
هر کسبوکاری قطعاً یک یا چند ایمیل یا سرور ایمیل معتبر دارد که برای اهداف مختلف استفاده میکنند. کسب و کارها باید ایمیل های اصلی یا امنیتی خود را به عنوان ایمیل بازیابی رمز عبور ارسال کنند. اینجاست که امنیت ایمیل بسیار مهم می شود. امنیت ایمیل مانند هر بخش دیگری از سوی مهاجمان و هکرها در خطر است. رکوردهای SPF از دیگر سیستم هایی هستند که امنیت ایمیل را تضمین می کنند. در این مقاله رکورد SPF را معرفی کرده و کاربردهای آن را به طور کامل توضیح می دهیم. پس تا انتها همراه ما باشید.
رکورد SPF چیست؟
رکورد چارچوب خط مشی فرستنده (SPF) یک تاکتیک DNS TXT و احراز هویت ایمیل است که برای جلوگیری از ارسال پیام از طرف دامنه شما توسط هرزنامهها استفاده میشود. با SPF، سازمان ها می توانند سرورهای ایمیل مجاز داشته باشند. مانند DMARC، SPF یک تکنیک احراز هویت ایمیل است که از DNS (سرویس نام دامنه) استفاده می کند. این رکورد به شما این امکان را می دهد که به عنوان یک فرستنده ایمیل، تعیین کنید که کدام سرورهای ایمیل مجاز به ارسال ایمیل از طرف دامنه شما هستند.
رکوردهای SPF تنها یکی از مکانیسمهای مبتنی بر DNS است که میتواند به سرورهای ایمیل کمک کند تا مبدا ارسالکنندگان ایمیل را تأیید کنند. گزارش و انطباق احراز هویت پیام مبتنی بر دامنه (DMARC) و ایمیل شناسایی شده با کلید دامنه (DKIM) دو مکانیسم دیگر احراز هویت ایمیل هستند. بدون SPF یا سایر عملیات احراز هویت ایمیل، مهاجمان می توانند به راحتی هویت فرستنده را جعل کنند و با فریب گیرندگان ایمیل ارسال کنند. از جمله مزایای SPF می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- SPF شهرت دامنه و امنیت تحویل ایمیل را افزایش می دهد.
- SPF با جعل دامنه و جعل ایمیل مبارزه می کند تا از اعتبار برند شما محافظت کند.
- SPF یکی از روش های اصلی احراز هویت ایمیل برای DMARC است.
آشنایی با رکورد SPF
سرور ایمیل چگونه ضبط می کند؟
سرورهای ایمیل هنگام تأیید یک رکورد SPF یک فرآیند نسبتاً ساده را طی می کنند:
- ابتدا سرور یک ایمیل ارسال می کند. آدرس IP آن 192.0.2.0 و مسیر برگشتی که ایمیل استفاده می کند [email protected] است. شایان ذکر است که آدرس مسیر بازگشت با آدرس “از” متفاوت است و به طور خاص برای جمع آوری و پردازش پیام های برگشتی استفاده می شود.
- سرور ایمیلی که پیام را دریافت می کند (سرور دوم) دامنه مسیر بازگشت را می گیرد و رکورد SPF خود را جستجو می کند.
- اگر سرور دوم یک رکورد SPF برای دامنه مسیر معکوس پیدا کند، به دنبال رکورد SPF برای آدرس IP سرور اول در لیست فرستندههای مجاز خود میگردد. اگر آدرس IP در رکورد SPF ثبت شده باشد، ایمیل از SPF عبور کرده و ارسال می شود. اگر آدرس IP در رکورد SPF مشخص نشده باشد، بررسی SPF ناموفق است. در این صورت ایمیل رد می شود یا به عنوان هرزنامه علامت گذاری می شود.
برای یادگیری نحوه فعال کردن ورود DMARC در cPanel و DirectAdmin، مقاله زیر را بخوانید.
