
ابر هیبریدی یکی از فناوری های جدید مبتنی بر فناوری ابری است. با توجه به مزایای فراوان این فناوری، جدا از سازمان های بزرگ، شرکت های متوسط و حتی کوچک نیز به استفاده از آن روی آورده اند. با کمک این فناوری می توان داده ها را با هزینه کمتری ذخیره کرد و امنیت آن را افزایش داد. در این مقاله وبلاگ پارس پک قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که ابر هیبریدی چیست؟ پس تا انتها همراه ما باشید.
ابر هیبریدی چیست؟
ابر ترکیبی یک محیط ابری است که از یک ابر خصوصی و یک ابر عمومی تشکیل شده است. استفاده از این فضا به سازمان این امکان را می دهد که برخی منابع را در شبکه خصوصی خود و برخی از آنها را در ابر عمومی قرار دهد. بنابراین، سازمان در مدیریت اطلاعات خود انعطاف بیشتری به دست خواهد آورد.
یکی از مزایای استفاده از ابر هیبریدی برای سازمان ها، کاهش مدت زمان پشتیبان گیری یا در صورت لزوم استفاده از پشتیبان گیری های قبلی است. به یاد داشته باشید که در سازمان های بزرگ ابرداده وجود دارد که گاهی به چندین ترابایت می رسد. حال، اگر همه این داده ها در یک فضا قرار داده شوند، چه حساس یا غیر حساس، از همه آنها برای پشتیبان گیری نیاز است. با این حال، ممکن است فقط لازم باشد این فرآیند را برای داده های حساس در فواصل زمانی کوتاه تکرار کنید.
تفاوت بین ابر خصوصی و ابر ترکیبی
همانطور که گفتیم، ابر خصوصی و ترکیبی دو مفهوم متفاوت از فناوری ابر هستند. با درک عمیق تر این دو مفهوم، تفاوت آنها نیز آشکارتر خواهد شد. در ادامه، تفاوت بین ابر خصوصی و ابر ترکیبی را توضیح می دهیم.
1. فضای ابری خصوصی
Private Cloud یک محیط ابری برای سازمان های خاص است که از طریق یک سرور مجازی برای همان سازمان ایجاد می شود. سرور مجازی در فضای ابری خصوصی می تواند در شبکه خصوصی یا در مرکز داده سازمان قرار گیرد. همچنین باید به این نکته توجه کنید که فضای ابری خصوصی هر سازمان توسط کارکنان آن اداره می شود و تنها اعضای همان سازمان می توانند به آن دسترسی داشته باشند.
استفاده از این سیستم امنیت بالایی را برای کسب و کار به ارمغان آورده است. علاوه بر این، عملکرد عالی آن باعث شده است که بسیاری از سازمان های بزرگ از این سیستم ذخیره سازی استفاده کنند.
با این حال، مهم ترین مشکلی که فضای ابری خصوصی داشت، قیمت بالایی بود که مردم برای استفاده از آن باید پرداخت می کردند. به همین دلیل استفاده از این فضای ابری برای کسب و کارهای کوچک و متوسط کاربردی نبود.
این مشکل باعث شده است که مشاغل کوچک از فضای ابری عمومی استفاده کنند. این فضا در قسمت بعدی توضیح داده شده است.
ابر خصوصی چیست؟
2. سیستم ذخیره سازی ابری عمومی
در کنار سیستم ذخیره سازی ابری خصوصی، نوع عمومی آن نیز معرفی شد. اگرچه این سیستم فاقد امنیت و عملکرد بسیار بالای ابر خصوصی بود، اما میتوان از آن برای مواردی استفاده کرد که به امنیت زیادی نیاز ندارند یا برای شرکتهایی که توان پرداخت هزینههای بالای ابر خصوصی را ندارند.
3. فضای ابری هیبریدی
سیستم ذخیره سازی ابری ترکیبی برای ترکیب قابلیت های ابر خصوصی و عمومی برای قرار دادن داده های حساس کاربر در فضای ابری خصوصی و داده هایی که حساسیت چندانی در ابر عمومی ندارند، معرفی شد. این بدان معنی است که کاربر می تواند همزمان از هر دو سیستم استفاده کند.
از یک طرف تمام داده های حساس کسب و کار شما در فضایی قرار می گیرد که هم کارایی بالایی دارد و هم می توانید از امنیت آن کاملا مطمئن باشید. از طرف دیگر داده هایی که نیاز به چنین کارایی و امنیت بالایی ندارند (نمونه هایی از این اطلاعات اشکالی است که در هر سازمانی وجود دارد و برای همه افراد قابل دسترسی است) باید در ابر عمومی قرار گیرد و به همین دلیل اقتصاد کسب و کار . کمک.
