
در این مقاله قصد داریم به یک نقطه نسبتا تاریخی در وب بپردازیم، بنابراین اگر شما هم مانند من به تاریخ علاقه مند هستید و البته جزئیات آن را مطالعه می کنید، لطفا تا پایان مقاله با من همراه باشید.
این امکان وجود ندارد که شما در جریان کار IT خود به ارتباط از راه دور (یا فاصله خودمان) نیاز نداشته باشید.
دلیل این امر می تواند انواع اقدامات مدیریتی مورد نیاز بر روی سرور باشد (از جمله راه اندازی، کنترل، مدیریت سرور و سرویس یا …).
انواع روش های ارتباط از راه دور:
برای برقراری ارتباط از راه دور با سیستم مقصد مورد نظر (که ممکن است شامل انواع سرورها با سیستم عامل های مختلف، سوئیچ شبکه لایه 2 و 3، فایروال و … باشد) بسته به نوع سیستم عامل و پروتکل مورد استفاده سیستم عامل ارتباطی آن. پشتیبانی از راه دور، ممکن است راه های مختلفی داشته باشیم.
به عنوان مثال، رایج ترین راه برای برقراری ارتباط از راه دور با سیستم عامل ویندوز، استفاده از پروتکل RDP است.
برای درک نحوه کار این پروتکل و نحوه کار با آن می توانید به این مقاله مراجعه کنید.
یا در مورد برقراری ارتباط با سیستم عامل های اصلی (یعنی سیستم عاملی که فاقد رابط کاربری گرافیکی است و فقط یک محیط ترمینال سیاه رنگ (محیط مورد علاقه من) را به شما می دهد) مانند سوئیچ ترمینال یا سایر سیستم عامل های موجود، روش ارتباطی محبوب admin ssh و پروتکل های telnet در قدیم
تلنت چگونه کار می کند؟
روش کار این پروتکل که قدمت آن به سال های 1971 تا 1983 برمی گردد، برقراری و حفظ اتصال TCP/IP از مبدا به مقصد مورد نظر با استفاده از پورت پیش فرض آن است که 23 است که همان سیستم عامل است. قصد داریم تماس بگیریم
درست می گویید، این تعریف ممکن است کمی سخت و بیش از حد کتابی باشد، بنابراین مثل همیشه برای درک بهتر این مشکل برای شما مثالی می زنم:
به 100 سال پیش برگردیم، یعنی زمانی که نیاز انسان به دسترسی آسانتر و سریعتر به منابع آبی (که خیلی دور بود) باعث شد راهی برای انتقال آب از منبع آن ابداع کند، یعنی. چشمه ها، رودخانه ها و غیره منطق را بیشتر در نظر بگیرید و به این ترتیب سیستم آب و انتقال ایجاد شد.
نحوه کار پروتکل telnet در این مورد تقریباً مشابه سیستم لوله کشی (که در بالا به عنوان مثال برای شما آورده ام) بود (البته هنوز هم همینطور است).
بنابراین تصور کنید که تلنت یک راه ارتباطی (همان لوله کشی) است که می توانید از آن برای انتقال داده ها و دستورات خود (در مثال بالا آب جاری در لوله) در خانه و از طریق لپ تاپ به سرور استفاده کنید.
برای این کار کافی است از منبع خود (مثلاً یک لپ تاپ شخصی) به مقصد (مثلاً یک سرور در مرکز داده) یک اتصال تلنت برقرار کنید و سپس می توانید دستورات خود را به سرور منتقل کنید.
در صورت نیاز می توانید برای درک بهتر این موضوع و نحوه عملکرد پروتکل های مبتنی بر ارتباطات TCP/IP به این مقاله مراجعه کنید.
ssh (پوسته امن) چگونه کار می کند؟
از نظر ارتباط، نگهداری و انتقال داده ها از مبدا به مقصد، پروتکل ssh که با پورت پیش فرض 22 می شناسیم بسیار شبیه به telnet است.
بنابراین تفاوت بین این دو پروتکل انتقال چیست؟
من یک پاسخ ساده به شما می دهم، ssh ایمن است و telnet سریعتر است.
امن ssh به چه معناست؟
یعنی در نوع ssh ارتباط از مبدا تا مقصد، داده ها یا همان اطلاعاتی که شما منتقل خواهید کرد، توسط این پروتکل با روش ها و روش های خاص خود (که از حوصله این مقاله خارج است) رمزگذاری می شود.
برای درک آسانتر سوال، اجازه دهید به مثال انتقال آب از طریق سیستم خط لوله بازگردیم.
به این مشکل نگاه کنید تا زمانی که می خواهید از طریق telnet ارتباط برقرار کنید، اطلاعات شما از طریق لوله های شیشه ای رد و بدل شود.
در این صورت، هرکسی که بتواند مسیر خط لوله شما را ببیند (به هر شکلی که در حوصله این مقاله نیست، اما به عنوان مثال می توانید انواع حملات mitm را مطالعه کنید)، عملاً به تمام ترافیک و اطلاعات شما دسترسی دارد. به عنوان مثال، هنگامی که رمز عبور سیستم عامل را وارد می کنید، برای افراد دیگر نیز قابل مشاهده است.
این در حالی است که پروتکل ارتباطی ssh از روش های خاص خود برای تغییر مسیر انتقال داده (که در مثال ما مسیر خط لوله است) به صورت رمزگذاری شده و غیرقابل تشخیص قبل از برقراری ارتباط با مقصد استفاده می کند. (شما می توانید تصور کنید که لوله آب شما دیگر شیشه ای نیست بلکه پلاستیکی است و نمی توانید محتویات فعلی لوله را ببینید.
اگر تلنت سریعتر بود چه؟
با توجه به توضیحاتی که قبلا براتون گذاشتم روش ارتباط تلنت از مبدا تا مقصد امن نیست (همون لوله های شیشه ای که دید دارند).
این باعث می شود که پروتکل telnet در مقایسه با ssh (که برای ایمن سازی اتصال و رمزگذاری داده ها زمان بر است) سریعتر و البته یکپارچه تر باشد و البته قطعاً ایمنی لازم را در زمینه انتقال اطلاعات شما ندارد.
ممنون که این مقاله را خواندید و همراه من بودید. در صورت تمایل به ارتقای کیفیت مطالب و مقالات موجود، لطفاً اگر نظر یا انتقادی نسبت به محتوای این مقاله دارید، با ما در ارتباط باشید.
The post تفاوت telnet و ssh اولین بار در Server.ir | نگرش جهانی، میزبانی ایرانی.