منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • تفاوت http و https چیست؟ 5 تفاوت مهم که باید بدانید!

تفاوت http و https چیست؟ 5 تفاوت مهم که باید بدانید!

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
تفاوت http و https چیست؟ 5 تفاوت مهم که باید بدانید!

تفاوت http و https چیست؟ 5 تفاوت مهم که باید بدانید!

تفاوت بین http و https مانند تفاوت بین دو پاکت باز و بسته است. یکی از پاکت ها مهر و موم شده است و تا زمانی که آن را به صاحبش تحویل ندهید، نمی توانید به نامه داخل پاکت دسترسی پیدا کنید. اما پاکت دیگر باز است و به راحتی می توانید نامه داخل پاکت را قبل از تحویل به صاحب نامه بخوانید. پاکت مهر و موم شده همان https است.

http مخفف Hypertext Transfer Protocol است که به معنی پروتکلی است که ارتباط بین سیستم های مختلف و انتقال داده ها را از طریق شبکه فراهم می کند. از سوی دیگر، https مخفف Secure HTTP Hypertext Transfer Protocol است که داده ها را بین سرورهای مختلف و مرورگر به صورت رمزگذاری شده منتقل می کند. در نتیجه انتقال اطلاعات کاملا امن بوده و امکان دسترسی شخص ثالث به اطلاعات در حین انتقال وجود ندارد. برای استفاده از این پروتکل به گواهی SSL نیاز دارید.

اگر قصد دارید آدرس وب سایت خود را از http به https تغییر دهید؛ اما همچنان نگران تاثیر آن در وبسایت هستید، این مقاله از مجله پارس پاک به شما کمک می کند; زیرا در این مقاله به تفاوت http و https و امنیت و عملکرد هر کدام خواهیم پرداخت. همچنین نحوه انتقال داده ها از طریق اینترنت با استفاده از پروتکل های http و https و نقش گواهی SSL را توضیح خواهیم داد.

http چگونه کار می کند

http یک پروتکل کاربردی است که ارتباط بین مرورگرهای وب و سرورها را از طریق اینترنت امکان پذیر می کند. هنگامی که کاربر صفحه ای را از یک وب سایت باز می کند، درخواست توسط مرورگرهای وب به http ارسال می شود.

این پروتکل سپس درخواست را به سروری که وب سایت را میزبانی می کند ارسال می کند. این درخواست ها با حروف و خطوط متنی از طریق اینترنت منتقل می شوند. در نهایت ارتباط بین مرورگر و وب سایت برقرار می شود. پس از پردازش درخواست، سرور یک پاسخ http برای بارگذاری وب سایت برای کاربر ارسال می کند.

خرید ssl

https چگونه کار می کند

حرف S در انتهای پروتکل http مخفف امنیت است که از اطلاعات کاربر و وب سایت محافظت می کند. در این پروتکل نحوه کار مانند http; اما این کار در یک پلتفرم امن و رمزگذاری شده انجام می شود.

با این حال، مهم نیست که وب سایت شما به کدام دسته تعلق دارد. در دنیای وب امروزی، https به یک استاندارد اجباری برای همه وب سایت ها تبدیل شده است. برای تصمیم گیری بهتر در انتخاب بین http و https به تفاوت آنها اشاره می کنیم.

5 تفاوت اصلی بین http و https. کی بهتره؟

در پاسخ به اینکه http یا https بهتر است باید بگوییم که از نظر فنی پاسخ درستی وجود ندارد. همه چیز به نوع وب سایت شما و اطلاعات موجود در آن بستگی دارد. به عنوان مثال، یک وب سایت کاربر پسند که فقط خدمات خود را به نمایش می گذارد، دارای الزامات امنیتی متفاوتی نسبت به وب سایتی است که در زمینه تجارت الکترونیک و پرداخت دیجیتال فعالیت می کند.

1. امنیت

طبق یک نظرسنجی، 77 درصد از بازدیدکنندگان وب سایت نگران هستند که افراد غیرمجاز اطلاعات آنها را بدزدند یا از آنها سوء استفاده کنند. امنیت وب سایت تاثیر زیادی در بهبود تجربه کاربر دارد. از نظر امنیت باید بگوییم که https برنده است. زیرا http اطلاعات را رمزگذاری نمی کند. در نتیجه، اطلاعات موجود در هر درخواست می تواند توسط هر کسی، از جمله هکرهای سایبری که http را نظارت می کنند، بخواند.

اگر داده های حساس مانند نام کاربری یا رمز عبور یا جزئیات کارت اعتباری در وب سایت ذخیره می شود، استفاده از http به جای https می تواند خطرات امنیتی جدی ایجاد کند.

