
خطای اتصال پایگاه داده چیست و چرا رخ می دهد؟ همانطور که می دانید وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای مبتنی بر PHP است که اطلاعات آن در پایگاه داده سیستمی به نام MySQL ذخیره می شود.
در واقع خطای اتصال پایگاه داده زمانی رخ می دهد که پایگاه داده MySQL با کد PHP ارتباط برقرار کند. به زبان ساده، این خطا زمانی رخ می دهد که هیچ ارتباطی بین پایگاه داده و فایل های وردپرس وجود نداشته باشد. در این حالت وب سایت از دسترس کاربران خارج می شود.
دلایل خطای اتصال به پایگاه داده چیست و چگونه می توانیم آن را برطرف کنیم؟ در این آموزش از وبلاگ پارس پک به شما نشان می دهیم که چگونه به راحتی خطای اتصال پایگاه داده وردپرس را برطرف کنید. پس تا انتها با ما همراه باشید.
دلیل ایجاد خطا در اتصال به پایگاه داده
یکی از رایج ترین خطاهایی که اکثر کاربران CMS وردپرس با آن مواجه می شوند، خطاهای اتصال به پایگاه داده است. اما نگران نباشید، اگر با این خطا مواجه شدید، به راحتی می توانید آن را برطرف کنید.
اولین قدم برای عیب یابی خطای اتصال پایگاه داده وردپرس، شناسایی علت است. برخی از دلایل اصلی ایجاد خطای اتصال پایگاه داده عبارتند از:
- اطلاعات نادرست در قسمت Word پایگاه داده در فایل wp-config.php
- فساد پایگاه داده
- پاسخگویی سرور پایگاه داده
- خرابی سرور پایگاه داده
- اطلاعات پایگاه داده را روی میزبانی غیر از میزبان محلی قرار دهید
چرا در برقراری ارتباط با پایگاه داده وردپرس خطایی رخ می دهد؟
در واقع پایگاه داده نرم افزاری است که ذخیره، سازماندهی و بازیابی داده ها را در نرم افزارهای دیگر آسان می کند. وردپرس به عنوان یک سیستم مدیریت محتوا از پایگاه داده MySQL برای ذخیره تمامی محتوا و سایر داده ها در وب سایت استفاده می کند. در واقع زمانی که هر کاربر وارد وب سایت می شود، ارتباط با پایگاه داده برقرار می شود.
وردپرس برای اتصال به پایگاه داده به اطلاعاتی مانند نام کاربری، نام کاربری، رمز عبور و سرور پایگاه داده نیاز دارد. تمام این اطلاعات در فایل wp-config.php ذخیره می شود. اگر هر یک از این اطلاعات نادرست باشد، وردپرس نمی تواند به سرور پایگاه داده متصل شود. در نتیجه با خطای اتصال به پایگاه داده مواجه خواهید شد.
حال سوال این است که چگونه می توانیم خطای اتصال به پایگاه داده را برطرف کنیم؟ در زیر راه حل هایی را در اختیار شما قرار می دهیم که به راحتی می توانید این خطا را اصلاح کنید.
برای آشنایی با نحوه نصب وب سایت وردپرس بر روی سرور اوبونتو، مقاله زیر را مطالعه کنید.
وردپرس را روی اوبونتو نصب کنید
1 بررسی کنید که اطلاعات پایگاه داده وردپرس صحیح باشد
شایع ترین علت خطا در اتصال به پایگاه داده در وردپرس، اطلاعات نادرست در قسمت ورودی پایگاه داده فایل wp-config.php است. اگر وب سایت وردپرس خود را به یک هاست جدید منتقل کرده اید، ممکن است این مشکل در اتصال به پایگاه داده وردپرس باشد.
اطلاعات اعتبارسنجی پایگاه داده وردپرس در فایل wp-config.php ذخیره می شود. در واقع این فایل مربوط به تنظیمات وردپرس است که تنظیمات مهم وردپرس مانند اطلاعات پایگاه داده در آن ذخیره می شود.
