنوان مثال، اگر می خواهید یک سرور فیزیکی را تنها به عنوان منبع ذخیره داده و خدمات پایگاه داده در شرکت خود راه اندازی کنید، به سروری با فضای دیسک و سرعت بالا نیاز دارید. در این میان برای سرور ایمیل، پردازنده قدرتمندتر شرط اصلی عملکرد بهتر آن است. بنابراین، مشخصات عملکرد دقیقی که از سرور انتظار دارید، نیازهای سخت افزاری سرور شما را تعیین می کند.

نحوه راه اندازی سرور فیزیکی
آموزش نصب و راه اندازی سرور فیزیکی

مرحله 2: سیستم عامل سرور فیزیکی را انتخاب کنید

مرحله دوم در راه اندازی سرور فیزیکی، انتخاب نوع سیستم عامل سرور است. سیستم عامل های مختلف بر روی سرورهای فیزیکی نصب می شوند. از جمله لینوکس و ویندوز و سیستم عامل های تخصصی تر مانند Linux Ubuntu Server یا Enterprise Linux یا CentOS. سیستم عامل معیاری است که بر قیمت سرور تأثیر می گذارد. در انتخاب نوع سیستم عامل توجه به نکات زیر به شما کمک می کند:

1. راحتی کاربر

اگر کسب و کار شما به حوزه های پیچیده فناوری و فناوری اطلاعات مرتبط نیست، انتخاب سیستم عاملی که نصب و پیکربندی آن برای راه اندازی سرور فیزیکی آسان باشد بسیار مهم است. سرورهای ویندوز اغلب برای کاربران معمولی ویندوز مناسب هستند. زیرا محیطی شبیه به سیستم عامل ویندوز کامپیوتر دارند. این در حالی است که سیستم عامل لینوکس کمی تخصصی تر است و برای استفاده از آن باید نحوه کار با لینوکس را بدانید.

2. پشتیبانی می کند

از آنجایی که لینوکس یک سیستم عامل متن باز است، سایر توسعه دهندگان لینوکس همیشه راه حل هایی را برای مشکلات رایج لینوکس در اینترنت ارسال می کنند. همچنین می توانید ساعت ها در اینترنت برای یافتن راه حل صرف کنید. اگر کسب و کار کوچکی دارید، از آنجایی که کار با تیم متخصص لینوکس هزینه بر است، انتخاب سیستم عامل ویندوز برای شما مقرون به صرفه تر است. هنگام راه اندازی یک سرور فیزیکی، نیازهای تعمیر و نگهداری شما بر انتخاب سیستم عامل شما تأثیر می گذارد.

3. قابلیت سفارشی سازی

اگر کسب و کار شما به گونه ای است که به مرور زمان نیاز به ارتقا یا سفارشی سازی سرور دارید، سیستم عامل لینوکس نسبت به ویندوز سازگارتر با شخصی سازی است.

4. قیمت

هزینه نصب سیستم عامل لینوکس نسبت به ویندوز کمتر است. چون منبع باز است. با این حال، ممکن است برای مدیریت آن به یک تیم متخصص نیاز داشته باشید که در نهایت هزینه بیشتری برای شما به همراه خواهد داشت.

مرحله 3: مکان سرور را در شرکت خود تعیین کنید

پس از انتخاب نوع سرور و سیستم عامل در مسیر راه اندازی سرور فیزیکی، باید مکان دقیقی را که قصد دارید سرور را در آن قرار دهید، بیابید. به طور معمول، سرور شما باید در یک اتاق اختصاصی به نام اتاق سرور قرار گیرد تا از نویز و مسائل امنیتی و مدیریتی جلوگیری شود. شما می توانید با توجه به نیازهای تجاری خود محل سرور در ایران یا خارج از کشور را انتخاب کنید. در ادامه توضیح خواهیم داد که یک اتاق سرور مناسب و استاندارد باید چه ویژگی هایی داشته باشد.

