
ماژول های پایتون فایل های .py هستند که از کد پایتون تشکیل شده اند. برخی از این ماژول ها در کتابخانه استاندارد پایتون موجود هستند. به همین دلیل این ماژول ها با پایتون نیز نصب می شوند.
ماژول های دیگری که با نصب پایتون قابل دسترسی نیستند را می توان با پیپ مدیریت بسته پایتون نصب کرد. در این مقاله نحوه ساخت ماژول در پایتون 3 را به شما آموزش می دهیم.
یک ماژول در پایتون 3 ایجاد کنید
شما به پیش نیازهایی برای ناحیه مدولار در پایتون 3 نیاز دارید. برخی از آنها عبارتند از:
پیش نیازها
ابتدا باید پایتون 3 را نصب کنید و محیط برنامه نویسی را روی کامپیوتر یا سرور خود پیکربندی کنید. به یاد داشته باشید که محیط برنامه نویسی باید بر اساس سیستم عامل شما پیکربندی شود. در غیر این صورت دچار مشکل خواهید شد.
Ubuntu Debian و CentOS برخی از محبوب ترین سیستم عامل هایی هستند که می توانید استفاده کنید. اما حتما محیط برنامه نویسی سرور خود را با توجه به سیستم عامل مورد استفاده پیکربندی کنید.
چگونه ماژول ها را در پایتون ایجاد کنم؟
مقاله بعدی را بخوانید تا بدانید چگونه اولین برنامه پایتون 3 خود را بنویسید و اجرا کنید.
نوشتن اولین برنامه در پایتون 3
نوشتن و وارد کردن ماژول ها
ایجاد یک ماژول مانند ایجاد هر فایل پایتون دیگری است. ماژول ها می توانند شامل تعاریف توابع، کلاس ها و متغیرهای مورد استفاده در سایر برنامه های پایتون باشند.
ابتدا باید یک فایل hello.py در محیط برنامه نویسی ایجاد کنید و سپس آن را در فایل دیگری وارد کنید. برای شروع، ما یک ویژگی ایجاد می کنیم که Hello, World! چاپ خواهد کرد:
# Define a function def world(): print("Hello, World!")
اگر برنامه خط فرمان را با python hello.py اجرا کنیم، هیچ اتفاقی نمی افتد. چون ما به برنامه دستور نداده ایم که کاری انجام دهد.
حالا یک فایل دوم در همان دایرکتوری به نام main_program.py ایجاد می کنیم. به این ترتیب می توانید وارد ماژول ایجاد شده شده و تابع را فراخوانی کنید. توجه داشته باشید که این فایل باید در همان دایرکتوری باشد. در غیر این صورت پایتون نمی داند ماژول را از کجا پیدا کند:
# Import hello module import hello # Call function hello.world()
ما میتوانیم ماژول را بهعنوان از hello import world وارد کنیم و آن را مستقیماً به عنوان world () صدا کنیم. اکنون می توانیم برنامه خط فرمان را اجرا کنیم:
python main_program.py
وقتی این کار را انجام می دهیم، خروجی زیر را دریافت می کنیم:
Output Hello, World!
برای دانستن نحوه استفاده از متغیرها در یک ماژول، میتوانیم یک تعریف متغیر به فایل hello.py اضافه کنیم:
# Define a function def world(): print("Hello, World!") # Define a variable shark = "Sammy"
سپس متغیر موجود در تابع print () فایل main_program.py را فراخوانی می کنیم:
# Import hello module import hello # Call function hello.world() # Print variable print(hello.shark)
سپس با اجرای مجدد برنامه، خروجی زیر را دریافت می کنیم:
Output Hello, World! Sammy
در نهایت یک کلاس در فایل hello.py ایجاد می کنیم. در اینجا ما یک کلاس Octopus با نام و ویژگی های رنگ ایجاد می کنیم که ویژگی ها را هنگام فراخوانی چاپ می کند:
# Define a function def world(): print("Hello, World!") # Define a variable shark = "Sammy" # Define a class class Octopus: def __init__(self, name, color): self.color = color self.name = name def tell_me_about_the_octopus(self): print("This octopus is " + self.color + ".") print(self.name + " is the octopus's name.")