برخی از اطلاعاتی که می توانید در فایل wp-config.php بیابید عبارتند از:
// ** MySQL settings - You can get this info from your web host ** // /** The name of the database for WordPress */ define( 'DB_NAME', 'database_name_here' ); /** MySQL database username */ define( 'DB_USER', 'username_here' ); /** MySQL database password */ define( 'DB_PASSWORD', 'password_here' ); /** MySQL hostname */ define( 'DB_HOST', 'localhost' );
باید مطمئن شوید که نام پایگاه داده، نام کاربری، رمز عبور و اطلاعات میزبان پایگاه داده صحیح است. می توانید این اطلاعات را با استفاده از کنترل پنل حساب میزبانی وردپرس خود بررسی کنید. برای این کار کافیست وارد حساب هاست خود شوید و در قسمت Database بر روی MySQL Database کلیک کنید.
صحت اطلاعات پایگاه داده وردپرس را بررسی کنید
این شما را به صفحه مدیریت پایگاه داده در کنترل پنل میزبان هدایت می کند. در این قسمت می توانید نام پایگاه داده و نام کاربری خود را پیدا کنید.
نام کاربری و رمز عبور پایگاه داده را بررسی کنید
اکنون به حساب های پایگاه داده و پیوندهای بازنشانی رمز عبور دسترسی دارید.
برای نصب و اجرای وردپرس در کنترل پنل Directadmin و Cpanel مقاله زیر را مطالعه کنید.
وردپرس را در سی پنل و دایرکت ادمین نصب کنید
اطلاعات پایگاه داده وردپرس را بررسی کنید
پس از تایید نام پایگاه داده و نام کاربری و رمز عبور، می توانید در صورت لزوم این اطلاعات را در فایل wp-config.php تغییر دهید.
لطفاً اکنون دوباره وارد وب سایت خود شوید تا ببینید آیا خطای اتصال پایگاه داده برطرف شده است یا خیر. اگر همچنان خطا را مشاهده کردید؛ یعنی اطلاعات دیگر نادرست است و باید به دنبال دلیل دیگری برای خطا باشید.
2. اطلاعات میزبانی را در پایگاه داده خود بررسی کنید
اگر مطمئن هستید که نام پایگاه داده، نام کاربری و رمز عبور شما صحیح است. سپس اطلاعات میزبانی را در پایگاه داده خود بررسی کنید. اکثر شرکت های میزبان وردپرس از لوکال هاست به عنوان میزبان پایگاه داده خود استفاده می کنند.
با این حال، برخی از شرکت ها از سرورهای میزبان پایگاه داده متفاوتی استفاده می کنند. در این صورت، اطلاعات در پایگاه داده محلی شما میزبانی نخواهد شد. به همین دلیل، باید با شرکت میزبان وردپرس خود تماس بگیرید و اطلاعات میزبانی را در پایگاه داده خود بررسی کنید.
عیب یابی مشکلات اتصال پایگاه داده
3. پایگاه داده وردپرس را تعمیر کنید
به عنوان مثال، اگر با خطای دیگری در wp-admin مواجه شدید، مانند از دست دادن یک یا چند جدول پایگاه داده، ممکن است لازم باشد پایگاه داده را تعمیر کنید و باید آن را بررسی کنید. می توانید این کار را با افزودن عبارت زیر به فایل wp-config.php انجام دهید. فراموش نکنید که درست قبل از نوشتن عبارت “همین است، ویرایش را متوقف کنید!” لذت بردن از وبلاگ نویسی ‘line wp-config.php افزودن:
define('WP_ALLOW_REPAIR', true);
در نهایت، پس از انجام این کار، می توانید تنظیمات را با مراجعه به این صفحه مشاهده کنید:
http://www.yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php
تعمیر پایگاه داده وردپرس
توجه: کاربر برای دسترسی به صفحه تعمیر پایگاه داده نیازی به ورود به سیستم ندارد. به همین دلیل، پس از اتمام تعمیر و بهینه سازی پایگاه داده خود، حتما این کد را از wp-config.php خود حذف کنید.
