
امروزه استفاده از سرورها به طور گسترده در بسیاری از مشاغل استفاده می شود. به همین دلیل، بسیاری از افراد و مشاغل نیاز به خرید سرور دارند. یکی از معیارهای مهم برای انتخاب و خرید سرور، سیستم عامل (OS) نصب شده بر روی آن است. در این مقاله وبلاگ پارس پاک در مورد سیستم عامل لینوکس در سرورها صحبت می کنیم و از مزایای استفاده می گوییم سرور لینوکس چیست؟ و مزایا و مزایای این سیستم عامل چیست.
سرور لینوکس چیست؟?
همه دستگاه های کامپیوتری دارای سیستم عاملی هستند که دستورات کاربر را به سخت افزار منتقل می کند. برای مثال زمانی که می خواهید فایلی را از یک پوشه به پوشه دیگر در سیستم عامل ویندوز کپی کنید، روی آن کلیک راست کرده و گزینه Copy را انتخاب کرده و در پوشه مقصد پیست کنید. همه این کارها را با استفاده از ماوس یا صفحه کلید انجام می دهید. اما نتیجه روی هارد سیستم انجام می شود. در واقع این سیستم عامل است که دستورات شما را به سخت افزار مخابره می کند.
سرورها نیز مانند هر دستگاه کامپیوتر دیگری برای عملکرد صحیح به یک سیستم عامل نیاز دارند. در واقع بدون سیستم عامل، سرور چیزی جز سخت افزار بی فایده نخواهد بود. لینوکس یکی از سیستم عامل های مهمی است که هم در سیستم های شخصی و هم در سرورها استفاده می شود. در این مرحله از مقاله، احتمالاً متوجه این موضوع شده اید سرور لینوکس چیست؟. سروری که یکی از توزیع های لینوکس را اجرا می کند، سرور لینوکس نامیده می شود.
سرور لینوکس می تواند انواع زیر را داشته باشد:
- سرور ابری لینوکس
- سرور مجازی لینوکس
- سرور اختصاصی لینوکس
مزایا و ویژگی های استفاده سرور لینوکس چیست؟?
احتمالا اولین سوالی که در ذهن شما ایجاد می شود این است که استفاده از آن چه مزایای مهمی دارد شبکه سرور لینوکس چیست؟. در ادامه به برخی از این مزایا اشاره خواهیم کرد.
1. قیمت مقرون به صرفه
اگر می خواهید از سرور ویندوز با مرکز داده در خارج از ایران استفاده کنید، باید مجوز قانونی ویندوز را خریداری کنید. اما استفاده از لینوکس کاملا رایگان است. بنابراین انتخاب و خرید سرورهای لینوکس هزینه کمتری برای شما خواهد داشت.
2. سیستم عامل متن باز
یکی دیگر از ویژگی های لینوکس منبع باز آن است. در واقع لینوکس تنها سیستم عامل متن باز در جهان است و این ویژگی باعث می شود تا جامعه بسیار بزرگی به توسعه آن بپردازد و شما به عنوان یک کاربر عادی از این شرایط نهایت استفاده را ببرید.
3. امنیت زیاد
هیچ سیستم عاملی کاملاً در برابر حملات سایبری ایمن نیست. با این حال، لینوکس تاکنون توانسته بسیاری از این حملات را دفع کند. دلیل آن این است که لینوکس منبع باز است. همانطور که قبلاً گفتیم، منبع باز لینوکس به این معنی است که بسیاری از توسعه دهندگان همیشه کد آن را بررسی می کنند. به همین دلیل در صورت مشاهده باگ امنیتی در این سیستم عامل به سرعت رفع می شود.
4. سرعت چشمگیر و مداوم
یکی از مشکلات مهم کاربران ویندوز با این سیستم عامل کاهش سرعت آن با گذشت زمان است. دلایل این امر بسیار متفاوت است. از جمله بدافزارها و اسب های تروجان که با وجود تمام اقدامات احتیاطی شما می توانند روی سرور نصب شوند. راه نفوذ به سیستم عامل ویندوز رجیستری آن است. اما لینوکس رجیستری ندارد. به همین دلیل علاوه بر امنیت زیاد، سرعت آن کاهش نخواهد یافت.
برنامه های کاربردی سرور لینوکس چیست؟?
همانطور که می دانید هنگام انتخاب سرور باید در مورد سیستم عامل آن نیز تصمیم بگیرید. در ادامه به چند کاربرد مهم این سرور اشاره خواهیم کرد.
1. میزبانی وب سایت
اولین افرادی که از سرور لینوکس استفاده می کنند توسعه دهندگان وب هستند. با توجه به اینکه لینوکس ابزارهای رایگان بسیاری را در اختیار توسعه دهندگان وب قرار می دهد، استفاده از این سیستم عامل سرور برای این گروه کاملاً کاربردی است.
2. نگهداری فایل
گروه دیگری که از سرور استفاده می کنند کسانی هستند که باید فایل های خود را ایمن نگه دارند. نکته مهم این است که سرورهایی که فقط برای ذخیره سازی فایل استفاده می شوند به سخت افزار قدرتمند دیگری به جز هارد دیسک نیاز ندارند. همچنین با استفاده از سرور لینوکس بر روی این سرورها، سرعت و عملکرد سرور بسیار بهبود می یابد.