در این مرحله کلاس را در انتهای فایل main_program.py خود اضافه می کنیم:
# Import hello module import hello # Call function hello.world() # Print variable print(hello.shark) # Call class jesse = hello.Octopus("Jesse", "orange") jesse.tell_me_about_the_octopus()
وقتی کلاس Octopus را از طریق hello.Octopus () فرا میخوانیم، به توابع و ویژگیهای کلاس در main_program.py دسترسی داریم. این به ما امکان میدهد بدون احوالپرسی، jesse.tell_me_about_the_octopus () بنویسیم.
هاست پایتون دقیقا چیست و چرا باید هاست پایتون مناسب داشته باشیم؟
میزبان پایتون
وقتی برنامه را شروع می کنیم، خروجی زیر را دریافت می کنیم:
Output Hello, World! Sammy This octopus is orange. Jesse is the octopus's name.
جالب است بدانید که ماژول ها می توانند کد را نیز پیاده سازی کنند. برای انجام این کار، ابتدا باید فایل hello.py خود را برای پیاده سازی تابع world () رونویسی کنیم:
# Define a function def world(): print("Hello, World!") # Call function within module world()
سایر تعاریف موجود در فایل را حذف کردیم. در این مرحله ما تمام خطوط فایل main_program.py خود را به جز عبارت import حذف خواهیم کرد:
# Import hello module import hello
وقتی main_program.py را اجرا می کنیم، خروجی زیر را دریافت می کنیم:
Output Hello, World!
دلیلش این است که ماژول hello تابع world () را اجرا می کند و سپس آن را به main_program.py می فرستد. توجه داشته باشید که این ماژول زمانی که main_program.py راه اندازی شود کار خواهد کرد.
ماژول یک فایل برنامه پایتون است و از تعاریف یا کد تشکیل شده است و می توانید از آن در سایر برنامه های پایتون استفاده کنید.
آموزش کامل نصب و فعال سازی Python 3.8 در centos 7.8 را در مقاله بعدی بخوانید.
پایتون را روی CentOS نصب کنید
کدهای ماژول را در پایتون بنویسید و وارد کنید
از دایرکتوری دیگری به ماژول ها دسترسی پیدا کنید
اگر قصد دارید از ماژول پایتون در مکانی غیر از دایرکتوری که برنامه اصلی شما در آن قرار دارد استفاده کنید، چندین گزینه دارید.
1. مسیرها را اضافه کنید
یکی از گزینه های پیش روی شما استفاده از فایل های برنامه ای است که ماژول استفاده می کند. البته این روش باید به صورت موقت استفاده شود و به دلیل دسترسی ناقص به ماژول در سراسر سیستم، روش دائمی نخواهد بود.
برای این کار ابتدا ماژول sys را در کنار ماژول هایی که می خواهید در فایل برنامه اصلی استفاده کنید قرار دهید. ماژول sys به عنوان بخشی از کتابخانه استاندارد پایتون شناخته می شود و پارامترها و توابع خاص سیستم را ارائه می دهد.
به عنوان مثال، فرض کنید فایل hello.py را جابجا می کنیم و از قبل در / usr / sammy / است. این در حالی است که فایل main_program.py در دایرکتوری دیگری است.
در فایل main_program.py با وارد کردن ماژول sys وارد ماژول hello شوید و سپس /usr/sammy/ را به مسیری که پایتون برای فایلها بررسی میکند اضافه کنید:
import sys sys.path.append('/usr/sammy/') import hello ...
تا زمانی که مسیر فایل hello.py را به درستی تنظیم کنیم، فایل main_program.py را بدون مشکل اجرا می کنیم. در واقع، اگر همه چیز خوب پیش برود، همان عملکرد بالا را خواهیم داشت.
