
در مطالب قبلی به معرفی انواع هکرها و هکرهای کلاه سفید پرداختیم و در این مقاله قصد داریم با تاریخچه هک بیشتر آشنا شویم. با ما بمان…
هنگامی که اینترنت در سال 1960 ایجاد شد، برای هزاران محقق به عنوان یک شبکه کامپیوتری انقلابی شناخته شد، برای ساخت چنین شبکه ای سریع و قابل اعتماد، ابتکارات زیادی به کار گرفته شد و توسعه دهندگان آن نیز توجه زیادی به تدابیر امنیتی این و داشتند. بیشتر این توجه معطوف به مقابله با تهدیدات نظامی و ناوشکنهای قدرتمند احتمالی در آینده بود.
در آن زمان اینترنت به عنوان یک مدینه فاضله شناخته می شد و هیچکس تصور نمی کرد که خطر اصلی برای کاربران این شبکه، خود کاربران باشند.
ممکن است به نظر برسد که توسعه دهندگان اینترنت را به خاطر عدم اجرای استانداردهای امنیتی بالا سرزنش کنیم، اما واقعیت این است که حتی با وجود پیشرفت های بزرگ از دهه 1960 تاکنون، ما هنوز فاقد استانداردهای امنیتی هستیم. ما استاندارد مناسبی نداریم.
اگر علاقه مند به افزایش دانش خود در مورد حملات امنیتی و محافظت از سیستم خود در برابر این حملات هستید، می توانید مقالات قبلی ما در مورد محافظت از ویندوز سرور در برابر حمله DNS سرور و 21 نکته امنیتی سرور برای محافظت از سرور خود را در اینجا بخوانید.
آغاز عصر هک
در سال 1957، جهان با اختلال مجازی آشنا شد. یک کودک نابینا 7 ساله به نام جو انگرسیا موفق شد سیستم تلفن خانگی AT&T را هک کند و این آغاز دنیای هک و هکرها بود.
اصطلاح “هکر” در دهه 1960 در آزمایشگاه هوش مصنوعی MIT برای اشاره به گروهی از افراد متخصص در برنامه نویسی FORTRAN ابداع شد.
دهه 1970 نیز شاهد برخی اختلالات مجازی بود و یکی از موارد قابل توجه یکی از دوستان جو معروف به کاپیتان کرانچ بود که راهی برای برقراری تماس های طولانی مدت رایگان ابداع کرد.
در دهه 1980، هکر بودن به معنای تعلق داشتن به یک گروه انحصاری بود. در آن زمان، گروه هایی مانند Chaos Computer Club در آلمان و Legion of Doom در آمریکا از گروه های هکر برجسته بودند.
ایان مورفی، با نام مستعار کاپیتان زیپ، اولین فردی بود که به دلیل هک کامپیوترهای AT&T و تغییر ساعت داخلی آنها به جرم سایبری دستگیر و محکوم شد.
در 2 نوامبر 1988 مردی به نام رابرت تاپان موریس کرمی را آزاد کرد که بعدها به کرم موریس معروف شد. این کرم یکی از اولین کرم هایی بود که کامپیوترهای متصل به اینترنت را آلوده کرد و یک رویداد تاریخی و بدنام به حساب می آید. این اولین رخنه امنیتی بود که جامعه اینترنتی را متزلزل کرد و طیف وسیعی از کاربران را تحت تأثیر قرار داد که در آن زمان به اندازه امروز گسترده نبود و توجه بسیاری از رسانه ها را به خود جلب کرد.
دهه 90
دهه 1990 یک دهه مهم برای هکرها بود و تصویر عمومی آنها با سرکوب Sundevil معرفی شد. این سرکوب توسط ماموران یک آژانس مخفی انجام شد و شامل بازجویی و دستگیری افرادی بود که در سرقت شناسنامه و کلاهبرداری تلفنی دست داشتند. این عملیات توانست نسل هکرها را به نوعی نابود کند و به این دلیل بود که اعضای گروه هکر با خیانت به یکدیگر از این سازمان مصونیت پیدا کردند.
در همان دهه، یک گروه هکر روسی حمله هماهنگی را به یک بانک محلی انجام داد و 10 میلیون دلار را سرقت کرد، پولی که بعداً از طریق رئیس روسی آنها، ولادیمیر لوین، به بانکهای سراسر جهان منتقل شد.
در اواخر دهه 1990، هکرها توانستند وب سایت های متعلق به وزارت دادگستری ایالات متحده، نیروی هوایی ایالات متحده، سیا و پایگاه نیروی هوایی ایالات متحده در گوام را بر اساس شبکه جهانی وب هک کرده و به آنها حمله کنند.
علاوه بر اینکه دهه مهمی برای هکرها بود، دهه 1990 یک دوره حیاتی برای امنیت رایانه نیز بود، زیرا بسیاری از وصلههای مربوط به رفع اشکالات موجود در سیستم عاملهای ویندوز منتشر شد.
قرن 21 ام
آغاز قرن بیست و یکم روش های جدید، خلاقانه و پیشرفته هک را معرفی کرد.
در آغاز این قرن، کرم ILOVEYOU توانست میلیونها رایانه را آلوده کند و آن را به یکی از آسیبرسانترین کرمهای شناخته شده تا به امروز تبدیل کرد.
گام مهم دیگری برای جامعه هکرها و کل جهان در سال 2003 اتفاق افتاد که یک گروه آنلاین غیرمتمرکز به نام Anonymous تاسیس شد.
در طول سالها، روشهای جدیدی برای طراحی کرمها برای از بین بردن دادهها و انتقال آنها بین کاربران از طریق ایمیل پدیدار شده است. کرم ملیسا یکی از اولین کرم هایی بود که به این روش توزیع شد و این کار را از طریق ایمیل در بهار 1999 انجام داد.
علاوه بر این، این دوره شاهد حملات فیشینگ به دفتر وزیر دفاع بود که شامل سرقت اطلاعات دفاعی ایالات متحده، حمله به پنتاگون و سرورهای متعلق به کلیسای ساینتولوژی بود. نتیجه این حملات امنیتی اطلاعات محرمانه ای بود که در سراسر اینترنت پخش شد.
نتیجه
در طول تاریخ، بسیاری از معروف ترین وب سایت ها و پلتفرم های رسانه های مجازی جهان در گذشته هک شده و اطلاعات شخصی میلیون ها کاربر در معرض خطر قرار گرفته است. خوشبختانه تلاش زیادی برای ساخت و استفاده از سیستمهای امنیتی غیرقابل نفوذ و ارائه آنها به کاربران در اینترنت انجام شده است و امیدواریم در آینده با پیشرفت دانش و سیستمهای امنیتی، کمتر شاهد آسیبپذیری در برابر حملات امنیتی باشیم.
در مطالب بعدی به معرفی بزرگترین حملات امنیتی تاریخ می پردازیم پس منتظر مقالات سرور دات آی آر باشید.
The post تاریخچه هک اولین بار در Server.ir | نگرش جهانی، میزبانی ایرانی.