
بسیاری از مردم در مورد تفاوت بین گواهینامه wildcard و multidomain گیج می شوند. بنابراین آنها نمی توانند تصمیم بگیرند که بهترین گزینه برای وب سایت آنها کدام است. در همین حال، برای جلوگیری از حملات سایبری، دریافت بهترین گواهینامه برای وب سایت شما حیاتی است! به نظر می رسد این گواهی ها انتخاب خوبی برای امنیت وب سایت هستند. اما تفاوت هایی در آنها وجود دارد که باید بدانید. در این مقاله وبلاگ پارس پک با بررسی گواهی نامه های wildcard و multi domain تفاوت این دو را توضیح می دهیم تا به راحتی تصمیم بگیرید. پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
وارد کردن گواهی چند دامنه
گواهی چند دامنه به عنوان نام جایگزین موضوع (مخفف SAN) یا UCC نیز شناخته می شود. نحوه عملکرد این گواهی را تا حدودی می توان از نامی که برای آن انتخاب شده است، دانست. در این گواهی، تمرکز اصلی بر روی حفاظت از چندین دامنه است که می تواند دامنه اصلی یا زیر دامنه باشد. دامنه های ذکر شده با یکدیگر در ارتباط هستند. این ارتباط از طریق یک دروازه چند مستاجر ناهمزمان برقرار می شود که درخواست های ورودی و خروجی از دامنه ها را پردازش می کند.
گواهی چند دامنه برای افرادی مناسب است که چندین وب سایت با دامنه های سطح بالا دارند. با دریافت این گواهی می توانید یک SSL داشته باشید که تمامی دامنه ها و زیر دامنه ها را پوشش می دهد. در واقع، به جای خرید، اعتبارسنجی، فعال سازی، نصب و تمدید یک گواهی برای هر هاست، یک گواهی واحد تولید می کنید تا دردسر خود را کاهش دهید.
1. انواع گواهینامه های چند دامنه ای
با گواهی چند دامنه می توانید تعداد زیادی دامنه و زیر دامنه را پوشش دهید. به طور کلی، این گواهی ها به 4 دسته تقسیم می شوند:
- چند دامنه PositiveSSL: این گواهی برای محافظت از 100 دامنه منحصر به فرد موثر است. از ویژگی های گواهی مذکور می توان به هزینه کم و SSL اولیه با قابلیت اطمینان پایین اشاره کرد.
- SSL چند دامنه ای: این یک گواهی SSL میان رده با سطح اعتماد متوسط است.
- ارتباطات یکپارچه: با دریافت این گواهینامه، یک SSL میان رده با قابلیت اطمینان متوسط دریافت خواهید کرد. این گواهی برای محیط هایی مانند Microsoft Exchange 2010 و جدیدتر و Microsoft Office Communication در نظر گرفته شده است.
- مولتی دامنه EV: این گواهی به عنوان SSL پیشرفته با قابلیت اطمینان بالا استفاده می شود. اعتبار این گواهینامه گسترده است و با هزینه بالاتر در اختیار مشتریان قرار می گیرد.
2. ویژگی ها و محدودیت های یک گواهی چند دامنه
از جمله ویژگی های مهم گواهی چند دامنه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- انعطاف پذیری زیاد: انعطاف پذیری گواهی چند دامنه این است که می تواند از چندین دامنه و زیر دامنه در محدوده CA محافظت کند. در واقع تنها با تولید این گواهی می توان از یک پیکربندی و یک کد گواهی برای محافظت از زیر دامنه های مختلف استفاده کرد.
- رمزگذاری پیشرفته: رمزگذاری 256 بیتی در گواهی چند دامنه ارائه شده است که بسیار راحت است.
- سازگاری خوب: تقریباً با هر نرم افزار وب سایت و مرورگر دسکتاپ و موبایل می توانید از گواهی چند دامنه استفاده کنید.
