
تفاوت بین هاست و دامنه مانند تفاوت بین آدرس فروشگاه و مکان آن است. یک مغازه یا فروشگاه را در نظر بگیرید. آدرس این فروشگاه را از دوستتان می پرسید و به فروشگاه می روید. آدرس فروشگاه به معنای همان دامنه است و محلی که فروشگاه محصولات خود را عرضه می کند، میزبان شماست. در این مقاله وبلاگ پارس پک با بررسی 4 تفاوت اصلی به تفاوت هاست و دامنه پی خواهیم برد. اگر شما نیز در تشخیص تفاوت ها و دامنه ها دچار سردرگمی شده اید، مطالعه این مقاله به شما کمک می کند.
تفاوت بین میزبان و دامنه در تعریف است
تفاوت اصلی در تعریف هر یک از آنها است. دامنه یک آدرس اینترنتی است که به کاربر اجازه می دهد وب سایت شما را با آن آدرس پیدا کند. در حالی که هاست مکانی برای میزبانی فایل های وب سایت شماست. برای درک بهتر، بیایید به مثال ابتدای مقاله نگاه کنیم. آدرس اینترنتی یا دامنه ما آدرس فروشگاه و هاست ما محل فروشگاه است.
به هر دامنه یک برچسب دیجیتال یا IP منحصر به فرد اختصاص داده شده است. هنگام انتخاب نام یا دامنه برای وب سایت خود، باید از رایگان بودن دامنه مطمئن شوید. سپس در صورتی که قبل از شما کسی دامنه مورد نظر را دریافت نکرده است، می توانید از طریق وب سایت های ارائه دهنده دامنه، نام دامنه مورد نظر را ثبت کنید.
سرویس هاست نیز سرویسی برای ذخیره و نگهداری فایل ها در وب سایت شماست. در واقع پس از تایید نام دامنه، امکان ارسال محتوای وب سایت برای کاربر از طریق شرکت هاست امکان پذیر خواهد بود.
هر آنچه که باید در مورد انواع هاست، ویژگی ها و کاربردهای سرویس میزبانی وب بدانید را در مقاله زیر بخوانید.
هاست چیست؟
تفاوت هاست و دامنه در عملکرد
با بررسی تفاوت دامنه و هاست می توان گفت که ثبت و داشتن دامنه به معنای ایجاد یک وب سایت قابل مشاهده برای کاربران نیست. در واقع هاست و دامنه دو پارامتر مجزا اما مرتبط و وابسته هستند. اگرچه دامنه قابل ثبت و نگهداری است، اما تنها زمانی می توانید از دامنه استفاده کنید که به هاست مناسب متصل باشد. میزبانی وب متون، تصاویر و فایل های وب سایت شما را ذخیره می کند. بنابراین برای راه اندازی وب سایت پس از خرید دامنه، داشتن هاست بسیار مهم است.

تفاوت در ساختار میزبان و دامنه
هر دامنه از دو بخش تشکیل شده است، نام دامنه و پسوند آن. نام دامنه می تواند ترکیبی از اعداد و حروف باشد که کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد. گسترش دامنه نیز به دو گروه ملی و بین المللی تقسیم می شود. هر دامنه توسط IP به میزبان وب متصل می شود. پسوندهای ir، com، net و org از جمله پسوندهای معروف دامنه هستند.
در مقابل، هر میزبان مجموعه ای مدیریت شده از سرورهای وب است که اطلاعات وب سایت را ذخیره می کند. در واقع فایل های مربوط به وب سایت بر روی هارد دیسک سرورهای دارای سیستم عامل ویندوز یا لینوکس ذخیره می شوند. بسته به نوع سیستم عامل، انواع مختلفی از هاست ها از جمله ویندوز و لینوکس وجود دارد. خدمات هاست بسته به نوع مکان شامل هاست ایرانی و اروپایی می باشد. اگر بخواهیم انواع هاست را بررسی کنیم، می توانیم نمونه هایی از هاست اشتراکی، اختصاصی، وردپرس، مجازی و ابری را بیاوریم.
1. هاست اشتراکی
با میزبانی اشتراکی، چندین وب سایت بر روی یک سرور فیزیکی واحد میزبانی می شوند. این میزبانی دارای منابع ذخیره سازی محدودی است. با این حال، ارزان ترین نوع هاست در نظر گرفته می شود.
