امروزه تولید محتوا به یک حرفه جذاب در دنیا تبدیل شده است که می تواند درآمد زیادی داشته باشد. دلیل محبوبیت این رشته جدا از درآمد و شهرتی که با خود به همراه دارد این است که گاهی نیاز به سرمایه گذاری بالایی ندارد. در واقع، اگر بتوانید محتوای جالبی پیدا کنید که مخاطبان خاص خود را داشته باشد، حتی یک گوشی برای شروع کار کافی است. اگر قصد دارید از این طریق درآمد کسب کنید، یکی از چالش های اصلی انتخاب پلت فرم اشتراک گذاری محتوا مناسب است. در مقاله ای دیگر به سرویس آپارات به عنوان نمونه ایرانی نگاه کردیم و در این مقاله به سراغ یکی از بزرگترین پلتفرم های اشتراک گذاری ویدیو در جهان یعنی یوتیوب خواهیم رفت.
YouTube Partnership Plan یا YouTube Partner Program
راه اصلی کسب درآمد از سرویس یوتیوب، پیوستن به برنامه وابسته یوتیوب است. برای عضویت در این پروژه باید حداقل 1000 مشترک داشته باشید، در یکی از کشورهای مورد تایید زندگی کنید (متاسفانه ایران در حال حاضر در این لیست نیست)، ویدئوها را با محتوای تایید شده توسط YouTube مطابقت دهید، حساب AdSence داشته باشید. و بیش از 4000 ساعت در 12 ماه دیده شود. این طرح شامل چندین راه مختلف برای کسب درآمد می باشد که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم:
از تبلیغات یوتیوب کسب درآمد کنید
YouTube بر اساس تعداد بازدیدهای ویدیوهایتان به شما پولی پرداخت نمی کند، بلکه بر اساس تعداد دفعاتی که تبلیغات نشان داده شده در طول ویدیوها را می بینید یا روی آن کلیک می کنید. بر این اساس میزان درآمد بین اکانت های مختلف متفاوت است اما به طور متوسط می توان گفت که درآمد هر 1000 بازدید از آگهی 18 دلار است. اگر درصد نمایش تبلیغات را در مقایسه با بازدیدهای ویدیو در نظر بگیریم، می تواند حدود 3 تا 5 دلار به ازای هر 1000 بازدید ویدیو باشد.
زمانی که مبلغ انباشته به 100 دلار رسید، امکان برداشت وجود دارد. با در نظر گرفتن موارد فوق، اگر از هر 1000 بازدید ویدیویی 4 دلار برای شما درآمد داشته باشد، برای برداشت پول از حساب خود به 25000 بازدید نیاز دارید.
درآمد مستقیم اعضا کسب کنید
در این صورت اعضا برای عناوین مختلف مستقیماً به کانال شما پرداخت می کنند. از جمله پرکاربردترین آنها می توان به پرداخت حق عضویت ماهانه برای دسترسی به محتوا و سایر امکانات کانال اشاره کرد. سوپرچت روش دیگری است که به کاربران امکان می دهد در جریان های آنلاین به شما پول پرداخت کنند تا پیام های آنها برجسته شود. علاوه بر این، روشهای دیگری مانند Tipeee و Buy Me A Coffee نیز دست کاربران را برای حمایت مالی از کانال مورد علاقه خود باز میگذارند.
از فروش محصولات در یوتیوب درآمد کسب کنید
به این ترتیب بازدیدکنندگان این فرصت را دارند که آیتم های شما را از صفحات شما مشاهده و خریداری کنند. این اقلام می تواند لباس، لیوان، بسته نرم افزاری یا هر کالای قابل فروش دیگری باشد. این روش نه تنها باعث کسب درآمد می شود بلکه به برندسازی کانال شما نیز کمک می کند.
در نسخه پریمیوم یوتیوب مشترک شوید
نسخه پریمیوم به بازدیدکنندگان این امکان را می دهد تا در ازای پرداخت حق عضویت، ویدیوهای مورد علاقه خود را بدون نیاز به دیدن تبلیغات تماشا کنند. در اینجا برخلاف حالت عادی، پرداخت به ناشر محتوا با توجه به تعداد بازدید خود ویدیو انجام می شود. عضویت نسخه پریمیوم را می توان افزوده خوبی برای حالت عادی در نظر گرفت. برای شرکت در این طرح نیازی به انجام کار خاصی از طرف کانال نیست و به محض اینکه بازدیدکنندگانی که این طرح را خریداری کرده اند ویدیو را مشاهده کنند، محتوا شامل این پرداخت می شود.
نتیجه
علاوه بر روش های فوق، راه های غیر رسمی تری نیز برای کسب درآمد از یوتیوب وجود دارد. به عنوان مثال، همکاری در فروش با یک برند و قرار دادن لینک فروش آنها در کانال یا ایفای نقش به عنوان یک تأثیرگذار و تبلیغ مستقیم یا غیرمستقیم یک محصول. این روش های متنوع در کنار حجم زیاد بازدیدکنندگان بالقوه و راه حل های مختلف توزیع محتوا، یوتیوب را به گزینه ای بسیار جذاب برای کسب درآمد از انتشار محتوا تبدیل کرده است. در ایران فرصت کسب ارز نیز به این موارد اضافه می شود، بنابراین روز به روز بر ثروت تولیدکنندگان محتوا در این بستر افزوده می شود. البته موانعی بر سر راه کانال های ایرانی وجود دارد، مانند فیلتر شدن یوتیوب، سختی عضویت در طرح مشارکت و دریافت پول، موانعی که می توان بر آنها غلبه کرد و به ایرانیان اجازه داد محتوای خود را در پلتفرم های محلی منتشر کنند و شما را بررسی کنند. خدمات خارجی مانند یوتیوب داشته باشید.
پست راه های کسب درآمد از یوتیوب اولین بار در Server.ir | نگرش جهانی، میزبانی ایرانی.