با وجود تمام مزایای گواهی چند دامنه ای، محدودیت هایی نیز در این گواهی وجود دارد. برخی از این محدودیت ها عبارتند از:
- تعداد دامنه هایی که گواهی SSL چند دامنه ای می تواند پوشش دهد توسط مرجع گواهی تعیین می شود. Comodo شرکتی است که به کاربر اجازه می دهد تا از 250 دامنه با یک گواهی محافظت کند.
- امکان افزودن دامنه در طول مدت اعتبار گواهی وجود ندارد و باید تمامی دامنه ها در زمان صدور مشخص شده باشند.
چگونه بفهمیم یک سایت دارای گواهینامه SSL است؟ چند نوع SSL وجود دارد؟ گواهی SSL چگونه کار می کند؟ در مقاله زیر بخوانید.
گواهی SSL چیست؟
وارد کردن گواهی عام
با دریافت گواهی نامه عام، می توانید دامنه سطح بالا و تعداد نامحدودی زیر دامنه را پوشش دهید. به عنوان مثال اگر دامنه اصلی را mybrand.com در نظر بگیریم، ساب دامنه ها، charity.mybrand.com، recruitment.mybrand.com، develop.mybrand.com و … به طور همزمان محافظت می شوند. با استفاده از این گزینه، کاربر باید یک گواهی SSL برای دامنه اصلی خریداری کند تا تمام زیر دامنه ها به طور خودکار پوشش داده شوند.
1. انواع گواهی تعویض
به طور کلی سه نوع گواهی نامه وجود دارد:
- علامت عام مثبت برای SSL: این گواهی بسیار ارزان است و گارانتی کمتری دارد.
- عام EssentialSSL: این یک گواهی میان رده است که با گارانتی متوسط ارائه می شود.
- کارت عام PremiumSSL: این گزینه جزو گواهینامه های سطح بالایی است که با اطمینان کامل در اختیار کاربران قرار می گیرد.
ویژگیها و محدودیتهای عام و گواهیهای چند دامنهای را کاوش کنید
2. ویژگی ها و محدودیت های گواهی نامه عام
برخی از ویژگی های گواهی نامه عبارتند از:
- استفاده نامحدود: در یک گواهی نامه عام، هیچ محدودیتی برای تعداد زیر دامنه هایی که کاربر می تواند با این گواهی SSL ایمن کند وجود ندارد. علاوه بر این، حتی در طول مدت اعتبار گواهی، ممکن است زیر دامنه های اضافی اضافه شود.
- رمزگذاری پیشرفتهدر این گواهی مانند گواهی چند دامنه، رمزگذاری 256 بیتی ارائه شده است که بسیار حرفه ای است.
- سازگاری کافی: مانند گواهی چند دامنه ای که با هر وب سایت، مرورگر دسکتاپ و مرورگر تلفن همراه سازگار است، این گواهی برای این گواهی نیز صادق است.
اکنون که در مورد ویژگیهای گواهی کارت عام اطلاعاتی کسب کردهاید، زمان آن فرا رسیده که با محدودیتهای آن آشنا شوید. شامل:
- کاربران می توانند تعداد نامحدودی از زیر دامنه ها را ارائه دهند. اما این گواهی تنها برای یک دامنه ریشه قابل اجرا است.
- برای محافظت از دامنه ها، باید چندین گواهی جایگزین را به صورت جداگانه دریافت کنید.
هر آنچه را که باید در مورد جایگزینی گواهینامه های SSL بدانید در مقاله زیر بخوانید.
SSL Wildcard چیست؟
تفاوت بین wildcard و گواهی چند دامنه چیست؟
هر دو گواهی می توانند انتخاب خوبی برای وب سایت شما باشند. اما نکته مهم این است که با در نظر گرفتن تفاوت های این دو و تطبیق آنها با نیازهای وب سایت خود، می توانید بهترین تصمیم را بگیرید. برخی از تفاوت های بین گواهی نامه های wildcard و multi-domain به شرح زیر است:
- امنیت: از نظر امنیت، نمی توانید تفاوتی را برای کارت های عام و گواهی های چند دامنه ای تصور کنید. با دریافت هر یک از این گواهی ها، می توانید امنیت یکسانی را هنگام اتصال کاربران به وب سایت خود تجربه کنید.
