
چه کسب و کاری را می شناسید که از وب سایتی برای رشد استفاده نکرده باشد؟ واقعیت این است که استفاده از فناوری و وب به سرعت به یکی از عوامل مهم در رشد کسب و کار و برندسازی شخصی تبدیل شده است. برای ایجاد یک وب سایت به یک دامنه نیاز دارید. نام دامنه نامی است که وب سایت و کسب و کار شما با آن بیشتر شناخته می شود. با این حال، اگر می خواهید وب سایت خود را راه اندازی کنید و دامنه ای بخرید، ممکن است شخص دیگری قبلاً دامنه مورد نظر شما را خریداری کرده باشد. آیا تا به حال با این مشکل مواجه شده اید؟ برای حل این مشکل می توانید نام دامنه خود را به زبان فارسی و با حروف آن زبان انتخاب کنید. در این مقاله آموزش دامنه به شما نحوه ثبت نام دامنه به زبان فارسی را آموزش می دهیم; پس تا انتها همراه ما باشید.
استفاده از حروف فارسی در نام دامنه
همچنین ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که «آیا در انتخاب نام دامنه فقط از حروف انگلیسی استفاده کنیم؟» در پاسخ به این سوال، توجه داشته باشید که اگرچه امکان انجام این کار وجود دارد، اما محدودیت هایی نیز وجود دارد. ابتدا باید اطلاعات IDN را بدست آوریم. IDN مخفف Internationalized Domain Names است و به شما این امکان را می دهد که از حروفی از زبان های دیگر به جای حروف انگلیسی در نام استفاده کنید.
خوشبختانه استفاده از حروف فارسی در استاندارد IDN نیز پیش بینی شده است. تمی که می توان از آن برای حذف قانون زبان انگلیسی هنگام نامگذاری دامنه ها استفاده کرد. با توجه به مطالب ذکر شده به این نتیجه می رسیم که می توان با تکیه بر IDN از حروف فارسی برای نام گذاری نام دامنه استفاده کرد و نه پسوند آن و به عنوان مثال می توان وب سایتی با نام com.pars-pak ایجاد کرد.
مزایا و معایب استفاده از نام دامنه فارسی چیست؟
طبیعتا نامگذاری دامنه با حروف فارسی مزایا و معایبی دارد. در زیر به برخی از مزایا و معایب مهم این شغل اشاره می کنیم:
- نام دامنه به احتمال زیاد رایگان است: باید اعتراف کنیم که کاربران در سراسر جهان و البته ایران مدت هاست که از انگلیسی برای انتخاب نام دامنه استفاده می کنند. به همین دلیل ممکن است نام مورد نظر شما قبلا توسط شخص دیگری خریداری شده باشد و در این صورت نتوانید دامنه مورد نظر خود را دریافت کنید. با این حال، نام های فارسی کمتر از نام های انگلیسی برای نام گذاری وب سایت ها استفاده می شود. بنابراین احتمال رایگان بودن نام وبسایت مورد نظر شما به زبان فارسی بسیار بیشتر از انگلیسی است.
مراحل ثبت دامنه فارسی چگونه است؟
- تاثیر برند: یکی دیگر از مزیت های مهم نام گذاری دامنه ها به زبان فارسی تاثیر بیشتر این روش در برندسازی است. باید بپذیریم که ایرانی ها زبان فارسی را بیشتر از زبان انگلیسی ترجیح می دهند و با آن سازگاری بیشتری دارند. به همین دلیل وقتی آدرس دامنه خود را به زبان فارسی انتخاب می کنید، نام برند شما در ذهن مخاطب عمیق تر می شود.
- تاثیر بر سئوی سایت: به یاد داشته باشید که اگر از همان کلمه کلیدی در نام دامنه انتخابی استفاده شود، تأثیر مثبتی بر سئوی وب سایت شما خواهد داشت. اما اگر کلمه کلیدی در نام دامنه درج نشده باشد موثر نخواهد بود.
- مشکل در تایپ نام وب سایت: یکی از مهمترین معایب انتخاب نام دامنه با حروف فارسی مشکل تایپ آدرس وب سایت در مرورگر است. فرض کنید می خواهید آدرس net.parse-pack را در مرورگر خود تایپ کنید. برای این منظور ابتدا باید عبارت parse-pak را تایپ کنید و سپس زبان تایپ را از فارسی به انگلیسی تغییر دهید و در نهایت قسمت آخر یا همان پسوند را در انگلیسی تایپ کنید. بدیهی است که وقتی نام دامنه و پسوند هر دو به زبان انگلیسی هستند انجام این کار دشوارتر است.
- محدودیت ها هنگام انتخاب پسوند: در حال حاضر استفاده از حروف انگلیسی در نام دامنه فقط برای پسوندهای .com و .net امکان پذیر است. بنابراین، شما در انتخاب پسوند دامنه نیز محدود خواهید بود.