2. میزبان مجازی
سرور فیزیکی به چندین سرور مجازی تقسیم می شود که هر سرور به یک کاربر اختصاص دارد. این نوع هاست برای وب سایت های پر بازدید عالی عمل می کند.
3. هاست ابری
هاست ابری از مجموعه ای از سرورهای میزبانی وب مختلف استفاده می کند. به این ترتیب، هنگامی که یک سرور از کار می افتد، سرور دیگر به سرعت وارد عمل می شود تا وب سایت را ادامه دهد. این نوع هاست بهترین گزینه برای وب سایت هایی است که نیاز به دسترسی مداوم دارند.
4. هاست وردپرس
هاست وردپرس محیطی امن و با کارایی بالا را برای وب سایت های وردپرسی فراهم می کند. ویژگی های اختصاصی میزبانی وب سایت وردپرس در هاست وردپرس مدیریت و شخصی سازی وب سایت شما را آسان می کند.
اگر برای انتخاب بهترین هاست به راهنمایی بیشتری نیاز دارید، مطالعه مقاله راهنمای خرید بهترین هاست در وبلاگ پارس پک به شما کمک خواهد کرد.

دامنه یا میزبان؛ برای ایجاد وب سایت به چه کسانی نیاز داریم؟
همانطور که در بررسی اجمالی تفاوت هاست و دامنه گفتیم، هر دو دامنه و هاست ابزار اصلی شما برای راه اندازی یک وب سایت خواهند بود. خرید دامنه فقط یک آدرس اختصاصی برای یک دوره محدود (معمولا یک سال) به شما می دهد. در واقع دامنه به نام شماست و هیچ کاربر دیگری نمی تواند از آن استفاده کند. اگر قصد راه اندازی یک وب سایت را دارید، علاوه بر دامنه، باید هاست یا میزبانی وب برای ذخیره فایل ها در وب سایت خریداری کنید. پس از دریافت هاست، باید تنظیمات لازم برای اتصال دامنه به هاست را انجام دهید. شما می توانید کار خود را با قیمت مقرون به صرفه و راه حل های پارس پک آغاز کنید.
چگونه با استفاده از دامنه و هاست وب سایت ایجاد کنیم؟
تا اینجا ما در مورد تفاوت ها و دامنه بحث کردیم. برای راه اندازی یک وب سایت، دامنه و هاست دست به دست هم می دهند تا وب سایت شما را در دسترس کاربران قرار دهند. همانطور که باید مکان و زمینی که خانه در آن ساخته می شود و نقشه خانه برای ساخت خانه را بدانید، برای ایجاد یک وب سایت نیز به 3 مرحله اساسی زیر نیاز دارید:
ابتدا نام دامنه مورد نظر را انتخاب کنید و مطمئن شوید که این نام قبل از شما انتخاب نشده باشد. پس از نهایی شدن، آن را ثبت کنید.
هاست مورد نظر خود را از طریق شرکت های میزبانی مانند پارس پک خریداری کنید. در این زمینه می توانید از مشاوره رایگان و تخصصی کارشناسان پارس پک استفاده کنید.
پس از اتصال دامنه و هاست به یکدیگر، پلتفرمی مانند وردپرس را برای راه اندازی وب سایت خود انتخاب کنید.
در نهایت می توانید وب سایت خود را مطابق با نیاز و سلیقه خود شخصی سازی کنید. همانطور که می بینید، برای راه اندازی یک وب سایت به هر دو دامنه و هاست نیاز دارید.
برای آشنایی با انواع دامنه و نحوه ثبت و خرید دامنه به صورت جامع و کامل مقاله زیر را مطالعه نمایید.
دامنه چیست؟
از کجا می توانم دامنه و هاست تهیه کنم؟
هنگام تحقیق در مورد تفاوت هاست و دامنه، مهم است که بدانید بدون داشتن دامنه نمی توانید یک وب سایت ایجاد کنید. با این حال، بدون داشتن وب سایت می توانید دامنه داشته باشید. اکنون که تفاوت هاست و دامنه را می دانید، زمان خرید دامنه و هاست فرا رسیده است. معمولاً می توانید دامنه و هاست را از ارائه دهنده هاست خود دریافت کنید. به عنوان مثال در پارس پک می توانید علاوه بر خرید دامنه مورد نظر، هاست مورد نظر را انتخاب و خریداری کنید.