- توسعه پذیری: در این زمینه، تنها با دریافت گواهی چند دامنه می توانید از چندین وب سایت مختلف محافظت کنید. با این گواهی، تنظیمات چند مرحله ای مورد نیاز نیست. زیرا تنها با یک بار پیکربندی و دریافت کد می توانید به روند ایمن سازی وب سایت های مختلف خود ادامه دهید. با کمک این گواهی می توان از 2000 دامنه و ساب دامنه محافظت کرد.
- دامنه ها و زیر دامنه ها را حذف یا اضافه کنید: از دیگر تفاوتهای این دو گواهی میتوان به این موضوع اشاره کرد که هنگام استفاده از چند دامنه، محدودیتهایی در زمینه افزودن یا حذف دامنهها و زیر دامنهها وجود دارد. برای افزودن یک دامنه جدید، باید یک گواهی جدید تهیه کنید. اما این محدودیت در wildcard وجود ندارد و در حین استفاده از این گواهی می توانید یک زیر دامنه جدید اضافه کنید.
تفاوت بین گواهینامه wildcard و صدور گواهینامه چند دامنه در یک نگاه
در جدول زیر به اختصار به تفاوت بین گواهی wildcard و multidomain اشاره کرده ایم:
گواهی چند دامنه | گواهی عام |
دامنه و زیر دامنه های متعددی را در بر می گیرد. | یک دامنه اما شامل چندین زیر دامنه است. |
محدودیتی در تعداد زیر دامنه های گواهی از CA وجود دارد. | هیچ محدودیتی برای تعداد زیر دامنه هایی که یک گواهی می تواند پوشش دهد وجود ندارد. |
اگر نیاز باشد دامنه ای در طول اعتبار موجود اضافه شود، گواهی باید دوباره صادر شود. | ساب دامنه های اضافی را می توان در هر زمان اضافه یا حذف کرد. |
دارای اعتبار سنجی های مختلف دامنه و سازمان است. | دارای اعتبار سنجی های مختلف دامنه و سازمان است. |
نتیجه
در این مقاله وبلاگ پارس، سعی کرده ایم با بررسی تفاوت بین گواهی نامه های wildcard و multi-domain، انتخاب یکی را برای شما آسان کنیم. به طور کلی، اگر میخواهید از تعداد نامحدودی از زیردامنهها محافظت کنید، باید از یک گواهی عام استفاده کنید تا انعطافپذیری لازم را به شما بدهد. اما اگر یک یا دو دامنه سطح بالای ریشه دارید، پیشنهاد می کنیم به سراغ گواهی چند دامنه بروید. اگر ویژگی های مثبت هر دو برای شما مهم است، می توانید از گواهی چند دامنه ای Comodo Wildcard استفاده کنید.
در نهایت باید بگوییم که تصمیم نهایی برای انتخاب بین گواهینامه wildcard یا multi-domain بر عهده شماست. امیدواریم نکات ذکر شده در این مقاله برای شما مفید بوده باشد. اگر در مورد تفاوت بین گواهینامه wildcard و گواهی چند دامنه سؤال یا شک دارید، لطفاً آن را از طریق نظر با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول
1. گواهی Wildcard یا Multi Domain کدام بهتر است؟
بین گواهینامه های wildcard و multi-domain ترجیحی وجود ندارد و این دو گواهی امنیت بالایی را از نظر حفاظت از اطلاعات مبادله شده بین کاربران و وب سایت فراهم می کنند. برای انتخاب این دو گواهی باید به استفاده از آنها بر اساس نیاز وب سایت خود توجه کنید.
2. تفاوت بین wildcard و گواهی چند دامنه چیست؟
گواهی نامه های Wildcard و چند دامنه ای با وب سایت ها، مرورگرهای دسکتاپ و موبایل سازگار هستند. تفاوت این دو دامنه در ارائه تعداد دامنه و ساب دامنه است.