مقایسه سرور ابری و مرکز داده ابری نشان می دهد که این دو سرویس عملکردهای متفاوتی دارند و هر کدام برای کاربردهای متفاوتی استفاده می شوند. صاحبان شرکت ها و مشاغل بزرگ که معمولاً بخش بزرگی از کار خود را با سیستم های رایانه ای مدیریت می کنند با سرورهای ابری و مراکز داده آشنا هستند. این پلتفرم ها برای مدیریت و ذخیره داده های مختلف استفاده می شوند. اما سرور ابری با مرکز داده ابری متفاوت است. انتخاب و استفاده از سرور ابری یا مرکز داده ابری به نوع کسب و کار و نیازهای مدیریت داده شما بستگی دارد. در این مقاله از وبلاگ پارس پاک به طور مفصل در مورد سرورهای ابری و مراکز داده صحبت می کنیم و با مقایسه آنها می بینیم که کدام یک برای شما بهتر است. پیشنهاد می کنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
آشنایی با مرکز داده ابری
در طول چند دهه گذشته، مراکز داده به عنوان روش غالب برای ذخیره برنامهها و دادههای حیاتی مورد استفاده قرار گرفتهاند. مراکز داده به عنوان مقاصد فیزیکی میزبان روترها، سوئیچ ها، فایروال ها، سیستم های ذخیره سازی، سرورها و کنترل کننده های تحویل استفاده می شوند. برای مدت طولانی، تیمهای فناوری اطلاعات مسئول مدیریت مراکز داده بودند تا اینکه زیرساختهای ابری این منطقه را متحول کردند.
توانایی ایجاد یک مرکز داده ابری به این معنی است که مشاغل می توانند از مجازی سازی برای بخش IT داخلی خود بدون محدود کردن یا کاهش کیفیت کار استفاده کنند. امروزه مراکز داده با زیرساخت ابری به تدریج جای مرکز داده سنتی را گرفته اند. در ابتدای سفر و زمانی که مرکز داده ابری به تازگی معرفی شد، برخی از افراد رادیکال معتقد بودند که این فناوری جدید می تواند ناامن، ضعیف و گران باشد. اما واقعیت با این ایده ها در تضاد است.
زیرساخت های مبتنی بر ابر معمولاً برای مشاغل با بودجه محدود باز است. اما هدف آنها استفاده از فناوری قدرتمند است. با یک مرکز داده مبتنی بر ابر، کسب و کارها از هزینه های سرمایه گذاری اولیه و هزینه های نگهداری مداوم جلوگیری می کنند و از امنیت شبکه در سطح جهانی که در هنگام استفاده از یک مرکز داده سنتی در دسترس نیست، لذت می برند.
آشنایی با سرور ابری
سرور ابری یک زیرساخت فیزیکی یا مجازی قدرتمند است که امکان ارائه برنامه های کاربردی یا پردازش اطلاعات یا ذخیره سازی داده ها را فراهم می کند. برخی از سرورهای ابری با استفاده از نرم افزار مجازی سازی ایجاد می شوند که یک سرور فیزیکی را به چندین سرور مجازی تبدیل می کند. ارائه دهندگان خدمات ابری از مدل Infrastructure-as-a-Service یا IaaS (Infrastructure-as-a-Service) استفاده می کنند تا سرورهای مجازی یا فیزیکی را در دسترس مشتریان قرار دهند. برخی از ویژگی های مهم سرورهای ابری عبارتند از:
- زیرساخت محاسباتی که می تواند فیزیکی یا مجازی یا ترکیبی از هر دو باشد
- تمام قابلیت های سرور داخلی را دارد
- توانایی مدیریت بارهای کاری فشرده و ذخیره حجم زیادی از اطلاعات
- در دسترس بودن خدمات خودکار در صورت تقاضا از طریق API
- امکان انتخاب پرداخت ماهانه یا سایر روش های پرداخت برای کاربران
- امکان انتخاب پلن هاست اشتراکی بسته به نیاز
سرور ابری چه ویژگی هایی دارد و چرا به آن سرور ابری می گویند؟ در مقاله زیر بخوانید.
سرور ابری چیست؟
یک مرکز داده ابری چه تفاوتی با سایر مراکز داده دارد؟
کسبوکارهای زیادی وجود دارند که از زیرساختهای مرکز داده سنتی به عنوان تنها گزینه مناسب برای مدیریت بار کاری سازمانی استفاده میکنند. این افراد معمولاً فقدان کنترل های امنیتی یا مشکلات اتوماسیون یا کاهش قابلیت ها را به عنوان دلایل اجتناب از خدمات ابری ذکر می کنند. در زیر تفاوت مرکز داده ابری را با سایر مراکز داده با ذکر دلایلی نشان می دهیم.