2. یک ماژول به مسیر پایتون اضافه کنید
گزینه دیگری که به ما ارائه می شود اضافه کردن یک ماژول به روشی که پایتون با ماژول ها و بسته ها مدیریت می کند است. این روش ثابت تر از روش ذکر شده در بالا است. به همین دلیل توصیه می شود این روش را جدی بگیرید و در صورت امکان از آن استفاده کنید.
برای اینکه بدانیم پایتون به کدام مسیر نگاه می کند، باید Python Interpreter را از طریق محیط برنامه نویسی خود اجرا کنیم:
python3
در مرحله بعد وارد ماژول sys می شویم:
import sys
سپس از پایتون بخواهید مسیر سیستم را چاپ کند:
print(sys.path)
در مرحله بعد چندین خروجی به همراه حداقل یک مسیر خواهیم داشت. اگر در محیط برنامه نویسی باشیم، احتمالاً چند عدد به دست خواهیم آورد.
ما قصد داریم به دنبال محیطی باشیم که در حال حاضر از آن استفاده می کنیم. اما ممکن است بخواهیم ماژول را به مسیر پایتون سیستم اصلی خود اضافه کنیم. در این مورد، چیزی که ما به دنبال آن هستیم چیزی شبیه به این خواهد بود:
Output '/usr/sammy/my_env/lib/python3.5/site-packages'
اکنون می توانیم فایل hello.py خود را به این دایرکتوری منتقل کنیم. پس از اتمام، می توانیم طبق معمول وارد ماژول hello شویم:
import hello ...
اگر تمام مراحل را به درستی انجام دهیم، برنامه بدون مشکل کار می کند. اما اگر در اجرای برنامه مشکلاتی وجود دارد باید از ابتدا مراحل را طی کنیم.
آموزش کامل Python Doctest را در مقاله بعدی بخوانید.
نوشتن Doctest در پایتون
برنامه نویسی ماژولار در پایتون
نتیجه
ساخت ماژول در پایتون مانند ایجاد هر فایل پایتون .py است. در این مقاله سعی کردیم یک آموزش کامل و ساده در مورد ساخت ماژول در پایتون 3 ارائه دهیم. در اجرای کد بسیار مراقب باشید و چیزی را نادیده نگیرید. زیرا اگر در هر یک از این مراحل اشتباه کنید قطعا برنامه به درستی کار نخواهد کرد.
سوالات متداول
1. ماژول پایتون چیست؟
ماژول های پایتون فایل های .py هستند که از کد پایتون تشکیل شده اند.
2. پیش نیازهای ساخت ماژول در پایتون 3 چیست؟
ابتدا باید پایتون 3 را نصب کنید و محیط برنامه نویسی را روی کامپیوتر یا سرور خود پیکربندی کنید. به یاد داشته باشید که تنظیمات محیط برنامه نویسی باید مطابق با سیستم عامل شما انجام شود.
3. آیا ماژول ها از طریق دایرکتوری دیگری قابل دسترسی خواهند بود؟
بله، شما چندین گزینه برای این کار دارید.
{“@context”: “https://schema.org”، “@type”: “FAQPage”، “mainEntity”: [{
“@type”: “Question”,
“name”: “ماژول پایتون چیست؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “ماژولهای پایتون فایلهای .py هستند که از کد پایتون تشکیل میشوند.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “برای ساخت ماژول در پایتون ۳ چه پیشنیازهایی باید داشته باشیم؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “در ابتدا، باید پایتون ۳ را نصب و محیط برنامهنویسی را روی کامپیوتر یا سرور خود تنظیم کنید. حتماً این نکته را هم بهخاطر بسپارید که تنظیمات محیط برنامهنویسی باید مطابق با سیستمعاملتان انجام شود.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “آیا دسترسی به ماژولها ازطریق دایرکتوری دیگر امکانپذیر خواهد بود؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “بله، برای انجام این کار چند گزینه پیش رو دارید.”
}
}]
}
آموزش ساخت و استفاده از ماژول در پایتون 3 برای اولین بار در پارسوپک. به نظر می رسد.