منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • تفاوت بین برنامه نویسی front-end و back-end چیست؟

تفاوت بین برنامه نویسی front-end و back-end چیست؟

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
تفاوت بین برنامه نویسی front-end و back-end چیست؟

تفاوت back-end و front-end یکی از سوالات اصلی در زمینه برنامه نویسی وب است. اگر اخیراً به این رشته علاقه مند شده اید یا قصد دارید در آن کار کنید، احتمالاً سؤالات زیادی در مورد آن دارید. در این مقاله وبلاگ پارس پاک به طور خلاصه به شما می گوییم که تفاوت توسعه دهنده بک اند و توسعه دهنده فرانت اند چیست و هر کدام چه وظایفی دارند. پس تا انتها همراه ما باشید.

قسمت جلویی و بک اند چیست؟

اولین سوال برای افرادی که به تازگی وارد دنیای مرموز و جذاب برنامه نویسی وب می شوند این است که تفاوت بک اند و فرانت اند چیست؟ سپس سوالات تخصصی تر پرسیده می شود. مثلا جلوتر بیشتر است یا بک اند؟ بک اند یا فرانت اند سخت تر است؟ بنابراین، اجازه دهید بحث را از این نقطه شروع کنیم که به تفاوت‌های بین توسعه‌دهنده frontend و توسعه‌دهنده باطن است.

1. فرانت اند چیست؟

فرض کنید روی یک قایق پارویی در اقیانوس منجمد شمالی هستید و یک کوه یخ بزرگ را مشاهده می کنید. این کوه یخ را به عنوان یک وب سایت و شما را به عنوان یک کاربر اینترنتی که از وب سایت بازدید می کنید در نظر بگیرید. جلوی وب سایت بخشی از کوه یخ است که در آب شناور می ماند و می توانید آن را ببینید.

این بدان معناست که تمام اجزای قابل مشاهده وب سایت، از منوها گرفته تا رنگ ها، دکمه ها، متن و فرم هایی که برای ثبت نام در وب سایت استفاده می کنید، در قسمت جلویی وب سایت قرار می گیرند. توسعه دهنده فرانت اند مسئولیت طراحی این قسمت از وب سایت را بر عهده دارد. این برنامه نویس با استعداد فردی است که با استفاده از زبان های برنامه نویسی تمام قسمت های قابل مشاهده وب سایت را طراحی کرده و آن را برای شما جذاب تر می کند.

با این حال، مشکل این است که توسعه دهنده مذکور تنها مسئول کدگذاری قسمت جلویی است، نه طراحی گرافیکی آن. اینجاست که اصطلاح دیگری در برنامه نویسی وب مطرح می شود: UI و UX designer. در واقع ابتدا طراح UI و UX طراحی گرافیکی وب سایت را ایجاد می کند و آن را در اختیار توسعه دهنده front-end قرار می دهد و سپس مرحله طراحی front-end آغاز می شود.

2. Backend چیست؟

شما هنوز در قایق هستید و به کوه یخ نگاه می کنید و احتمالاً می دانید که حجم زیادی از کوه یخ در آب وجود دارد که نمی توانید آن را ببینید. این قسمت انتهای وب سایت است. باطن دقیقاً چه کاری انجام می دهد؟ هر بار که کاری را در وب سایت انجام می دهید (به عنوان مثال، پس از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور، روی یک پیوند یا دکمه “ورود” کلیک کنید)، مجموعه ای از کدهای نوشته شده در پشت وب سایت دست به دست هم می دهند تا نتیجه را به شما نشان دهند. این نتیجه ممکن است صفحه جدیدی را برای شما باز کند یا به دلیل وارد کردن نام کاربری یا رمز عبور نادرست پیغام خطا نشان دهد.

به عنوان توضیح بیشتر، باید بدانید که هر کاری که در وب سایت انجام می دهید، در واقع درخواستی را برای سرور یا هاست میزبان وب سایت ارسال می کنید. بنابراین اولین درخواست شما درست زمانی که آدرس وب سایت را در مرورگر خود وارد می کنید یا روی لینک وب سایت کلیک می کنید به سرور ارسال می شود.

این وظیفه سرور است که به تمام درخواست های ارسالی شما پاسخ دهد. همه این وظایف با کدهای پشتیبان انجام می شود. بنابراین وظیفه توسعه دهنده بک اند کدنویسی این قسمت با استفاده از زبان های برنامه نویسی مختلف است. به طور خلاصه می توان گفت که مسئولیت ارتباط با سرور و پایگاه داده وب سایت بر عهده بک اند وب سایت می باشد.