1. تفاوت قیمت و هزینه
به طور معمول، مراکز داده سنتی برای صاحبان مشاغل بسیار گران هستند. مهمتر از همه، کسبوکارها باید بدانند برای عملکرد بهینه و کمترین زمان از کار افتادگی، روی کدام فناوری سرمایهگذاری کنند. این حداقل سرمایه مورد نیاز را تعیین می کند. برای ادغام ویژگی های اضافی و API ها، هزینه های اضافی باید در نظر گرفته شود. علاوه بر این، افزودن امنیت شبکه یا سایر زیرساختهای فناوری اطلاعات هزینههای اضافی مانند ارتقاء و نگهداری مداوم را به همراه دارد.
این در حالی است که یک مرکز داده ابری نیازی به سرمایه گذاری اولیه ندارد. زیرا زیرساخت فیزیکی از قبل از طریق کولوکیشن ها یا ارائه دهندگان ابر عمومی وجود دارد. همچنین می توانید گزینه های خصوصی را پیدا کنید. به طور کلی باید بگوییم که هزینه مراکز داده ابری به نیاز و حجم کاری شما بستگی دارد. به علاوه، وقتی تجهیزات جدید به بازار میآیند، دیگر لازم نیست با هزینههای ارتقا یا تیمهای فناوری اطلاعات برای نگهداری سیستمها سر و کار داشته باشید.
2. توابع
یکی از دغدغه های اصلی کاربران مراکز داده سنتی مربوط به ذخیره سازی اطلاعات است. اکثر طرفداران مراکز داده سنتی بر این باورند که مراکز داده ابری نمی توانند به اندازه مراکز داده فیزیکی فضای ذخیره سازی را انجام دهند. با این حال، واقعیت این است که حتی اگر مراکز داده ابری ظرفیت ذخیره سازی بیشتری نسبت به انواع دیگر مراکز داده نداشته باشند، حداقل همان مقدار ذخیره سازی را ارائه می دهند.
به طور معمول، مراکز داده ابری گزینههای زیادی را برای پلتفرم ابری با کیفیت و برنامههای میزبانی ارائه میدهند، مانند میزبانی 99% Aptom و Summit (رتبهبندی که بسیاری از مراکز داده ارائه نمیدهند). نکته مهم دیگر این است که رایانش ابری از مجازیسازی پشتیبانی میکند و به کسبوکارها اجازه میدهد تا در هر مکانی فعالیت کنند. این سطح دسترسی به طور طبیعی با استفاده از مراکز داده سنتی امکان پذیر نیست.
3. امنیت
یکی از دلایل اصلی که بسیاری از صاحبان مشاغل همچنان ترجیح می دهند از مراکز داده معمولی استفاده کنند، امنیت شبکه است. به طور کلی، صاحبان مشاغلی که امنیت برای آنها اولویت خاصی است، بهتر است از مرکز داده ابری استفاده نکنند. زیرا این نسخه ها معمولاً سخت افزار کافی برای اجرای سرویس های ذخیره سازی و محاسباتی ندارند.
مقایسه Cloud Data Center و Cloud Server
تفاوت بین سرور ابری و مرکز داده ابری چیست؟
برای کشف تفاوت بین سرور ابری و مرکز داده ابری، ابتدا باید تفاوت بین سرور و مرکز داده را درک کنیم. سرورها کامپیوترهای قدرتمندی هستند که داده ها را به صورت داخلی یا مجازی ذخیره، پردازش و مدیریت می کنند. از سوی دیگر، مراکز داده، مراکز ذخیره سازی برنامه های کاربردی و داده های حیاتی سازمان ها هستند. سرورها در درجه اول نرم افزار را ارائه می دهند. در حالی که مراکز داده به شرکت ها یا سازمان ها خدمات ارائه می کنند.
حالا بیایید به تفاوت های سرورها و مراکز داده ابری نگاه کنیم. یک سرور ابری معمولاً از چندین سرور فیزیکی تشکیل شده است که از طریق یک شبکه به هم متصل می شوند و مجموعه بزرگی از منابع (مانند RAM، CPU، پهنای باند و فضای ذخیره سازی) را ایجاد می کنند. معمولاً این فضای ذخیره سازی بزرگ در تمام سرورهای ابری موجود است و بستگی به نوع خدماتی که مشتریان انتخاب می کنند دارد.