سوابق DMARC را ایمیل ارسال کنید
چرا از رکوردهای SPF استفاده می شود؟
دلایل زیادی وجود دارد که چرا اپراتورهای دامنه از رکوردهای SPF استفاده می کنند. در زیر به برخی از این دلایل اشاره می کنیم:
- پیشگیری از حمله: اگر ایمیلها احراز هویت نشوند، شرکتها و گیرندگان ایمیل در معرض خطر حملات فیشینگ، ایمیلهای اسپم و جعل ایمیل هستند. سوابق SPF این حملات را دشوارتر می کند. به یاد داشته باشید که تقلید از ایمیل بسیار دشوار خواهد بود.
- تحویل ایمیل بهبود یافته: ایمیل های بدون سابقه SPF ممکن است برگشت داده شوند یا به عنوان هرزنامه علامت گذاری شوند. با گذشت زمان، ایمیلهای برگشتی یا ایمیلهایی که بهعنوان هرزنامه علامتگذاری شدهاند، میتوانند برای ارسال موفقیتآمیز ایمیل به مخاطبان آن دامنه بسیار مضر باشند و خطرات بازاریابی جدی را به همراه داشته باشند.
- انطباق با DMARC: سیستم DMARC یکی از سیستم های اعتبارسنجی ایمیل است که به اطمینان از ارسال ایمیل ها فقط توسط کاربران مجاز کمک می کند. قوانین DMARC وضعیت سرورهایی را تعیین می کند که احراز هویت SPF و DKIM را انجام نمی دهند. مدیران میتوانند گزارشهای DMARC را دریافت کنند و خطمشیهای خود را برای ارسال ایمیلهای معتبرتر تغییر دهند.
دلیل استفاده از رکورد SPF
تاریخچه SPF
در سال 2000 برای اولین بار SPF ذکر شد و در سال های بعد اطلاعات بیشتری در مورد آن در مقالات منتشر شد. در همین حال، نام SPF اصلی از Sender Permitted From به Sender Policy Framework تغییر یافت. گروهی از کارشناسان SPF از IETF تلاش کردند SPF و پیشنهاد CallerID مایکروسافت را ادغام کنند. تلاش بعدی با نسخه “کلاسیک” SPF انجام شد. این تلاش منجر به اولین RFC مقدماتی در سال 2006 شد و در نهایت در سال 2014 استاندارد SPF به عنوان RFC 7208 پیشنهادی ثبت شد. لازم به ذکر است که تجزیه کننده DMARC از SPF، DKIM و DMARC استفاده می کند.
کاری که SPF انجام نمی دهد
SPF یک تکنیک عالی برای احراز هویت ایمیل شما است. اما محدودیت هایی نیز وجود دارد که باید از آنها آگاه باشید:
- SPF هدر From را تایید نمی کند. این هدر در اکثر مشتریان به عنوان فرستنده واقعی پیام نمایش داده می شود. SPF فقط از Envelope From برای تعیین دامنه فرستنده استفاده می کند.
- وقتی یک ایمیل فوروارد می شود، SPF دیگر کار نمی کند. در این مرحله، ارسال کننده به فرستنده جدید پیام تبدیل می شود و SPF برای مقصد جدید بررسی نمی کند.
- SPF فاقد لاگ است و نگهداری آن را دشوارتر می کند.
- حتی اگر پیام SPF نداشته باشد، هیچ تضمینی برای ارسال نشدن آن وجود ندارد. تصمیم نهایی در مورد تحویل با ISP دریافت کننده است.
- پروتکل SMTP که استاندارد ارسال ایمیل است، در قسمت From یک ایمیل هیچ گونه حفاظتی ندارد.
با این تفاسیر باید بگوییم که SPF یک سیستم کامل نیست. اما راه حل نسبتا ساده است. زیرا از عناصر و قوانین خاص معماری برای جلوگیری از جعل ایمیل استفاده می کند. خوشبختانه ابزارهای احراز هویت بیشتری برای محافظت از برندها و گیرندگان در برابر مهاجمان وجود دارد. علاوه بر SPF، باید DKIM و DMARC را فعال کنید. DKIM یک استاندارد امنیتی است که برای اطمینان از عدم تغییر پیام ها در حین انتقال بین سرورها طراحی شده است و DMARC یک استاندارد هوشمند است که قبل از DKIM و SPF برای جلوگیری از استفاده از هرزنامه از دامنه شما قرار دارد.