به طور کلی می توان گفت که تفاوت اصلی فضای ابری خصوصی با فضای ابری ترکیبی این است که در فضای ابر خصوصی، خود سازمان به طور کامل منابع را مدیریت می کند. اما در یک ابر ترکیبی، یک سازمان می تواند برخی از داده ها و منابع خود را در یک فضای خصوصی و برخی دیگر را در یک فضای عمومی ذخیره کند.
جدول زیر تفاوت های ابر عمومی، خصوصی و ترکیبی را فهرست می کند:
پارامتر | ابر عمومی | فضای ابری خصوصی | فضای ابری ترکیبی |
قیمت | ارزان | گران | مقرون به صرفه |
امنیت | بستگی به ارائه دهنده خدمات ابری دارد | امن ترین نوع فضای ابری | بدون خطر |
قابلیت مقیاس پذیری | مقیاس پذیری بالا | مقیاس پذیری محدود | مقیاس پذیری بسیار بالا با معماری مناسب |
نحوه دسترسی به منابع | رایگان برای همه | محدود | نیمه محدود |
هزینه های نگهداری | پایین | اوج | میانگین |
مالکیت ابر | ارائه دهنده خدمات ابری | سازمانی که از این سرویس استفاده می کند | سازمانی که از این سرویس استفاده می کند |
مزایا و معایب استفاده از فضای ابری هیبریدی
قبل از اینکه بخواهید از فضای ذخیره سازی ابری هیبریدی در سازمان خود استفاده کنید، باید با مزایا و معایب آن نیز آشنا شوید. در ادامه این مقاله وبلاگ پارس پاک بیشتر در این مورد صحبت خواهیم کرد.
مزایای اصلی استفاده از ابر هیبریدی
برخی از مزایای استفاده از فضای ابری عبارتند از:
1. انعطاف بیشتر
یکی از مزایای اصلی استفاده از ابر هیبریدی انعطاف پذیری است. با استفاده از این فضا، می توانید به راحتی منابع محاسباتی و ذخیره سازی خود را بدون نیاز به سرمایه گذاری هنگفت در زیرساخت خود افزایش یا کاهش دهید.
2. افزایش امنیت
خرید یک ابر ترکیبی به شرکتها این امکان را میدهد که فقط دادههای حساس خود را در ابر خصوصی خود ذخیره کنند و از منابع ابری عمومی برای بخشهای کمتر مهم استفاده کنند. این امر علاوه بر افزایش امنیت داده ها، به شرکت ها در کاهش هزینه ها کمک می کند.
3. بهبود بهره وری
بهره وری بهبود یافته یکی دیگر از مزایای استفاده از ابر هیبریدی است. به عنوان مثال، از یک سو، شرکت ها می توانند حجم کاری خود را بین منابع مختلف توزیع کنند و از سوی دیگر، می توانند ظرفیت سیستم را افزایش دهند تا از افت عملکرد در زمان های اوج بار جلوگیری کنند.
4. کاهش هزینه
تمامی مزایای ذکر شده در صورت عدم توجیه مالی می تواند بسیاری از شرکت ها و سازمان های کوچک و حتی متوسط را از استفاده از ابر هیبریدی محروم کند. با این حال، با کمک این فناوری، شرکتها در هر اندازه مجبور به خرید سرورهای پرمصرف و تجهیزات شبکه پیچیده نیستند که باعث کاهش هزینههای آنها میشود.
معایب استفاده از ابر هیبریدی
استفاده از ابر هیبریدی علاوه بر مزایایی که دارد معایبی نیز دارد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.
1. پیچیدگی نسبی مدیریت سیستم
استفاده از فضای ابری هیبریدی نیازمند مدیریت پیچیده و دقیق است. در واقع به دلیل استفاده از منابع مختلف و پراکنده، مدیریت این فضا می تواند دشوار باشد.
2. شما به یک شبکه قدرتمند نیاز دارید
استفاده از فضای ابری هیبریدی نیاز به شبکه ای قوی و پایدار دارد و بدون آن کارایی این فضا به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
3. به اینترنت پایدار نیاز دارد
یکی دیگر از نیازهای استفاده از فضای ابری هیبریدی دسترسی کامل، پایدار و ثابت به اینترنت با کیفیت بالا است. در صورت قطعی در اتصال اینترنت، دسترسی به اطلاعات ذخیره شده در این فضا نیز با مشکل جدی مواجه خواهد شد.
همه این مشکلات را می توان با انتخاب یک ارائه دهنده خدمات ابر هیبریدی قابل اعتماد و با تجربه حل کرد. بنابراین، اگر باید از این فناوری استفاده کنید، حتما قبل از انتخاب ارائه دهنده خدمات، تحقیق کافی انجام دهید.