خرید دامنه و هاست از یک ارائه دهنده گزینه خوبی است، به خصوص زمانی که به تازگی وب سایت خود را راه اندازی می کنید. همچنین هنگام خرید دامنه و هاست از همان ارائه دهنده، اتصال نام دامنه به سرور میزبان آسانتر خواهد بود.
با این حال، برخی ممکن است ترجیح دهند دامنه و ارائه دهندگان هاست خود را به طور مستقل انتخاب کنند. به عنوان مثال، آنها قصد دارند یک نام دامنه را بدون قصد راه اندازی یک وب سایت رزرو کنند. همچنین برخی از کاربران قبلاً نام دامنه را ثبت کرده اند و اکنون به دنبال یک شرکت میزبانی با پشتیبانی بهتر هستند. در این صورت باید با تنظیم DNS روی دامنه، آن را به هاست جدید متصل کنید.

نتیجه
تفاوت و گستردگی از نظر تعریف، عملکرد و اثربخشی دلیل جدا بودن و مستقل بودن این دو معیار از یکدیگر است. با این حال، اگر قصد دارید یک وب سایت راه اندازی کنید، داشتن هاست و دامنه ضروری خواهد بود. دامنه آدرس وب سایت شما است که توسط IP به میزبان وب متصل می شود. میزبان یا میزبان وب سایت اطلاعات موجود در وب سایت اعم از تصاویر و فایل های متنی را ذخیره می کند تا در هر زمانی از شبانه روز در دسترس کاربر باشد.
ساده ترین راه برای راه اندازی یک وب سایت، دریافت هاست و دامنه از یک ارائه دهنده است. برای شروع می توانید دامنه و هاست مورد علاقه خود را از طریق پارس پک انتخاب کنید. همچنین در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر، از طریق تیکت یا نظر و یا تماس با کارشناسان پارس پک، مشاوره رایگان برای بهترین انتخاب دریافت خواهید کرد. سوالات و ابهامات خود را در مورد تفاوت ها و دامنه از طریق نظرات از ما بپرسید تا در اسرع وقت پاسخگو باشیم.
اگر دامنه را به عنوان آدرس خانه در نظر بگیریم، میزبان جایی است که خانه در آن قرار دارد. تفاوت بین دامنه و هاست مانند تفاوت بین آدرس و مکان یک خانه است. همانطور که دانستن آدرس برای رسیدن به خانه ضروری است، یک وب سایت نیز به یک دامنه نیاز دارد. همچنین، همانطور که یک خانه برای ساخت به زمین یا فضا نیاز دارد، یک وب سایت نیز به یک میزبان برای ذخیره فایل های خود نیاز دارد. تفاوت ها و دامنه اصلی را در این مقاله خواهید خواند.
سوالات متداول
1. تفاوت اصلی بین هاست و دامنه چیست؟
تفاوت ها و دامنه به تعریف، بهره وری و کارایی مربوط می شود. دامنه آدرس اینترنتی و هاست محل ذخیره فایل های وب سایت است.
2. آیا پس از ثبت دامنه امکان انتقال آن به هاست دیگری وجود دارد؟
بله، امکان انتقال دامنه به هاست دیگری در هر زمان وجود دارد.
3. پس از انتخاب نام دامنه، آیا می توانیم آن را ویرایش یا تغییر دهیم؟
خیر، امکان تغییر یا ویرایش دامنه پس از ثبت وجود ندارد. اگر وب سایت در حال انتقال به دامنه جدید است، انتقال باید به گونه ای انجام شود که تلاش های سئو و ترافیک وب سایت از بین نرود.
4-اگر هاست دارید نیاز به ثبت دامنه دارید؟
بستگی داره گاهی اوقات شرکت میزبان شما یک زیر دامنه رایگان در اختیار شما قرار می دهد که می توانید برای شروع از آن استفاده کنید.
5. آیا امکان راه اندازی وب سایت بدون هاست وجود دارد؟
با توجه به تفاوت هاست و دامنه، برای راه اندازی وب سایت باید ابزارهای دامنه و هاست داشته باشید.