4. سرور پایگاه داده را بررسی کنید
اگر همه چیز درست به نظر برسد؛ اما وردپرس هنوز نمی تواند به پایگاه داده متصل شود، سرور پایگاه داده شما (سرور MySQL) ممکن است کار نکند. این مشکل معمولا به دلیل ترافیک زیاد سرور رخ می دهد. به طور کلی، سرور میزبان شما نمی تواند بار زیادی را تحمل کند. به خصوص زمانی که از هاست اشتراکی استفاده می کنید. در نتیجه سرعت وب سایت شما به شدت کاهش می یابد.
بهترین کاری که می توانید برای حل این مشکل انجام دهید این است که با ارائه دهنده هاست خود تماس بگیرید و از آنها بپرسید که آیا سرور MySQL شما به این حجم از ترافیک پاسخ می دهد یا خیر.
علاوه بر این، اگر وبسایتهای دیگری دارید که روی همان سرور اجرا میشوند، میتوانید تأیید کنید که سرور SQL شما خراب است. اگر وب سایت دیگری در همان حساب میزبانی ندارید، فقط به کنترل پنل هاستینگ بروید و سعی کنید به phpMyAdmin دسترسی پیدا کنید و به پایگاه داده متصل شوید. اگر می توانید متصل شوید، باید مطمئن شوید که کاربر موجود در پایگاه داده شما دارای مجوزهای کافی است.
برای این کار یک فایل جدید به نام testconnection.php ایجاد کنید و کد زیر را در آن قرار دهید:
<?php $link = mysqli_connect('localhost', 'username', 'password'); if (!$link) { die('Could not connect: ' . mysqli_error()); } echo 'Connected successfully'; mysqli_close($link); ?>
فراموش نکنید که نام کاربری و رمز عبور خود را تغییر دهید. اکنون می توانید این فایل را در وب سایت خود آپلود کرده و از طریق مرورگر وب به آن دسترسی داشته باشید. اگر اسکریپت با موفقیت وصل شد، به این معنی است که کاربر شما مجوز کافی دارد و مشکل دیگری دارد. حالا به فایل wp-config خود برگردید تا مطمئن شوید همه چیز درست است.
مقاله زیر آموزش کامل طراحی سایت وردپرسی است.
طراحی سایت با وردپرس
راه های دیگر برای رفع خطای اتصال پایگاه داده وردپرس
اگر راه حل های پیشنهادی را امتحان کرده اید؛ اما همچنان مشکل خطای اتصال به دیتابیس را دارید، برای رفع این مشکل می توانید از روش های دیگری استفاده کنید که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.
1 آدرس وب سایت وردپرس را به روز کنید
سعی کنید آدرس وب سایت وردپرس خود را با phpMyAdmin به روز کنید. وارد phpMyAdmin شوید و پایگاه داده وردپرس را با استفاده از داشبورد مدیریت حساب انتخاب کنید.
برای تصحیح خطای پایگاه داده، آدرس وردپرس را به روز کنید
سپس روی منوی SQL بالا کلیک کنید و عبارت MySQL زیر را وارد کنید:
UPDATE wp_options SET option_value="YOUR_SITE_URL" WHERE option_name="siteurl"
حتما URL وب سایت خود را ارائه دهید و wp_options را به نام صفحه گسترده خود تغییر دهید. زیرا ممکن است پیشوند جدول وردپرس را تغییر داده باشید.
2. وب سرور را مجددا راه اندازی کنید
کاربران سرورهای اختصاصی و سرورهای محلی و سرورهای خصوصی مجازی (VPS) می توانند سرورهای خود را مجددا راه اندازی کنند. با این کار وب سرور و پایگاه داده شما مجددا راه اندازی می شود که ممکن است برخی از رفع اشکال موقت را اصلاح کند.