در حال حاضر، تفاوت بین back-end و front-end احتمالاً برای شما واضح است. اما هنوز چیزهایی برای یادگیری وجود دارد. مثلا زبان برنامه نویسی front-end و back-end چیست؟ در ادامه این مقاله وبلاگ پارس پاک به زبان های برنامه نویسی هر کدام اشاره می کنیم.

زبان های برنامه نویسی Backend
برنامه نویسی باطن چه کاری انجام می دهد؟

زبان های برنامه نویسی Front-end و Back-end

در قسمت قبل با تفاوت بک اند و فرانت اند و وظایف توسعه دهندگان فرانت اند و بک اند آشنا شدید. حال بهتر است با زبان های برنامه نویسی معروف این دو رشته آشنا شوید. البته قبل از آن باید بدانید که برنامه نویسی به خصوص برنامه نویسی تحت وب کاملا پویا است. این بدان معناست که زبان ها و فریمورک ها و کتابخانه های برنامه نویسی زیادی وجود دارند که اگرچه به نظر می رسد همه آنها یک کار را انجام می دهند، اما از نظر ساختار و فناوری بسیار متفاوت هستند. به همین دلیل، یک توسعه‌دهنده وب احتمالاً با چندین زبان کار کرده یا حداقل با آن‌ها آشنایی دارد.

1. زبان های برنامه نویسی Front-end

از جمله زبان های برنامه نویسی و زبان های نشانه گذاری و فریمورک ها و کتابخانه هایی که یک توسعه دهنده فرانت اند باید به آنها تسلط داشته باشد، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • HTML
  • CSS
  • جاوا اسکریپت
  • Vue.JS
  • AngularJS
  • React.JS
  • جی کوئری
  • پررنگ
زبانه های جلو
کدام زبان های برنامه نویسی Front End را باید یاد بگیریم؟

اگر از یک توسعه دهنده فرانت اند بخواهید فقط یک زبان برنامه نویسی فرانت اند را انتخاب کند، انتخاب او قطعا جاوا اسکریپت خواهد بود. JS بدون شک پادشاه زبان های برنامه نویسی است، به خصوص در سمت جلو.

2. زبان های برنامه نویسی Backend

اگرچه توسعه‌دهنده بک‌اند مستقیماً با HTML و CSS سروکار ندارد، اما این دو زبان نشانه‌گذاری در قلب بک‌اند و فرانت‌اند قرار دارند. بنابراین، توسعه دهنده Back-End باید با این دو زبان نشانه گذاری آشنا باشد. علاوه بر این دو زبان، تسلط بر زبان‌ها و چارچوب‌ها و کتابخانه‌های زیر برای هر توسعه‌دهنده‌ای ضروری است:

  • PHP
  • جاوا
  • پایتون
  • بیان
  • جانگو
  • ریل
  • لاراول
  • بهار

مقاله زیر را بخوانید تا با استفاده از پایتون و شش نکته مفید برای استفاده بهتر از آن آشنا شوید.

پایتون چیست؟

برنامه نویسی بک اند یا فرانت اند دشوارتر است؟

سؤال دیگری که معمولاً در ابتدای توسعه دهندگان وب مطرح می شود این است که برنامه نویسی back-end دشوارتر است یا front-end؟ راستش را بخواهید، پاسخ به این سوال به سادگی خود سوال نیست و واقعاً دستور العملی وجود ندارد که برای همه مفید باشد. با این حال، قبل از نتیجه گیری، چند نکته را در نظر بگیرید:

هنگام نوشتن کدها، نتیجه برنامه نویسی front-end درست در مقابل چشمان شما قرار می گیرد و می توانید ببینید که آیا کدهایی که نوشته اید مطابق با آنچه در نظر گرفته اید یا خیر. با این حال، خروجی کدهای پشتیبان اغلب این قابلیت را ندارند.
برنامه نویسی Backend اغلب به دانش ارتباط سرور و پایگاه داده نیاز دارد. گاهی اوقات کدهای خطایی را دریافت می کنید که مستقیماً به سرور شما مربوط می شود و همان مشکل کدنویسی در انتهای وب سایت وجود دارد.
تعداد زبان‌های برنامه‌نویسی بک‌اند و کتابخانه‌ها و فریم‌ورک‌هایی که باید در این زمینه تسلط داشته باشید، هم کمتر هستند و هم یادگیری آنها آسان‌تر است. برای مثال، بسیاری از توسعه‌دهندگان حرفه‌ای پایتون را که یکی از زبان‌های پیشرو در بک‌اند است، برای ورود به دنیای برنامه‌نویسی می‌دانند. چون نحو ساده تری دارد. از این رو، یادگیری آن آسان است.
با تمام این توضیحات، هنوز نمی توان به طور قطعی گفت که کدام یک از حوزه های برنامه نویسی وب آسان تر و کدام یک دشوارتر است. زیرا کاملاً به رویکرد شما در برنامه نویسی بستگی دارد. با این حال، یک قانون هم برای توسعه دهندگان فرانت اند و هم برای توسعه دهندگان بک اند مشترک است و آن «توانایی حل مشکل» است. دنیای برنامه نویسی پر از چالش است و اگر می خواهید وارد این فضا شوید باید مهارت حل مسئله خود را تقویت کنید و از حل چالش ها لذت ببرید.