2. اعتبار سنجی

وقتی صحبت از قابلیت اطمینان و ایجاد اعتماد می شود، https انتخاب بهتری است. امروزه از https به عنوان استاندارد برای اکثر وب سایت ها استفاده می شود. در سپتامبر 2021، گزارشی توسط گوگل منتشر شد که نشان می‌داد 99 درصد وب‌سایت‌ها در مرورگر کروم از https استفاده می‌کنند. این آمار نشان می دهد که 30 درصد از کاربران هنگام ورود به وب سایت ابتدا آیکون قفل https را چک می کنند.

همچنین 84 درصد از کاربران سبد خرید خود را در وب سایت های http رها می کنند. بنابراین، مهم نیست که شما یک وب سایت فروش ارز دیجیتال دارید یا یک وب سایت معمولی برای نمایش نمونه کارها. زیرا https اعتماد بیشتری را برای کاربران شما ایجاد می کند و به کاهش نرخ پرش کاربران وب سایت شما و تبدیل آنها به مشتریان بالقوه کمک می کند.

3. سئو

تحقیقات Rank Ranger در سال 2018 نشان می دهد که 80 درصد از وب سایت هایی که در نتایج گوگل ظاهر می شوند از https استفاده می کنند. بهینه سازی وب سایت و سئو به طور غیر مستقیم بر وب سایت های https تأثیر می گذارد. قبل از اینکه گوگل استفاده از https را برای همه وب سایت ها اجباری کند، این شرکت به منظور تشویق وب سایت ها به استفاده از این پروتکل امن، رتبه مالکان https را در نتایج جستجو کمی افزایش داد. در زیر با ذکر مثالی این مشکل را بهتر توضیح خواهیم داد.

بیایید فرض کنیم که وب سایت شما و وب سایت رقیب در هر جنبه ای مانند بک لینک ها، سرعت وب سایت و محتوا عملکرد یکسانی دارند. اما وب سایت رقیب از https و شما از http استفاده می کنید. برنده این مسابقه رقیب شماست. با دانستن این واقعیت که وب‌سایت‌های دارای آدرس https اعتماد بیشتری به کاربران اینترنتی ارائه می‌کنند، زمان اقامت کاربر در این وب‌سایت‌ها بیشتر از وب‌سایت‌های http است. در نتیجه حجم ترافیک ورودی و ماندگاری بیشتر کاربران منجر به افزایش رتبه وب سایت می شود.

4. بهبود تجربه کاربر

تفاوت دیگر http و https تاثیر آنها بر سرعت و عملکرد وب سایت است. وب سایت های https سریعتر از http بارگیری می شوند. به خصوص اگر از سرور http/2 استفاده کنند. این سرور از رمزگذاری https پشتیبانی می کند و امنیت این پروتکل را تکمیل می کند. http/2 مصرف منابع پایینی دارد و حداکثر استفاده از پهنای باند را ممکن می سازد. در عین حال، تاخیر وب سایت و سرعت بارگذاری وب سایت را در دستگاه های تلفن همراه از طریق Google AMP کاهش می دهد.

از آنجایی که بیش از نیمی از جستجوهای گوگل در دستگاه های تلفن همراه انجام می شود، https برنده این مسابقه نیز هست. AMP چارچوبی است که توسط گوگل توسعه یافته است که عملکرد وب سایت را در تلفن های همراه بهبود می بخشد و تجربه کاربری بهتری را برای نسخه موبایل وب سایت ارائه می دهد.

5. این دو ستاره هستند

به عنوان آدرس صلاحیت کسب و کار اینترنتی در ایران استفاده می شود. در شرایطی که این ویژگی مخصوصا برای وب سایت های فروشگاهی ضروری شده است، داشتن https به جای ستاره، شما را به یک ستاره دوست تبدیل می کند. این امر در ایجاد اعتماد برای مصرف کنندگان ایرانی موثر است.

تفاوت بین سایت هایی که با https شروع می شوند

تفاوت http و https چیست؟

چگونه وب سایت خود را به https تبدیل کنیم؟

در مقاله بعدی نحوه تغییر http به https را توضیح خواهیم داد. ابتدا یک نسخه پشتیبان کامل از وب سایت خود تهیه کنید تا از خطاهای احتمالی جلوگیری کنید. شما می توانید از طریق شرکت هاست خود برای دامنه خود گواهینامه SSL درخواست کنید. پس از خرید گواهی SSL و نصب آن بر روی دامنه، ابتدا تمام صفحات http را به https هدایت کنید. سپس مجدداً با آدرس https در سرور کنسول وب سایت، مالکیت وب سایت را تأیید کنید. در نهایت نقشه سایت و فایل خزنده وب سایت و گوگل آنالیتیکس خود را به روز کنید. ثبت دامنه و خرید از سایت پارس پک با گواهی SSL ارائه می شود. در نتیجه برای انتقال صفحات http به https مشکلی نخواهید داشت.