اتاق سرور باید بدون پنجره باشد و از سیستم های خنک کننده و برق لازم پشتیبانی کند. در واقع سیستم خنک کننده از سرور در برابر گرمای بیش از حد و آسیب محافظت می کند. همچنین سرور فیزیکی باید به گونه ای قرار گیرد که از دو طرف و پشت سرور به راحتی دسترسی داشته باشید. اگر سرور را روی میز قرار می دهید، خرید Rackmount از نظر امنیت و سازمان راحت تر خواهد بود.

هنگام راه اندازی یک سرور فیزیکی، یکی دیگر از موارد مهم در مورد اتاق سرور، مدیریت کابل سرور است. قرار دادن حجم زیادی از کابل های درهم و نامرتب نه تنها زشت نیست. همچنین کنترل و نگهداری سرور را دشوار خواهد کرد. حتی اگر کسب و کار کوچکی دارید، بهتر است کابل ها را در اتاق سرور در پچ پنل قرار دهید. همچنین داشتن سیستم پایش شرایط محیطی به شما کمک می کند تا رطوبت، گرما، جریان ولتاژ و غیره را با دقت بیشتری بررسی کنید.

مرحله 4: سرور را پیکربندی کنید

پس از نصب سیستم عامل، نوبت به پیکربندی سرور می رسد. نصب یک سیستم عامل بر روی سرور مانند نصب نرم افزار بر روی کامپیوتر است. نیازی به گفتن نیست که سروری که ارائه می دهید می تواند پیکربندی و سیستم عامل مورد نظر را داشته باشد. برای پیکربندی سرور به نکات زیر توجه کنید:

  • یک رمز عبور مدیریت قوی برای سرور انتخاب کنید.
  • اگرچه پیکربندی شبکه مهم است، تنظیمات شبکه اغلب به طور پیش فرض به درستی تنظیم می شوند.
  • پس از ایجاد و افزودن حساب های مدیر محلی، رایانه های مورد نظر خود را به سرور متصل کنید.
  • سرور خود را به عنوان یک کنترل کننده دامنه برای دستگاه های موجود در شبکه تنظیم کنید تا کاربران جدید را احراز هویت کرده و متصل شوید.
  • گزینه های دسترسی از راه دور و اشتراک گذاری را تنظیم کنید.
  • با توجه به برنامه پشتیبان گیری که دارید، یک نسخه پشتیبان از سرور تهیه کنید.
  • یک فایروال قدرتمند برای محافظت از سرور خود در برابر حملات راه اندازی کنید.

با توجه به هدف و نوع سرور، نقاط مشخص شده ممکن است تغییر کنند. چه بخواهید یک سرور ایمیل، یک پایگاه داده یا سرورهای دیگر راه اندازی کنید، پیچیدگی مراحل متفاوت خواهد بود.

مرحله 5: سرور فیزیکی را ایمن کنید

بدون اغراق مهمترین تجهیزات شرکت شما سرور است. در واقع تمام اقدامات مهم شرکت از جمله خدمات مشتری، تبادل داده، مدیریت پایگاه داده و سایر فعالیت های مهم حول محور سخت افزار سرور می چرخد. به همین دلیل هدف اصلی هکرها هستند. امروزه سرورها در معرض حملات هکرهای مختلف مرتبط با فیشینگ، تروجان ها، DDOS و بسیاری از حملات دیگر قرار دارند. هنگام راه اندازی یک سرور فیزیکی، می توانید سرور را با مراحل زیر ایمن کنید:

  • دسترسی فیزیکی و مجازی به سرور را محدود کنید.
  • از نرم افزارهای قدرتمند و به روز آنتی ویروس و ضد بدافزار استفاده کنید.
  • پیکربندی سرور را با نصب یک فایروال قدرتمند شروع کنید.
  • از رمزگذاری داده ها استفاده کنید.
  • به طور منظم از اطلاعات مهم خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.
  • به طور منظم وضعیت ورود غیرمعمول سرور را با نرم افزار ویژه نظارت کنید.
  • انجام ارزیابی های دوره ای امنیت سرور.
  • به طور مرتب خطاهای سخت افزاری را بررسی کنید.
  • با نصب دوربین های مدار بسته یا سیستم کنترل تردد، امنیت بیشتری را برای اتاق سرور فراهم کنید.
مراحل راه اندازی سرور فیزیکی
چگونه یک سرور فیزیکی راه اندازی کنم؟

