منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • بازی ابری چیست؟ مزایا، معایب و نحوه عملکرد آن

بازی ابری چیست؟ مزایا، معایب و نحوه عملکرد آن

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
بازی ابری چیست؟ مزایا، معایب و نحوه عملکرد آن

Cloud Gaming یک روش جذاب و محبوب برای انجام بازی های ویدیویی است. استفاده از بازی ابری به اجرای آسان بازی از طریق سرور راه دور بدون نیاز به کنسول بازی یا سخت افزار خاص کمک می کند.

فناوری بازی های ابری برای اولین بار در سال 2000 معرفی شد. اما در آن زمان زیرساخت بازی های ابری چندان قدرتمند نبود. سرانجام، سال 2010 شاهد معرفی اولین سرویس پیشرفته بازی ابری بودیم. در واقع، ظهور سرویس های بازی ابری گوگل، مایکروسافت و سونی می تواند بستری قدرتمند برای این فناوری ایجاد کند.

بازی ابری یک فناوری ابری است که به شما امکان می دهد از راه دور بازی کنید. یک سرور قدرتمند بازی را اجرا می کند و ویدئو و صدا به دستگاه گیمر پخش می شود و در نهایت گیمر می تواند بازی را از طریق کنترلر، کیبورد، ماوس یا دستگاه های مشابه انجام دهد.

در این مقاله از وبلاگ پارس پاک قصد داریم تا شما را با بازی ابری و نحوه عملکرد آن آشنا کنیم. اگر یک گیمر حرفه ای هستید یا قصد دارید بازی های رایانه شخصی را به روشی راحت و بدون نیاز به کنسول بازی کنید، خواندن این مقاله دنیای جدیدی از فناوری و بازی رایانه های شخصی را باز خواهد کرد.

ویژگی بازی ابری؛ بازی را بدون نیاز به فضای محلی اجرا کنید

بازی های ابری به بازی های ابری گفته می شود که برای اجرا به سخت افزار یا نرم افزار محلی نیاز ندارند. با این نوع فناوری، گیمرها می توانند با استفاده از سرویس ابری از راه دور بازی کنند. در نتیجه برای اجرای بازی های سنگین مانند فورتنایت نیازی به کارت گرافیک یا هارد دیسک اضافی نخواهند داشت. این بدان معنی است که شما می توانید بازی ها را حتی بر روی رایانه های شخصی یا تلفن های همراه یا تبلت انجام دهید. بنابراین، اگر یک بازی‌ساز هستید، می‌توانید با فروش بازی‌های خود بدون نیاز به نسخه فیزیکی یا دانلودی، درآمد کسب کنید. این فضای ابری ویژگی های دیگری نیز دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم.

1. انعطاف پذیری. امکان دسترسی به بازی در هر مکان و زمانی

انعطاف پذیری بازی های ابری به شما این امکان را می دهد که از ابر برای بازی در هر مکان و با هر دستگاهی استفاده کنید. به عنوان مثال اگر در سفر هستید و به رایانه شخصی خود دسترسی ندارید، می توانید با یک بار دانلود بازی Cloud Gaming در هر دستگاهی به بازی دسترسی داشته باشید و به راحتی به مرحله مورد نظر بازی برسید. این بدان معناست که نیازی نیست تمام مراحل بازی را که قبلاً پشت سر گذاشته اید دوباره پخش کنید.

2. پشتیبانی از چندین دستگاه. امکان دسترسی به بازی از هر دستگاهی

بازی‌های ابری از چندین دستگاه پشتیبانی می‌کنند و امکان بازی در دستگاه‌های مختلف را فراهم می‌کنند. به عنوان مثال، سرویس Google Stadia از نسخه های دسکتاپ و نسخه های برنامه های کاربردی برای رایانه ها و تلفن های همراه با سیستم عامل اندروید و آیفون و سافاری پشتیبانی می کند. علاوه بر این، امکان بازی در هر نقطه از جهان وجود دارد. به این معنی که اگر قصد دارید در سفر بازی کنید، فقط به اینترنت و یک دستگاه برای اجرای بازی نیاز دارید.

3. از طریق هارد به به روز رسانی های بازی دسترسی پیدا کنید

بازی های ابری همچنین به شما امکان می دهد به بازی های به روز شده به صورت آفلاین و از طریق سخت افزار دسترسی داشته باشید. برای مثال می توان به هارد دیسک های ایکس باکس وان مایکروسافت یا هارد پلی استیشن سونی اشاره کرد. این ویژگی به ویژه در بازی های آنلاین چند نفره مانند Fortnite برای دسترسی به آپدیت های جدید بازی بسیار مهم است.

برای آشنایی با ویژگی ها، کاربردها و انواع فضای ابری مقاله زیر را مطالعه کنید.