مقاله زیر را مطالعه کنید تا با راهنمای خرید، صدور، تمدید و تکمیل اطلاعات خرید گواهینامه SSL آشنا شوید.

راهنمای خرید گواهی SSL

http با گواهی SSL؛ یکی از راه های تشخیص https

وقتی وارد هر وب سایتی می شوید، دو راه وجود دارد که بدانید آیا وب سایت تحت پروتکل https امن است یا خیر. در ابتدای هر آدرس دامنه، قبل از آدرس وب سایت، ممکن است یک علامت خطر (!) به همراه عبارت «Not Secure» وجود داشته باشد که به کاربر می گوید از وارد کردن اطلاعات حساس و محرمانه در وب سایت خودداری کند.

علاوه بر این، شروع آدرس دامنه با http:// نیز نشان می دهد که گواهی SSL وجود ندارد و اطلاعات وب سایت امن نیست. این https نتیجه http به اضافه یک گواهی SSL است. یک گواهی SSL برای ایجاد یک ارتباط امن و رمزگذاری شده بین سرور و مرورگر صادر می شود. این گواهی تفاوت اصلی بین http و https است. بنابراین، تضمینی برای جلوگیری از سرقت اطلاعات در حین انتقال از سرور به مرورگر است.

هنگامی که وارد وب سایت می شوید، می توانید به راحتی بررسی کنید که آیا این گواهی را برای وب سایت مورد نظر دارید یا خیر. وجود نماد قفل در ابتدای آدرس و ابتدای آدرس دامنه با https به جای http به شما نشان می دهد که آیا وب سایت مورد نظر دارای گواهینامه SSL است یا خیر.

راهنمای کامل تغییر مسیر http به https در کنترل پنل دایرکت ادمین را در مقاله زیر بخوانید.

هدایت http به https در مدیریت مستقیم

نتیجه

در http امکان خواندن و سرقت اطلاعات از شخص ثالث وجود دارد. اما https امنیت، سرعت و تجربه کاربری بهتری را برای وب سایت فراهم می کند. به دلیل خطاهای احتمالی در هنگام تبدیل http به https، پیشنهاد می کنیم این کار را به شرکت هاست خود یا یک برنامه نویس حرفه ای بسپارید. همچنین می توانید از راهنمایی های کارشناسان پارس پاک استفاده کنید. پارس پک با ارائه گواهینامه SSL از همان ابتدا خیال شما را در مورد این پروتکل راحت می کند. اگر سوال یا ابهامی در مورد این موضوع دارید از طریق قسمت نظرات با ما و سایر کاربران مجله پارس پاک در میان بگذارید.

سوالات متداول

1. تفاوت اصلی http و https چیست؟

انتقال رمزگذاری شده و ایمن اطلاعات بین سرور و مرورگر وب تفاوت اصلی این دو پروتکل است.

2. چگونه یک وب سایت را از http به https منتقل کنیم؟

برای مهاجرت، ابتدا باید گواهی SSL را فعال کنید، سپس تمام صفحات را از http به https هدایت کنید و کنسول جستجو را مجدداً تنظیم کنید، ربات و تنظیمات تجزیه و تحلیل را پر کنید.

3. چگونه می توان تفاوت بین http و https را در یک وب سایت تشخیص داد؟

وقتی وارد وب سایت هایی با https می شوید، در ابتدای آدرس وب سایت علامت قفل وجود دارد که نشان دهنده امنیت وب سایت است.

{ “@context”: “https://schema.org”، “@type”: “FAQPage”، “mainEntity”: [{
“@type”: “Question”,
“name”: “اصلی‌ترین تفاوت http و https چیست؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “انتقال اطلاعات به‌صورت رمزگذاری‌شده و امن بین سرور و مرورگر وب اصلی‌ترین تفاوت این دو پروتکل به‌شمار می‌رود.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “چگونه وب‌سایت را از http به https منتقل کنیم؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “برای انتقال ابتدا باید گواهی SSL را فعال و سپس تمام صفحات را از http به https ری‌دایرکت کنید و مجدداً تنظیمات سرچ کنسول و فیل روبوت و آنالیتیکس را انجام دهید.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “چگونه تفاوت http و https را در وب‌سایت بفهمیم؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “هنگام ورود به وب‌سایت‌های دارای https، علامت قفلی ابتدای آدرس وب‌سایت قرار دارد که نشان‌دهنده امنیت وب‌سایت است.”
}
}]
}

تفاوت http و https چیست؟ 5 تفاوت مهم که باید بدانید! اولین بار در پارسپک. به نظر می رسد.