3. به عنوان سرور دانلود استفاده کنید
برخی از وب سایت ها منابع عظیمی از نرم افزارهای مختلف را برای دانلود در اختیار کاربران قرار می دهند. در این مواقع بهتر است فایل های حجیم را روی سروری غیر از سرور اصلی وب سایت قرار دهید. این امر از کند شدن وب سایت جلوگیری می کند و هزینه ها را کاهش می دهد. برای استفاده از سرعت سرور دانلود سریعتر، پیشنهاد می کنیم از سرور لینوکس استفاده کنید.
در مقاله زیر می توانید اطلاعات کامل و لازم در مورد سیستم عامل لینوکس را بدست آورید.
لینوکس چیست؟
انواع سرورهای لینوکس و انتخاب بهترین توزیع برای سرور
سیستم عامل لینوکس دارای توزیع های مختلفی است که تقریباً همه آنها را می توان در سیستم های شخصی و سرور استفاده کرد. در ادامه، توزیع های مهم سیستم عامل لینوکس را ارائه می کنیم.
1. سرور لینوکس اوبونتو
بدون شک معروف ترین سرور لینوکس اوبونتو نام دارد. هر کسی که با لینوکس آشنا باشد تقریباً با توزیع اوبونتو آشنایی دارد. این توزیع مبتنی بر دبیان است و بیش از هر توزیع دیگری نرم افزار منبع باز دارد. اوبونتو شامل سه نسخه مختلف است:
- دسکتاپ
- سرور
- هسته
از ویژگی های مهم اوبونتو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- به روز رسانی منظم
- پشتیبانی پنج ساله LTS
- مقیاس پذیری کافی
- امکان استفاده از فناوری ابری (اوبونتو ابر)
برای اجرای توزیع اوبونتو به سخت افزار قدرتمندی نیاز ندارید. برای استفاده از این توزیع کافی است که سرور شما حداقل سخت افزار زیر را داشته باشد:
- رم: 1 گیگابایت
- هارد دیسک: 2.5 گیگابایت
- فرکانس CPU: 1 گیگاهرتز
2. سرور لینوکس دبیان
دومین توزیع لینوکس در لیست ما Debian است. اگرچه این توزیع فاقد آخرین فناوری های به کار رفته در سیستم عاملی مانند اوبونتو است، اما پایداری بالای آن این نقیصه را کاملاً پوشش می دهد. معماری قدرتمند دبیان، توزیع های قابل اعتماد دیگری مانند اوبونتو را بر اساس این توزیع ساخته است.
برخی از ویژگی های مهم دبیان عبارتند از:
- ثبات زیاد
- امنیت کامل
- مدیر بسته قدرتمند با بسته های بسیار
حداقل سخت افزار مناسب برای استفاده از توزیع دبیان در سرور به شرح زیر است:
- رم: 256 مگابایت، اما 512 مگابایت رم توصیه می شود.
- جامد: 2 گیگابایت
- فرکانس CPU: 2 گیگاهرتز
3. سرور لینوکس فدورا
سومین توزیع محبوب لینوکس برای استفاده از رایانه شخصی و سرور فدورا نام دارد که توسط جامعه لینوکس توسعه یافته است. فدورا مانند سایر توزیعها منبع باز و رایگان است. این توزیع دارای آخرین نسخه از ویژگی ها و نرم افزارهای مختلف است. اما پایداری آن کمتر از دبیان است.
برخی از مزایای استفاده از توزیع فدورا به شرح زیر است:
- آخرین نسخه نرم افزار
- فایروال پویا
- توسعه سریع و فعال
برای استفاده از این توزیع به سخت افزاری با حداقل مشخصات زیر نیاز دارید:
- رم: 128 مگابایت
- سخت: 1 گیگابایت
- فرکانس CPU: 2 گیگاهرتز
مسئله انتخاب توزیع مناسب برای نصب بر روی سرور، موضوعی است که به نیاز شما و تجربه شما در کار با توزیع های مختلف بستگی دارد. با این حال، به عنوان یک توصیه کلی، استفاده از توزیع اوبونتو تقریبا برای تمام وظایف کار خواهد کرد.
در این مقاله می توانید بفهمید که سرور به طور کلی چیست و چگونه از آن استفاده می شود.
سرور چیست؟
انواع روش های اتصال از راه دور سرور لینوکس چیست؟?
برای اینکه بتوانید به سرور لینوکس خود متصل شوید، می توانید از کدگذاری ترمینال و رابط های گرافیکی به نام کنترل پنل استفاده کنید. در ادامه در مورد این دو روش بیشتر صحبت خواهیم کرد:
1. از ترمینال استفاده کنید
اولین و قدرتمندترین راه برای اتصال به سرور استفاده از ترمینال است. مهم نیست چه سیستم عاملی روی سیستم شخصی خود دارید. زیرا تمامی سیستم عامل ها به شما این امکان را می دهند که از طریق ترمینال با سرور خود ارتباط برقرار کنید.
نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که برای استفاده از این روش باید به دستورات لینوکس تسلط کامل داشته باشید. در واقع ترمینال هیچ گونه محیط گرافیکی را در اختیار شما قرار نمی دهد و فقط باید از کدهای تعریف شده برای همان توزیع برای انجام عملیات مورد نظر استفاده کنید.
2. استفاده از تابلوهای کنترل
اگر به دلایلی نمی خواهید از ترمینال برای ارتباط از راه دور با سرور استفاده کنید، می توانید از کنترل پنل های اختصاصی استفاده کنید و با استفاده از رابط کاربری گرافیکی تعریف شده، کارهای مورد نظر خود را انجام دهید. کنترل پنل های مهمی که برای این منظور طراحی شده اند عبارتند از:
- سی پنل
- دایرکت ادمین
- پلسک
همچنین به یاد داشته باشید که کنترل پنل ها برای کارهای عمومی و روزمره ایده آل هستند. اما قدرت استفاده از آنها به خصوص در کارهای حرفه ای کمتر از ترمینال است.
نتیجه
یکی از معیارهای مهمی که به شدت بر عملکرد و امنیت سرور تاثیر می گذارد، سیستم عامل است. استفاده از سیستم عامل های ویندوز و لینوکس بر روی سرورها رایج است. اما با توجه به مزایای زیادی که لینوکس دارد، بسیاری از کاربران ترجیح می دهند از این سیستم عامل بر روی سرور خود استفاده کنند. حال این سوال پیش می آید که کدام توزیع لینوکس برای ما مناسب تر است؟ در این مقاله به طور کامل در مورد سرور لینوکس صحبت کرده ایم و به روشی ساده و به دور از بسیاری از اصطلاحات فنی توضیح داده ایم که مزایای استفاده از سرور لینوکس چیست؟ و اینکه کدام توزیع لینوکس برای استفاده در سرور بهتر است.
سوالات متداول
1. سرور لینوکس چیست؟?
سرور لینوکس یا سرور لینوکس سروری است که یکی از توزیع های لینوکس را نصب کرده است.
2. کدام توزیع های لینوکس را می توان در سرورها استفاده کرد؟
توزیع های رایجی که می توانند در سرور استفاده شوند عبارتند از Ubuntu، Debian، CentOS و Fedora.
3. دلیل امن تر بودن سرور لینوکس چیست؟?
یکی از عوامل مهم برای امنیت بالای سیستم عامل لینوکس، منبع باز آن است. به این ترتیب، حتی اگر یک باگ امنیتی در کد لینوکس وجود داشته باشد، خیلی سریع شناسایی و برطرف می شود.
4. آیا استفاده از لینوکس رایگان است؟
بله، لینوکس را می توان بزرگترین پروژه متن باز دنیا دانست که استفاده از آن نیز کاملا رایگان است.
5. آیا استفاده از ویندوز روی سرور رایگان است؟
خیر، اگر می خواهید از سیستم عامل ویندوز بر روی سرور خود استفاده کنید، باید مجوز آن را دریافت کنید. با این حال، اگر مرکز داده ایران را انتخاب کنید، با توجه به اینکه قوانین کپی رایت ایران رعایت نمی شود، نیازی به این کار نیست.
{ “@context”: “https://schema.org”، “@type”: “FAQPage”، “mainEntity”: [{
“@type”: “Question”,
“name”: “لینوکس سرور چیست؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “سرور لینوکس یا لینوکس سرور به سروری گفته میشود که یکی از توزیعهای لینوکس روی آن نصب شده است.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “از کدامیک از توزیعهای لینوکس میتوان روی سرورها استفاده کرد؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “توزیعهای متداولی که میتوان از آنها روی سرور استفاده کرد، Ubuntu ،Debian ،CentOS و Fedora نام دارند.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “دلیل ایمنتربودن سرور لینوکس چیست؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “ازجمله عوامل مهم در امنیت فراوان سیستمعامل لینوکس میتوان به منبعبازبودن آن اشاره کرد. بدینترتیب، حتی اگر باگ امنیتی در کدهای لینوکس وجود داشته باشد، بسیار سریع شناسایی و رفع خواهد شد.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “آیا استفاده از لینوکس رایگان است؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “بله، لینوکس را میتوان بزرگترین پروژه منبعباز جهان دانست که استفاده از آن نیز کاملاً رایگان است.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “آیا استفاده از ویندوز روی سرور رایگان است؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “خیر، درصورتیکه بخواهید روی سرور خود از سیستمعامل ویندوز استفاده کنید، باید لایسنس آن را تهیه کنید. بااینحال، اگر دیتاسنتر ایران را انتخاب کنید، باتوجهبه اینکه قوانین کپیرایت در ایران رعایت نمیشود، نیازی به انجام این کار نیست.”
}
}]
}
سرور لینوکس چیست نوشته شده + معرفی کامل سرورهای لینوکس برای اولین بار در پارسپک. به نظر می رسد.