مزایا و معایب بوت استرپ برای طراحی قالب ها و صفحات ریسپانسیو برای وب سایت های موبایل چیست؟ در مقاله زیر بخوانید.

بوت استرپ چیست؟

front-end بیشتر است یا back-end؟

این سوال هم از آن دسته سوالاتی است که فقط باید به آن پاسخ داد “بستگی دارد!” در واقع، درآمد به دو معیار اصلی بستگی دارد: 1. برای کدام یک از جلو و عقب کار بیشتر است. 2. توسعه دهندگان فرانت اند (با فرض همان سطح تخصص و تجربه کاری) در هر ساعت بیشتر از توسعه دهندگان بک اند دستمزد دریافت می کنند. برای پاسخ به این سوال دو عامل زیر را در نظر بگیرید:

درآمد توسعه دهندگان بک اند معمولا بیشتر از توسعه دهندگان فرانت اند است. دلیل آن پیچیدگی های بیشتر در کدگذاری بک اند پروژه است.
در حال حاضر تقاضای زیادی برای برنامه نویسان back-end و front-end وجود دارد که هم در ایران و هم در خارج از کشور درخواست می کنند. پس اگر قصد ورود به این رشته را دارید نگران استخدام نباشید. امروزه بسیاری از توسعه دهندگان وب به صورت فریلنسر با شرکت های ایرانی و حتی خارجی کار می کنند و از نظر درآمدی شرایط مطلوبی دارند.
به عنوان آخرین نکته، باید بدانید که اکثر توسعه دهندگان وب در هر دو زمینه Back-End و Front-End تخصص دارند. این برنامه نویس ها Full Stack نام دارند. تسلط بر این دو حوزه نه تنها به پیشرفت شغلی قابل توجهی منجر می شود و حتی شما را به سطح CTO و CTO شرکت ها ارتقا می دهد، بلکه به شما این امکان را می دهد که پروژه های کامل را بردارید و آنها را از ابتدا به صد نفر کدنویسی کنید.

زبان های برنامه نویسی Front-end و Back-end
فرانت اند یا بک اند کدام سود بیشتری دارد؟

نتیجه

تفاوت بین بک‌اند و فرانت‌اند، وظایف توسعه‌دهنده فرانت‌اند و توسعه‌دهنده بک‌اند، میزان درآمد هر کدام از آن‌ها و… از جمله سوالات پر از سوال و بلاتکلیفی برای مبتدیان است. دنیای برنامه نویسی . . به همین منظور در این مطلب از وبلاگ پارس پک فضای مه آلود برنامه نویسی تحت وب را کمی واضحتر کرده ایم. لازم به ذکر است که در این مقاله با وجود اینکه سعی کرده ایم تمامی ابهامات شما را از نظر فنی و غیر فنی برطرف کنیم، اما در مورد اصطلاحات و موضوعات پیچیده و تخصصی صحبتی نکرده ایم. بنابراین، حتی اگر تجربه برنامه نویسی وب ندارید، می توانید از این مقاله استفاده کنید.

سوالات متداول

1. فرانت اند و بک اند چیست؟

فرانت اند و بک اند دو حوزه اصلی برنامه نویسی وب هستند. توسعه دهنده فرانت اند به برنامه نویسی ظاهر وب سایت و اجزایی که کاربر می بیند می پردازد و توسعه دهنده بک اند به برنامه نویسی بخشی از وب سایت که وظیفه ارتباط با سرور و پایگاه داده را بر عهده دارد.

2. front-end بیشتر است یا back-end؟

با فرض اینکه Back End Developer و Front End Developer در یک سطح قرار گیرند، Back End Developer معمولاً بیشتر از Front End Developer درآمد دارد.

3. یادگیری Backend سخت تر است یا Frontend؟

اگر برنامه نویسی و سرهم بندی با کد و حل مسائل را دوست دارید، هیچکدام سخت تر و آسان تر نیست و اگر آن شرایط را ندارید، هر دو! با این حال، چالش‌های برنامه‌نویسی بک‌اند معمولاً بیشتر از چالش‌های برنامه‌نویسی جلویی هستند.