آشنایی با رکورد SPF
SPF چگونه با DKIM و DMARC یا سایر استانداردها ارتباط دارد؟
SPF یکی از تکنیک های احراز هویت است که DMARC بر اساس آن است. DMARC از نتیجه بررسی SPF استفاده می کند و احراز هویت دیگری را نیز انجام می دهد. SPF، DKIM و DMARC همگی استانداردهایی هستند که جنبه های مختلف احراز هویت ایمیل را فعال می کنند و هر کدام بخشی از احراز هویت ایمیل را نشان می دهند.
- SPF به فرستندگان اجازه می دهد تا مشخص کنند کدام آدرس های IP مجاز به ارسال ایمیل به یک دامنه خاص هستند.
- DKIM یک کلید رمزگذاری و یک امضای دیجیتالی ارائه میکند که تأیید میکند پیام ایمیل دستکاری یا تغییر نکرده است.
- DMARC مکانیسمهای احراز هویت SPF و DKIM را در یک چارچوب مشترک ادغام میکند و به صاحبان دامنه امکان احراز هویت و گزارش عملیات را میدهد.
SPF چه ربطی به DKIM و DMARC دارد؟
نتیجه
سیستم های ایمیل به همان اندازه آسیب پذیر هستند. سوابقی مانند SPF و DKIM مسئولیت محافظت از ایمیل را از لحظه ارسال تا دریافت آن بر عهده دارند. رکورد SPF یک سیستم احراز هویت ایمیل است که تأیید می کند که ایمیل واقعاً توسط یک منبع معتبر یا به عبارت دیگر توسط صاحب قانونی ایمیل ارسال شده است و به صاحب قانونی ایمیل گیرنده می رسد. اگر صاحب هر نوع کسب و کاری هستید، باید این فهرست را فعال کنید.
سوالات متداول
1. رکورد SPF چیست و چگونه کار می کند؟
SPF (مخفف عبارت Sender Policy Framework) یکی از استانداردهای احراز هویت ایمیل است که به محافظت از فرستندگان و گیرندگان در برابر هرزنامه، جعل و فیشینگ کمک می کند. با افزودن یک رکورد SPF به سیستم نام دامنه (DNS) خود، می توانید لیستی عمومی از فرستندگانی که برای ارسال ایمیل از دامنه شما تایید شده اند، ارائه دهید.
2. آیا رکورد SPF لازم است؟
برخی از دریافت کنندگان ایمیل نیاز مبرمی به SPF دارند. اگر سابقه SPF برای دامنه خود منتشر نکرده اید، ایمیل شما ممکن است به عنوان هرزنامه یا حتی بدتر از آن رد شود. اگر ایمیلی از طریق یک سرور ایمیل غیرمجاز ارسال شود، ایمیل ممکن است به عنوان هرزنامه علامت گذاری شود.
3. رکوردهای SPF و DKIM چیست؟
به طور خلاصه، SPF به فرستندگان ایمیل اجازه می دهد تا مشخص کنند کدام آدرس های IP مجاز به ارسال ایمیل برای یک دامنه خاص هستند. در مقابل، DKIM یک کلید رمزگذاری و یک امضای دیجیتالی ارائه میکند که تأیید میکند پیام ایمیل تغییر نکرده است.
4. رکورد SPF در کجا قرار دارد؟
SPF یک رکورد TXT و بخشی از فایل ناحیه DNS دامنه است. یک رکورد TXT لیستی از نام هاست مجاز یا آدرس های IP را مشخص می کند که می توان از آنها ایمیل برای یک نام دامنه خاص ارسال کرد.
5. چگونه می توانیم چندین آدرس IP را به یک رکورد SPF اضافه کنیم؟
مطمئن شوید که از مکانیسم صحیح برای آدرس های IPv4 (ip4) و IPv6 (ip6) استفاده می کنید. می توانید هر تعداد که نیاز دارید آدرس IP را به رکورد SPF خود اضافه کنید، حداکثر تا 255 کاراکتر در رکورد TXT. اگر تعداد آدرس های IP در رکورد SPF شما از 255 کاراکتر بیشتر شد، گزینه های کوتاه کردن رکورد SPF خود را بررسی کنید.
