منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • شورای امنیت سازمان ملل متحد نگران خطرات هوش مصنوعی است

شورای امنیت سازمان ملل متحد نگران خطرات هوش مصنوعی است

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
شورای امنیت سازمان ملل متحد نگران خطرات هوش مصنوعی است

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز سه شنبه اولین نشست خود را درباره هوش مصنوعی برگزار کرد. در این نشست، چین گفت هوش مصنوعی نباید مانند اسب فریب خورده از کنترل خارج شود و ایالات متحده همچنین نسبت به این فناوری که برای سانسور یا سرکوب مردم استفاده می شود ابراز نگرانی کرد.

جیمز کلورلی، وزیر خارجه بریتانیا گفت: هوش مصنوعی تمام جنبه های زندگی انسان را تغییر خواهد داد.

وی با بیان اینکه هوش مصنوعی می تواند به مبارزه با تغییرات اقلیمی و تقویت اقتصاد کمک کند، افزود: ما به شدت نیازمند یک چارچوب بین المللی برای استفاده از فناوری های جدید هستیم. زیرا هوش مصنوعی حد و مرزی نمی شناسد.

این شورای پانزده نفره توسط آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، جک کلارک، یکی از بنیانگذاران استارت آپ معروف هوش مصنوعی Anthropic و پروفسور Zeng Yi، مدیر مشترک مرکز تحقیقات چین و بریتانیا تشکیل شد تا استانداردهایی برای استفاده از هوش مصنوعی

دبیرکل سازمان ملل متحد در این نشست گفت: «کاربردهای نظامی و غیرنظامی هوش مصنوعی می‌تواند پیامدهای بسیار جدی بر وضعیت صلح و امنیت جهانی داشته باشد.» وی همچنین از درخواست برخی کشورها برای ایجاد نهادی جدید در سازمان ملل حمایت کرد. . این موسسه باید به تلاش های گروهی برای کنترل این فناوری قدرتمند کمک کند.

این طرح بر اساس پیشنهاد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، سازمان بین‌المللی هوانوردی غیرنظامی یا گروه نیمه دولتی تغییرات آب و هوا تدوین شده است.

ژانگ جون، سفیر چین در سازمان ملل، هوش مصنوعی را “شمشیر دولبه” توصیف کرده و گفت که پکن از نقش هماهنگ کننده مرکزی سازمان ملل در ایجاد دستورالعمل های هوش مصنوعی حمایت می کند. وی ادامه داد: نتیجه خوب یا بد هوش مصنوعی به نحوه استفاده افراد، تنظیم آن و ایجاد تعادل بین توسعه علمی و امنیت بستگی دارد.

در همین راستا جفری دلاورنتیس، معاون سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد گفت: دولت ها باید در زمینه مسائل مربوط به هوش مصنوعی و سایر فناوری های جدید برای مقابله با خطرات حقوق بشری که صلح و امنیت را تهدید می کند، با یکدیگر همکاری کنند و با آنها مقابله کنند. همچنین خطاب به شورای پانزده نفره گفت: هیچ کشور عضو شورا نباید از هوش مصنوعی برای سانسور، محدود کردن، سرکوب یا از کار انداختن افراد استفاده کند.

در آن جلسه، روسیه این سوال را مطرح کرد که «آیا شورایی که مسئول حفظ صلح و امنیت جهانی است، درباره هوش مصنوعی بحث کند؟» دیمیتری پولیانسکی، معاون سفیر روسیه در سازمان ملل، گفت: «این موضوع باید به صورت تخصصی و علمی مورد بحث قرار گیرد. این بحث ها می تواند چندین سال ادامه داشته باشد و در حال حاضر این بحث ها در سطوح تخصصی صورت می گیرد.