3. با شرکت میزبانی وب خود تماس بگیرید
اگر همه چیز شکست خورد، از شرکت میزبانی وب خود ایده بگیرید. همه شرکت های میزبان وردپرس به شما کمک می کنند تا مشکل را برطرف کنید و شما را در مسیر درست راهنمایی کنند یا حتی مشکل را برای شما برطرف کنند.
مقاله زیر آموزش کامل نصب ssl در وردپرس و تغییر مسیر از http به https می باشد
آموزش نصب SSL در وردپرس
نتیجه
خطای اتصال به پایگاه داده یکی از رایج ترین خطاهای وردپرس است که اکثر کاربران این سیستم مدیریت محتوا با آن مواجه می شوند. این خطا علاوه بر اطلاعات نادرست ورود به پایگاه داده، در صورت خراب شدن سرور پایگاه داده یا فایل های پایگاه داده می تواند رخ دهد.
در این مقاله از وبلاگ پارس پک ابتدا شما را با دلایل اصلی خطای اتصال پایگاه داده وردپرس آشنا کردیم و سپس راهکارهای اساسی برای رفع این مشکل را بررسی کردیم. با راه حل های ارائه شده در این مقاله می توانید به راحتی خطای اتصال به پایگاه داده وردپرس را برطرف کنید.
سوالات متداول
1 چه چیزی باعث ایجاد خطا هنگام اتصال به پایگاه داده در وردپرس می شود؟
احتمالاً شایع ترین دلیل خطای اتصال پایگاه داده این است که وردپرس دارای اعتبارنامه ورود به پایگاه داده نادرست است. این شماره شناسه می تواند نام پایگاه داده یا نام کاربری یا رمز عبور باشد. به خاطر داشته باشید که اطلاعات ورود به وردپرس با اطلاعاتی که برای دسترسی به وب سایت خود استفاده می کنید متفاوت است.
2. چگونه اتصال دیتابیس خود را در وردپرس بررسی کنیم؟
برای انجام این کار، داده های اتصال را برای پایگاه داده وردپرس خود به روز کنید:
- File Manager را باز کرده و وارد کنترل پنل one.com شوید.
- wp-config. php را باز کنید.
- جزئیات ورود را پیدا کنید جزئیات ورود معمولاً در خط 20 در فایل wp-config یافت می شود.
- جزئیات را به روز کنید.
{“@context”: “https://schema.org”، “@type”: “FAQPage”، “mainEntity”: [{
“@type”: “Question”,
“name”: “چه دلایلی باعث ایجاد خطا در ایجاد اتصال پایگاهداده در وردپرس میشوند؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “احتمالاً رایجترین دلیل خطای ایجاد اتصال به پایگاهداده این است که وردپرس اعتبارنامه ورود نادرست برای دیتابیس دارد. این اعتبارنامه میتواند نام پایگاهداده یا نام کاربری یا رمزعبور باشد. بهخاطر بسپارید که جزئیات ورود به وردپرس با اطلاعاتی که برای دسترسی به وبسایتتان استفاده میکنید، متفاوت است.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “چگونه اتصال پایگاهداده خود را در وردپرس بررسی کنیم؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “بهمنظور انجام این کار، جزئیات اتصال دیتابیس وردپرس را بهروزرسانی کنید:
File Manager را باز کنید و وارد کنترل پنل one.com شوید.
wp-config. php را باز کنید.
جزئیات ورود را پیدا کنید. جزئیات ورود به سیستم را معمولاً میتوانید در خط ۲۰ در فایل wp-config بیابید.
جزئیات را بهروزرسانی کنید.”
}
}]
}
خطا در ایجاد آموزش اتصال پایگاه داده وردپرس برای اولین بار در پارسوپک. به نظر می رسد.