مزیت اصلی استفاده از سرور ابری این است که در صورت خرابی هر یک از سیستم های سخت افزاری، کاربر به طور خودکار به سخت افزار سالم منتقل می شود. همچنین اگر به هر دلیلی نیاز به افزایش منابع داشته باشید، سرورهای ابری به راحتی این گزینه را در اختیار شما قرار می دهند. با تمام این ویژگی های مهم، مرکز داده ابری سرویس پیشرفته تری نسبت به سرور ابری است که امکانات کامل تری را در اختیار کاربران قرار می دهد.
مقایسه سرور ابری در مقابل مرکز داده ابری، کدام یک برای من بهتر است؟
سوال مهمی که ممکن است برای صاحبان مشاغل مطرح شود این است که بین سرور ابری و مرکز داده ابری کدام را انتخاب کنیم؟ برای انتخاب گزینه مناسب باید نیازها و انتظارات خود را از سرور یا مرکز داده بدانید. هنگامی که نیازهای کسب و کار را شناختید، می توانید با مقایسه مرکز داده ابری و سرور ابری و بررسی اپلیکیشن و ویژگی های هر کدام، سرویس مناسب برای کسب و کار خود را انتخاب کنید.
کاربرانی که شرایط زیر را دارند باید از سرورهای ابری استفاده کنند:
- افرادی که به سرور عمومی و IP نیاز دارند.
- افرادی که نیاز به راه اندازی سرور برای پروژه های دانشجویی دارند.
- کسانی که قصد راه اندازی سرور برای مدت زمان محدودی دارند.
کاربرانی که شرایط زیر را دارند باید مراکز داده ابری را انتخاب کنند:
- کسانی که به مدیریت کامل و پیشرفته منابع (CPU، RAM و ذخیره سازی)، سیستم عامل، مدیریت تعادل بار، ارکستراسیون، Kubernetes و موارد دیگر نیاز دارند.
- افرادی که به چندین سرور نیاز دارند و از میکروسرویس یا چندین آدرس IP عمومی برای یک پروژه بزرگ استفاده می کنند.
- کسانی که مدیریت و سازماندهی معماری شبکه بین سرورها و در پنل مبتنی بر OpenStack برای آنها در اولویت است.
- افرادی که به تنظیمات پیشرفته فایروال نیاز دارند.
- سازمان های بزرگی که خدمات مبتنی بر ابر را به مشتریان یا سازمان های دیگر ارائه می دهند
- کاربرانی که نیاز به IP نامحدود و منابع و سرورهای مجازی دارند.
- کسانی که برای انتقال سیستم عامل یا اطلاعات به سرویس های ابری نیاز به آپلود تصویر مورد نظر خود دارند.
هر آنچه را که باید در مورد انواع، برنامه ها و عوامل موثر بر عملکرد مرکز داده بدانید را در مقاله زیر بخوانید.
مرکز داده چیست؟
نتیجه
با مقایسه سرور ابری و مرکز داده ابری، متوجه شدیم که هر یک از این خدمات با توجه به کاربرد بالقوه خود می توانند انتخاب خوبی برای مشاغل مختلف باشند. صاحبان مشاغل مختلف برای مدیریت داده های خود به سرورها یا مراکز داده نیاز دارند. بسته به نیازهای تجاری و انتظارات شما از سیستم مدیریت داده و ذخیره سازی آن، باید بین سرور ابری و مرکز داده ابری یکی را انتخاب کنید. در این مقاله وبلاگ پارس پک سرورهای ابری و مراکز داده ابری را به طور کامل بررسی کرده ایم و به تفاوت آنها اشاره کرده ایم و توضیح داده ایم که سرور ابری و مرکز داده ابری برای چه افرادی مناسب هستند. اگر در مورد این موضوع سوال یا ابهامی دارید، از طریق نظرات با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول
1. تفاوت بین مرکز داده ابری و سرور ابری چیست؟
مراکز داده ابری و سایر مراکز داده از نظر هزینه، عملکرد و امنیت متفاوت هستند. سرورهای ابری معمولاً دارای قابلیت ها و ویژگی های پیشرفته هستند. اما اگر به سطح پیشرفته ای از ویژگی های مدیریت داده نیاز دارید، پیشنهاد می کنیم مراکز داده ابری را انتخاب کنید.
2. تفاوت مرکز داده ابری با سایر مراکز داده چیست؟
یکی از تفاوت های اصلی مرکز داده ابری با سایر مراکز داده امنیت، عملکرد و هزینه آنهاست.