6. آیا به SPF نیاز داریم؟
اگر کسبوکاری هستید که ایمیل تجاری یا تراکنشی ارسال میکنید، قطعاً باید یک یا چند نوع روش احراز هویت ایمیل را برای تأیید اینکه ایمیل واقعاً از طرف شما یا کسبوکارتان است، پیادهسازی کنید. پیکربندی صحیح استانداردهای احراز هویت ایمیل مانند SPF یکی از مهم ترین اقداماتی است که می توانید برای بهبود قابلیت تحویل ایمیل خود بردارید.
{ “@context”: “https://schema.org”، “@type”: “FAQPage”، “mainEntity”: [{
“@type”: “Question”,
“name”: “رکورد SPF چیست و چگونه کار میکند؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “SPF (مخفف Sender Policy Framework) ازجمله استانداردهای احراز هویت ایمیل است که به محافظت از فرستندگان و گیرندگان دربرابر هرزنامه و جعل و فیشینگ کمک میکند. با افزودن رکورد SPF به سیستم نام دامنه خود (DNS)، میتوانید فهرستی عمومی از فرستندگانی را ارائه دهید که برای ارسال ایمیل از دامنه شما تأیید شدهاند.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “آیا رکورد SPF لازم است؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “برخی از گیرندگان ایمیل به SPF نیاز مبرم دارند. اگر سابقه SPF را برای دامنه خود منتشر نکردهاید، ایمیل شما میتواند بهعنوان هرزنامه علامتگذاری شود یا حتی بدتر از آن ایمیل بازگردد. اگر ایمیلی ازطریق سرور ایمیل غیرمجاز ارسال شود، ایمیل میتواند بهعنوان هرزنامه علامتگذاری شود.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “رکوردهای SPF و DKIM چیست؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “بهطورخلاصه، SPF به فرستندگان ایمیل اجازه میدهد تا تعیین کنند که کدام آدرسهای IP به ارسال ایمیل برای دامنهای خاص مجاز هستند. درمقابل، DKIM کلید رمزگذاری و امضایی دیجیتالی ارائه میکند که تأیید میکند پیام ایمیل تغییر نکرده است.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “رکورد SPF در کجا قرار دارد؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “SPF رکورد TXT و بخشی از فایل ناحیه DNS دامنه است. رکورد TXT فهرستی از نامهای میزبان مجاز یا آدرسهای IP را مشخص میکند که ایمیل میتواند از آنها برای نام دامنه معینی ارسال شود.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “چگونه میتوانیم چندین آدرس IP را به رکورد SPF اضافه کنیم؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “مطمئن شوید که از مکانیسم صحیح برای آدرسهای IPv4 (ip4) و IPv6 (ip6) استفاده میکنید. به تعداد موردنیاز میتوانید آدرس IP به رکورد SPF خود تا سقف رکورد ۲۵۵کاراکتری TXT اضافه کنید. اگر تعداد آدرسهای IP در رکورد SPF شما از ۲۵۵ کاراکتر بیشتر شد، گزینههای مختلف را بررسی کنید تا رکورد SPF خود را کوتاه کنید.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “آیا به SPF نیاز داریم؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “اگر کسبوکاری هستید که ایمیل تجاری یا تراکنشی ارسال میکنید، قطعاً باید یک یا چند نوع از انواع روشهای احراز هویت ایمیل را پیادهسازی و تأیید کنید که ایمیل واقعاً ازطرف شما یا کسبوکارتان است. پیکربندی صحیح استانداردهای احراز هویت ایمیل مانند SPF یکی از اقدامات مهمی است که میتوانید برای بهبود قابلیت تحویل ایمیل خود انجام دهید.”
}
}]
}
رکورد SPF چیست و چه کاربردی دارد؟ اولین بار در پارسپک به نظر می رسد.