ابر هیبریدی چیست؟
سه راه حل موثر برای کاهش هزینه های ابر هیبریدی
البته همه سازمان ها به دنبال راه هایی برای استفاده از ابر هیبریدی با هزینه کمتر هستند. در ادامه به سه راهکار مهم اشاره می کنیم که می تواند هزینه استفاده از این فناوری را کاهش دهد.
1. مدیریت هوشمند منابع
یکی از راه های کاهش هزینه ها در Hybrid Cloud استفاده از مدیریت هوشمند منابع است. با توجه به اینکه منابع ابری همیشه به صورت پویا در حال تغییر هستند، این راه حل به کاهش هزینه های صرف شده برای نگهداری منابع ابری کمک می کند. با استفاده از این راه حل، شما همیشه منابع مورد نیاز خود را در اختیار خواهید داشت و هزینه های مرتبط با افزایش منابع را کاهش می دهید.
2. انتقال اطلاعات مستمر و ثابت
راه حل دیگر برای کاهش هزینه ها در ابر هیبریدی استفاده مداوم از انتقال داده است. با توجه به اینکه هزینه های ذخیره سازی داده ها از جمله هزینه های اصلی در ابر هیبریدی است، انتقال مداوم داده ها به کاهش هزینه ها کمک می کند.
3. استفاده کارآمدتر از فضای ابری عمومی
راه حل دیگری که می تواند هزینه ها را در فضای ابری هیبریدی کاهش دهد، استفاده بهتر و هوشمندانه از فضای ابر عمومی است. سعی کنید داده های خود را بر اساس پروتکل های واقع بینانه به دو دسته اصلی داده های حساس و غیر حساس تقسیم کنید. هرچه بتوانید دامنه داده های حساس را کاهش دهید، بیشتر می توانید از آن فضا استفاده کنید، که با انتقال داده های بیشتر به ابر عمومی، هزینه کمتری برای کسب و کار شما خواهد داشت.
مقاله زیر را بخوانید تا با ویژگی های صفر تا صد، مزایا و انواع روش های ذخیره سازی ابری آشنا شوید.
فضای ابری چیست؟
آینده رایانش ابری
رایانش ابری به عنوان یکی از فناوری های مهم امروزه به سرعت در حال رشد است. با پیشرفت فناوری های رایانش ابری، فضای ابری ترکیبی نیز به طور فزاینده ای به عنوان یک راه حل موثر برای بسیاری از نیازهای تجاری و صنعتی شناخته شده و در نتیجه به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد.
در آینده ای نزدیک، با افزایش کیفیت و خدمات، ابر هیبریدی ممکن است به بهترین راه حل برای سازمان ها یا حتی افرادی تبدیل شود که نیاز به نگهداری بخش های مختلف سیستم خود در مکان های مختلف دارند. با گسترش فناوری های مرتبط با این فضا، رویکرد فضای ابری ترکیبی به عنوان یکی از راهکارهای اصلی پردازش ابری در نظر گرفته خواهد شد.
نتیجه
فضای ابری هیبریدی یکی از شاخه های جدید فناوری ابر است. این فضا که از ترکیبی از فناوری ابر خصوصی و عمومی تشکیل شده است، به کسب و کارها اجازه می دهد تا از هر دو فضا استفاده کنند. در این مقاله از وبلاگ پارس پاک، در مورد Hybrid Cloud و مزایا و معایب استفاده از آن برای مشاغل مختلف و همچنین آینده آن صحبت کردیم.
ابر ترکیبی می تواند گنج پنهانی باشد که بسیاری از کسب و کارها به آن نیاز دارند. اما آنها متوجه نیستند! این فضا در هزینه شما صرفه جویی می کند و رویای دسترسی به منابع محاسباتی قدرتمند را به واقعیت تبدیل می کند.
سوالات متداول
1. ابر هیبریدی چیست؟
ابر ترکیبی ترکیبی از ابر عمومی و ابر خصوصی است که به کسب و کارها اجازه می دهد داده های حساس را در یک ابر خصوصی و داده های غیر حساس را در یک ابر عمومی ذخیره کنند.
2. مهمترین دلیل استفاده از ابر هیبریدی چیست؟
یکی از مزایای مهم استفاده از ابر هیبریدی، انعطاف پذیری است. به عبارت دیگر، با استفاده از این فناوری میتوانید نیازهای منابع خود را بر اساس اولویتهایتان متعادل کنید، بدون اینکه هزینه زیادی برای زیرساختها صرف کنید.
3. آیا استفاده از فضای ابری هیبریدی از امنیت لازم برخوردار است؟
بله، با استفاده از ابر ترکیبی، می توانید داده های حساس خود را در ابر خصوصی ذخیره کنید که به افزایش امنیت اطلاعات شما کمک می کند.