مزایا و معایب استفاده از دامنه فارسی چیست؟
نحوه ثبت نام دامنه به فارسی
هنگام ثبت نام دامنه فارسی، کاراکترهای ایجاد کننده نام با استفاده از استاندارد یونیکد ایجاد می شوند. در حالی که استاندارد ایجاد کاراکترهای انگلیسی ASCII است.
شما می توانید دامنه فارسی را از طریق شرکت های بین المللی یا نمایندگان آنها در ایران ثبت کنید. در این میان، جالب اینجاست که ایرنیک، مرکز ملی ثبت دامنه ایران، خدمات ثبت دامنه فارسی را ارائه نمی دهد. بلکه مسئولیت ثبت دامنه با پسوند ir را به عهده دارد.
در انتخاب نام دامنه فارسی به نکات زیر توجه کنید:
- نام دامنه باید حداقل 3 کاراکتر باشد.
- نام دامنه نمی تواند با خط تیره (-) شروع شود.
- کاراکترهایی مانند حروف عربی در نام دامنه مجاز نیستند.
- فقط پسوندهای .com و .net برای نام های فارسی مجاز هستند.
- شما نمی توانید از اعداد در ابتدا یا انتهای نام دامنه استفاده کنید.
چگونه دامنه را به زبان فارسی ثبت کنیم؟
نتیجه
در این مقاله هر آنچه که باید در مورد ثبت دامنه فارسی زبان بدانید را برای شما شرح داده ایم. امروزه استفاده از وب سایت ها هم برای برندسازی تجاری و هم برای برندسازی شخصی به قدری در بین مردم رایج شده است که بدون استفاده از این فناوری نمی توان کسب و کاری را پیدا کرد که روند رشد را طی کند. برای راه اندازی یک وب سایت به یک دامنه نیاز دارید. دامنه از بخش های مهمی تشکیل شده است که یکی از آنها نام دامنه است. تا همین اواخر، فقط نام دامنه انگلیسی برای وب سایت ها مجاز بود. اما مدتی است که کاربران فارسی زبان می توانند نام دامنه مورد نظر خود را با استفاده از حروف فارسی ایجاد کنند.
سوالات متداول
1. آیا امکان استفاده از زبان فارسی برای نام دامنه در تمامی پسوندها وجود دارد؟
خیر، برای این منظور فقط می توانید از پسوندهای .com و .net استفاده کنید.
2. آیا ثبت دامنه با حروف فارسی روی سئو سایت تاثیر دارد؟
اگر از کلمه کلیدی مورد نظر خود در نام انتخابی استفاده کنید، شاهد بهبود سئو در وب سایت خود خواهید بود. در غیر این صورت انتخاب نام فارسی نه تاثیر مثبت و نه منفی در سئو سایت شما خواهد داشت.
3. هزینه ثبت دامنه فارسی چقدر است؟
معمولا هزینه ثبت دامنه بر اساس پسوند آن تعیین می شود. به عبارت دیگر زبان انتخاب شده برای نام تاثیری بر قیمت گذاری دامنه ندارد.
4. اگه اسم فارسی انتخاب کنی تو فونت ها ابهام نمیشه؟
این در برخی از مرورگرها اتفاق می افتاد. اما اکنون و با توجه به آپدیت های منتشر شده برای مرورگرهای مختلف، این مشکل نیز برطرف شده است.
{ “@context”: “https://schema.org”، “@type”: “FAQPage”، “mainEntity”: [{
“@type”: “Question”,
“name”: “آیا استفاده از زبان فارسی برای نام دامنه در تمامی پسوندها امکانپذیر است؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “خیر، شما فقط میتوانید از پسوندهای .com و .net برای این منظور استفاده کنید.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “آیا ثبت دامنه با حروف فارسی تأثیری بر سئو وبسایت میگذارد؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “اگر در نام انتخابی از کلمه کلیدی مدنظرتان استفاده کنید، شاهد بهبود سئو وبسایت خود خواهید بود؛ درغیراینصورت، انتخاب نام فارسی نه تأثیر مثبتی بر سئو وبسایتتان خواهد گذاشت و نه تأثیر منفی.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “هزینه ثبت دامنه به زبان فارسی چقدر است؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “معمولاً هزینه ثبت دامنه براساس پسوند آن مشخص خواهد شد. بهعبارتدیگر، زبان انتخابشده برای نام بر قیمتگذاری دامنه تأثیرگذار نیست.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “درصورت انتخاب نام فارسی، بههمریختگی در فونتها بهوجود نمیآید؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “قبلاً در برخی از مرورگرها این اتفاق میافتاد؛ اما درحالحاضر و باتوجهبه بهروزرسانیهای منتشرشده برای مرورگرهای مختلف، این مشکل نیز رفع شده است.”
}
}]
}
ثبت دامنه فارسی چگونه کار می کند؟ + مزایا و معایب دامنه فارسی اولین بار در پارسپک. به نظر می رسد.