هزینه راه اندازی سرور فیزیکی؛ عوامل موثر بر قیمت

عوامل مختلفی بر هزینه راه اندازی سرور فیزیکی تاثیر می گذارد. بسته به شرایط و تجهیزات مورد نیاز اتاق سرور و سخت افزار و شبکه فیزیکی سرور، هزینه راه اندازی سرور فیزیکی متفاوت است.

به عنوان مثال، وقتی به هزینه راه اندازی اتاق سرور نگاه می کنیم، عواملی مانند شبکه، منابع برق، استقرار و امنیت سرور وارد عمل می شوند. از انتخاب نوع سرور گرفته تا وضعیت کابل کشی و شبکه، نگهداری و حتی موارد کوچک مانند نصب جک ها و پورت ها همه در تعیین هزینه راه اندازی یک سرور فیزیکی نقش دارند. برای بررسی جزئیات بیشتر هزینه راه اندازی سرور، پیشنهاد می کنیم با کارشناسان پارس پک تماس بگیرید. پارس پک با ارائه راهکارهای مقرون به صرفه میزبانی سرور شما را در این زمینه راهنمایی می کند.

نتیجه

راه اندازی یک سرور فیزیکی چندان دشوار نیست. با این حال، احتمالاً خرید و راه اندازی سروری که نیازهای شرکت شما را برآورده می کند، برای شما دشوار خواهد بود. دستورالعمل‌هایی که در این مقاله ارائه کرده‌ایم به شما کمک می‌کند تا با در نظر گرفتن الزامات و استانداردهای اولیه، بهترین سرور را برای شرکت خود راه‌اندازی کنید. در این زمینه می توانید از راهکارهای میزبانی سرور پارس پک نیز استفاده کنید.

پارس پک اولین ارائه دهنده خدمات رایانش ابری در ایران به شما در انتخاب بهترین سرور کمک می کند. همچنین گام به گام شما را در نصب و استقرار سرور راهنمایی می کند. اگر از تحقیق و جستجو برای راه اندازی سرور فیزیکی خسته شده اید، همین حالا می توانید به صورت رایگان از مشاوره تخصصی پارس پک بهره مند شوید. اگر در مورد راه اندازی سرور فیزیکی سوال یا ابهامی دارید، آن را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

همانطور که تجارت شما رشد می کند، برای عملکرد و کارایی بهتر باید یک سرور فیزیکی راه اندازی کنید. از آنجایی که سرور ستون فقرات کسب و کار شما است، ممکن است با این مشکل مواجه شوید که از کجا شروع کنید. این مقاله هر آنچه را که باید در مورد راه اندازی یک سرور فیزیکی بدانید (از نصب سیستم عامل تا انتخاب اتاق سرور) را پوشش می دهد.

سوالات متداول

1. راه اندازی یک سرور فیزیکی چقدر طول می کشد؟

به طور متوسط، راه اندازی حرفه ای یک سرور فیزیکی بین 6 تا 10 ساعت طول می کشد. این زمان با توجه به نوع سرور و زیرساخت آن متفاوت است.

2. هزینه راه اندازی یک سرور فیزیکی چقدر است؟

عواملی مانند نوع سرور، قابلیت های سخت افزاری، زیرساخت و شبکه، منبع تغذیه و فاکتور امنیت در قیمت گذاری. با توجه به این عوامل قیمت متفاوت خواهد بود.

3. برای راه اندازی سرور فیزیکی به چه تجهیزاتی نیاز داریم؟

تجهیزات مربوط به سخت افزار سرور، اینترنت، سخت افزار شبکه، سیستم عامل، سیستم خنک کننده و ابزارهای امنیتی از جمله موارد مورد نیاز برای راه اندازی سرور فیزیکی هستند.

منابع:blog.avast