فضای ابری چیست؟

مزایای بازی ابری؛ دسترسی سریع بدون نیاز به فضای ذخیره سازی

دانستن مزایا و معایب بازی های ابری به شما کمک می کند بازی های ابری را با ذهن بازتری انتخاب کنید. در ادامه به بررسی مزایا و معایب این فناوری خواهیم پرداخت.

1. دسترسی سریع

برای دسترسی به بازی‌های مورد علاقه‌تان دیگر نیازی نیست ساعت‌ها برای دانلود یا به‌روزرسانی‌های جدید منتظر بمانید. زیرا همه چیز در فضای ابری همیشه در دسترس است و برای بازی فقط به یک کنترلر، ماوس یا کیبورد نیاز دارید. ناگفته نماند که گاهی اوقات دسترسی به بازی های اشتراک گذاری نشده ممکن است زمان ببرد. در این مواقع با به روز رسانی سرویس های اشتراک، زمان بیشتری برای انجام بازی خواهید داشت. خدماتی مانند Nvidia GeForce Now، Founders و Shadow نمونه‌هایی از خدمات برتر بازی ابری هستند که دسترسی به بازی را در هر زمان و با هر دستگاهی، از جمله مک بوک یا تلفن همراه، فراهم می‌کنند.

2. بدون نیاز به فضای اضافی کامپیوتر

شما می توانید از بازی های مختلف در فضای ابری بدون نیاز به ذخیره بازی بر روی هارد دیسک یا چند کنسول استفاده کنید. در نتیجه، نیازی به نصب، پیکربندی یا ایجاد فضای اضافی برای دانلود فایل های بزرگ در رایانه خود نخواهید داشت.

3. بدون نیاز به تهیه سخت افزار

یکی دیگر از مزایای بازی های ابری، امکان اجرای آن ها بدون نیاز به سخت افزار یا کنسول بازی است. اگر قصد بازی دارید، تنها چیزی که نیاز دارید یک ماوس و کیبورد و اتصال به اینترنت است.

4. امکان بازی بر روی هر دستگاه و از راه دور

این ویژگی بازی ابری به شما امکان می دهد در هر دستگاهی بازی کنید. این بدان معناست که برای اجرای بازی لزوماً به رایانه شخصی نیاز ندارید. زیرا هر زمان که بخواهید با دسترسی به اینترنت می توانید با موبایل و سرویس گیمینگ ابری اندروید، بازی را در هر وسیله ای در سفر یا در جاده یا منزل ادامه دهید.

مزایا و مزایای بازی های ابری

مزایای بازی های ابری

معایب بازی های ابری؛ بازی به سرعت اینترنت بستگی دارد

یکی از مشکلات مهم بازی های ابری تاخیر آن است. از آنجایی که برای اجرای بازی به یک سرور ابری متصل می شوید، فاصله کمی بین فشار دادن یک دکمه برای صدور فرمان در بازی و اجرای آن فرمان وجود دارد. اگر مشکل بزرگی با این تاخیر در لود بازی ندارید، می توانید از این مشکل چشم پوشی کنید.

علاوه بر این، Gaming Cloud یک کتابخانه عظیم از بازی های مختلف است. اگر می خواهید بازی جدیدی پیدا کنید، این ویژگی کمی طول می کشد. علاوه بر این، عملکرد صحیح بازی های ابری به سرعت اینترنت بستگی دارد. در نتیجه ممکن است به دلیل قطع یا قطع شدن اتصال به اینترنت، تجربه بازی خوشایندی نداشته باشید. در این شرایط استفاده از کنسول بازی یا سایر سخت افزارهای بازی تجربه بهتری را ارائه می کند.

نحوه عملکرد بازی های ابری

بازی ابری یک فناوری ابری است که به شما امکان می دهد بازی های ویدیویی را از راه دور بدون نیاز به نصب آن بر روی کنسول یا رایانه انجام دهید. بنابراین مهم نیست که دستگاه شما چقدر قدیمی یا کند است. زیرا بدون نیاز به کنسول های پیشرفته ایکس باکس یا پلی استیشن، همچنان می توانید از کیفیت خیره کننده بازی های آنلاین در فضای ابری لذت ببرید.

بازی های ابری از طریق یک سرور گسترده بر روی رایانه شما انجام می شود. هر سرویس سرور مخصوص به خود را دارد و عملکرد آن شبیه پخش موسیقی از Soundcloud یا پخش ویدیو از YouTube است. شایان ذکر است که اینترنت پرسرعت نیز شرط اساسی برای لذت بردن از تجربه بهینه بازی ابری خواهد بود.

برای درک بهتر این مفهوم، فناوری پخش موسیقی از SoundCloud یا پخش فیلم از Netflix را در نظر بگیرید. بازی‌های ابری نیز فرمانی را به سرور ابری ارسال می‌کنند که با فشار دادن دکمه‌ای از رایانه یا تلفن خود اجرا می‌کنید. ابتدا سرور آن را تجزیه و اجرا می کند و سپس تصویر اجرایی را به دستگاه شما ارسال می کند.

