منو سایت

سرورهای نسل هشتم و نهم اچ پی

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
سرورهای نسل هشتم و نهم اچ پی

وقتی صحبت از راه اندازی سرور می شود، برند HPE یکی از معتبرترین برندهایی است که می تواند سخت افزارهای لازم را تهیه کند. HPE در واقع یکی از دو بخش اصلی شرکت HP است که در سال 2015 با تشریح نیازها و خدمات مورد نیاز سایر شرکت ها از شرکت مادر جدا شد. در زمینه فناوری، این برند مجموعه ای از تجهیزات سخت افزاری را به همراه خدمات نرم افزاری برای سازمان ها و شرکت های بزرگ و کوچک ارائه می دهد.

در زمینه سرورها، HPE سخت افزار خود را در چندین نسل و چندین مدل به مرور زمان در دسترس کاربران قرار داده است. امروزه چهار نسل 7، 8، 9 و 10 معمولا در ایران استفاده می شود. این در حالی است که نسل 7 به دلیل قدمت کمتر، نسل 10 به دلیل تازگی و قیمت بالا کمتر استفاده می شود و نسل های میانی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. از طرفی در دنیای امروز از مدیران فناوری اطلاعات انتظار می رود با کمترین تجهیزات بالاترین خروجی ممکن را ارائه دهند. به همین دلیل در این مقاله به تفاوت های دو نسل سرور اچ پی 8 و 9 می پردازیم تا با در نظر گرفتن تفاوت ها، انتخاب بهتری بین این دو گزینه داشته باشید.

ویژگی های نسل هشتم

سرورهای نسل هشتم اچ پی در اوایل سال 2012 وارد بازار شد. این نسل با تغییرات عمده در معماری سخت افزاری و نرم افزاری و حتی ویژگی های ظاهری نسبت به نسل هفتم، نوید سرورهای با سرعت و بهره وری بهتر، آپتایم بیشتر و مصرف انرژی کمتر را می داد. سرورهای نسل هشتم اچ پی علاوه بر پشتیبانی از پردازنده های Intel Zeon E5، E3 و E7 در نسخه های v و v2. همچنین امکان داشتن رم DDR3 تا 1866 مگاهرتز و ظرفیت 768 گیگابایت وجود دارد. این نسل همچنین تا 10 گیگابایت پهنای باند را پشتیبانی می کند و دارای کنترلر آرایه 6 گیگابیت بر ثانیه هوشمند است. کنترلر آرایه هوشمند، قابلیت های مختلف دستگاه های ذخیره سازی سرور را مدیریت می کند.

علاوه بر تغییرات سخت افزاری نسل قبل، نسل هشتم دارای ویژگی های جدیدتری مانند ProActive Insight است. این پلتفرم با ارائه گزارش در کنار سیستم مانیتورینگ به مدیریت بهینه سرور کمک می کند.

سرورهای نسل نهم اچ پی

سرورهای نسل نهم اچ پی

این نسل در سال 2015 معرفی شد که می توان گفت در نسل 9 اچ پی به جای تغییرات گسترده مشخصات فنی را نسبت به نسل قبل بهبود بخشیده است. این نسل مانند نسل های قبلی با پردازنده های Zeon اینتل سازگار بوده و با پشتیبانی از پردازنده های v3 و v4 علاوه بر سرعت های بالاتر، تا 50 درصد کش L3 بیشتری را ارائه می دهد. همچنین یک مزیت مهم این است که سرورهای نسل نهم HP می توانند تا 768 گیگابایت رم DDR4 استفاده کنند. یکی دیگر از تغییرات ظاهری در قسمت فلوتاسیون جفت اسلات برای تسهیل فرآیند نصب رخ داده است. سایر تغییرات شامل پشتیبانی از پهنای باند بهبود یافته تا 40 گیگابایت و سرعت کنترل آرایه هوشمند تا 12 گیگابایت بر ثانیه است.

تفاوت دیگر بین نسل هشتم و نهم این است که نسل هشتم حافظه NVMe را به طور پیش فرض بارگذاری نمی کند. اگر قصد استفاده از چنین دستگاهی را دارید، باید از کارت microSD برای شارژ استفاده کنید. همچنین امکان حمله به حافظه NVMe در هر دو نسل وجود ندارد.

در بخش معماری نرم افزار علاوه بر حفظ مشخصات مثبت قبلی و رفع خطاهای موجود، سرعت و عملکرد فناوری های مورد استفاده مورد آزمایش قرار گرفت.

سرورهای نسل نهم اچ پی

نتیجه

به طور خلاصه، مهمترین عامل تعیین کننده سخت افزاری که در اختیار کاربر خود قرار می دهید، میزان منابع پردازشی است که شما نیاز دارید. مونتاژ سرور نسل نهم معمولاً گرانتر از نسل قبلی است. این اختلاف حدود 40 درصد خواهد بود. البته بسته به نوع و میزان منابع می تواند کم و بیش باشد. البته سرورهای نسل نهم اچ پی به دلیل استفاده از نسل بعدی پردازنده و رم، قدرت پردازش بالاتری را در اختیار کاربران قرار می دهند و در صورت نیاز در کنار فناوری نرم افزاری جدید خود، می توانند به اپلیکیشن هایی که نیاز به قدرت پردازش بالایی دارند پاسخ دهند.

انتشار سرورهای نسل هشتم و نهم اچ پی اولین بار در Server.ir پدیدار شد نگرش جهانی، هاست ایرانی.