به عنوان مثال، هنگامی که در حین بازی دکمه ای را فشار می دهید یا شخصیت های بازی را با کنترلر جابجا می کنید، تمام دستورات شما در عرض چند میلی ثانیه به سرور ارسال می شود و دوباره در سمت سرور در صفحه دستگاه شما اجرا می شود. اگر بین اکشن شما و اجرای آن روی صفحه تاخیر وجود دارد، احتمالاً به دلیل مشکل اینترنت است.

هزینه بازی ابری چقدر است؟ تعیین قیمت با توجه به نوع خدمات

در میان نسخه های بازی ابری، می توانید بازی های ابری رایگان نیز پیدا کنید. در فضای بازی ابری، برخی از بازی ها به صورت رایگان و برخی دیگر با هزینه ماهانه در دسترس هستند. هزینه بازی های ابری به نوع سرویس ابری که برای بازی انتخاب می کنید بستگی دارد. به عنوان مثال، Xbox Cloud برای یکی از بازی های خود ماهیانه 15 دلار دریافت می کند. لازم به ذکر است که هزینه بازی های مشارکتی با اشتراک گذاری بین چند گیمر بسیار کاهش می یابد. این قیمت با انتخاب گزینه های دیگر مانند پخش موسیقی در حین پخش تغییر می کند. شایان ذکر است که برای اجرای بازی با کیفیت 4K در گوگل استیدیا که یکی از بهترین بازی های ابری محسوب می شود، باید ماهیانه 9.99 دلار پرداخت کنید.

خدمات بازی ابری ایرانی

از آنجایی که اینترنت در ایران عموماً در وضعیت نامناسبی قرار دارد، دسترسی به خدمات ابری خارجی اغلب گران و دشوار خواهد بود. ناگفته نماند که سرویس های بازی ابری ایرانی در سال های اخیر محبوبیت خاصی در بین گیمرها پیدا کرده اند. به عنوان مثال، Polypod، اولین سرویس بازی ابری ایران، فعالیت خود را در سال 1396 با حمایت بانک پاسارگاد آغاز کرد. پرانیکس یکی دیگر از سرویس های ایرانی است که در حال حاضر تنها یک بازی ارائه می دهد. با این حال انتظار می رود این فناوری در ایران همچنان مسیر رشد را برای بازی سازان و گیمرها رقم بزند.

نتیجه

بازی ابری یک فناوری کاربردی است که نیاز به سخت افزار یا کنسول های قدرتمند را از بین می برد. تصور کنید بعد از خرید جدیدترین گوشی اندرویدی، بتوانید آخرین بازی ایکس باکس وان یا پلی استیشن را با کیفیت عالی و بدون نیاز به سخت افزار یا کنسول بازی کنید. این مفهوم جذاب برای گیمرها می تواند نشان دهنده فناوری شگفت انگیز سرور ابری و تجربه بازی ابری باشد. بازی ابری روشی برای انجام بازی های ویدیویی از راه دور از طریق مرکز داده سرورهای ابری است. برای آشنایی بیشتر با نحوه عملکرد و هزینه بازی های ابری، خواندن این مقاله به شما کمک می کند.

در این مقاله از وبلاگ پارس پاک در مورد ویژگی ها، مزایا، معایب و نحوه عملکرد بازی های ابری صحبت کردیم. این سرویس به گیمرها این امکان را می دهد که بدون نیاز به سخت افزار یا مکان اختصاصی برای دانلود بازی، هر بازی را انجام دهند. با توجه به پلتفرم‌های انحصاری و هزینه گران برای خرید کنسول‌های جدید، انتظار می‌رود که بازی ابری یک پلتفرم مفید و رو به رشد باشد. نظر شما در مورد این فناوری جدید چیست؟ آیا تا به حال از بازی های ابری ایرانی یا خارجی استفاده کرده اید؟ نظرات خود را با ما در نظرات به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

1. مزیت بازی ابری چیست؟

در بازی های ابری می توانید بازی های مورد علاقه خود را به صورت آنلاین و از راه دور از طریق سرور ابری در رایانه، تلفن همراه یا تبلت بدون نیاز به دانلود یا نصب سخت افزار انجام دهید.

2. آیا بازی های ابری رایگان هستند؟

خیر، برای اجرای بازی باید هزینه اولیه پرداخت کنید. شما در واقع سرویس پایه را خریداری می کنید و هر ماه با توجه به نوع بازی مشترک آن می شوید.

3. بهترین خدمات بازی ابری کدامند؟

از بهترین بازی های ابری می توان به گوگل استیدیا، پلی استیشن ناو، انویدیا جیفورس ناو، ورتکس و ایکس کلود اشاره کرد.