
هوش مصنوعی به شما کمک می کند تا عملکرد وب سایت خود را برای بهبود تجربه کاربری بهبود بخشید. عملکرد وب سایت عامل مهمی در موفقیت کسب و کار شما است. اگر در گذشته ای نه چندان دور، داشتن یک وب سایت با عملکرد مناسب در ساعات اوج مصرف به عنوان یک مزیت برای کسب و کار تلقی می شد، امروزه به یک الزام تبدیل شده است. روش های مختلفی برای بررسی نحوه تعامل کاربر با وب سایت و کارهایی که در وب سایت انجام می دهند وجود دارد. یکی از این روش های رایج، مشاهده مصنوعی است. در این مقاله وبلاگ پارس پاک توضیح می دهیم که مانیتورینگ مصنوعی چیست. پس از مطالعه این مقاله با مفاهیم مانیتورینگ مصنوعی، نحوه عملکرد، انواع مختلف آن و … آشنا خواهید شد. پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
هوش مصنوعی چیست؟
نظارت مصنوعی یکی از روش های نظارت بر برنامه است که از ضبط های اسکریپت شده درخواست های کاربر برای شبیه سازی تعاملات کاربر با وب سایت یا برنامه استفاده می کند. به طور خلاصه، هوش مصنوعی به شما کمک می کند تا تجربه کاربری با وب سایت را درک کنید و از این اطلاعات برای بهبود تجربه کاربری استفاده کنید.
به یاد داشته باشید که نظارت بر عملکرد وب سایت یک فرآیند مبتنی بر آزمون و خطا است و ما انتظار داریم که پس از این آزمایش ها اطلاعات دقیقی در مورد جنبه های تجاری مهم وب سایت یا برنامه و در دسترس بودن و سرعت آن در زمان های مختلف به دست آوریم.
ابزارهای مورد استفاده برای نظارت مصنوعی باید به سوالاتی پاسخ دهند که در تصمیماتی که در مورد وب سایت خود می گیرید بسیار مؤثر هستند. برخی از این سوالات مهم عبارتند از:
- آیا وب سایت یا برنامه آماده و در دسترس است؟
- سرعت وب سایت الان چقدر است؟
- آیا قطعات سخت افزاری به درستی کار می کنند؟
- آیا APIها وظایف خود را به درستی انجام می دهند؟
مروری کامل بر مزایا، معایب، ویژگی ها و پارامترهای مهم گوگل آنالیتیکس را در مقاله زیر بخوانید.
گوگل آنالیتیکس چیست؟
تفاوت بین نظارت مصنوعی و واقعی چیست؟
به طور کلی دو راه برای نظارت بر رفتار کاربران وب سایت وجود دارد: یکی نظارت مصنوعی و دیگری نظارت واقعی. همانطور که ممکن است متوجه شده باشید، نظارت مصنوعی از برخی اسکریپتها استفاده میکند که رفتار کاربر را در وبسایت «شبیهسازی» میکنند، بدون اینکه در واقع کاربر باشند. نظارت در زمان واقعی (RUM) همچنین بر تعاملات بین وب سایت و کاربران واقعی نظارت می کند. این کار با استفاده از یک کد جاوا اسکریپت کوچک انجام می شود که به وب سایت شما اضافه می شود و هر تراکنش و تعامل بین کاربر نهایی و سرور وب سایت را ذخیره می کند.
نظارت مصنوعی یا واقعی؛ کدوم رو باید انتخاب کنم؟?
هیچ دلیل منطقی برای انتخاب تنها یکی از این دو روش نظارت وجود ندارد. هر یک از این دو روش دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند و مانند بسیاری از فناوری های دیگر، این شما هستید که بر اساس نیاز خود تصمیم می گیرید از کدام یک استفاده کنید.
با این حال، باید در نظر داشته باشید که روش نظارت مصنوعی برای تصمیم گیری ها و اقدامات کوتاه مدت موثرتر است. در حالی که ابزارهای RUM مانند Sematext Experience می توانند روندهای طولانی مدت را به شما نشان دهند. بنابراین می توان از آنها برای برنامه ریزی بلندمدت استفاده کرد.
نکته دیگر این است که ابزارهای نظارت مصنوعی به شما در درک انتظارات کاربر کمک می کنند. اما RUM دقیقاً به شما نشان می دهد که چه اتفاقی در وب سایت افتاده است.
با توجه به توضیحات ارائه شده می توان نتیجه گرفت که ماهیت مانیتورینگ مصنوعی و RUM تفاوت اساسی با یکدیگر دارند و این دو ابزار عمدتاً برای حل مسائل جداگانه طراحی شده اند. با این حال، صاحبان مشاغل معمولا تصمیم می گیرند از هر دو ابزار استفاده کنند. زیرا ترکیب این دو باعث می شود که از عملکرد صحیح وب سایت خود کاملا مطمئن شوید. برای مثال، مشکلی که برای اولین بار در RUM مشاهده شد، در مانیتورینگ مصنوعی با دقت بیشتری مشاهده شد.
تفاوت بین نظارت واقعی و مصنوعی چیست؟
نظارت مصنوعی چگونه کار می کند؟
مانیتورینگ مصنوعی در واقع یک عملیات شبیه سازی وب بین یک کاربر مجازی و وب سایت یا برنامه وب شما است تا بتوانید رفتار آن را تحلیل کنید. این تراکنش ها معیارهای مختلفی مانند در دسترس بودن سرور وب سایت، زمان پاسخگویی، خطاهای ایجاد شده و خطاهای احتمالی را بر اساس سیستم عامل های مختلف و مکان های کاربر در سراسر جهان جمع آوری کرده و در اختیار شما قرار می دهند.
هر تراکنش در یک بازه زمانی مشخص شروع می شود و یک آزمایش از پیش تعریف شده را اجرا می کند. این به شما کمک می کند تا با درک نقاط قوت و ضعف وب سایت خود، پروژه خود را از ابتدا بر روی یک پایه محکم بسازید.
یکی دیگر از مزایای ابزارهای نظارت مصنوعی اندازه کوچک آنها است. از این رو، حتی زمانی که ترافیک وب سایت در اوج است، می توانید از آنها استفاده کنید. این یک سؤال واقعاً مهم است؛ زیرا می توانید هفت روز هفته تمام روز تست های خود را انجام دهید و نتیجه واقعی تری بگیرید.
برای آشنایی با نحوه ثبت نام در گوگل آنالیتیکس و نصب و فعال سازی آن در وردپرس مقاله زیر را مطالعه کنید.
نحوه نصب گوگل آنالیتیکس
انواع روش های مصنوعی مشاهده
نظارت مصنوعی به شما این امکان را می دهد که وب سایت یا برنامه های خود را از دیدگاه کاربران نهایی خود مشاهده و آزمایش کنید. همچنین می توانید دقیقاً دریابید که کجا و چه زمانی عملکرد کاهش یافته است یا اینکه آیا مشکل اساسی در وب سایت شما وجود دارد که بر عملکرد آن تأثیر منفی می گذارد. مزایای استفاده از نظارت مصنوعی به این موارد محدود نمی شود. در ادامه برخی دیگر از مزایای مهم استفاده از این فناوری را ارائه می کنیم.
1. نظارت مصنوعی بر زمان کار
اولین و شاید ابتدایی ترین نوع نظارت مصنوعی، بررسی آپتایم وب سایت است. این آزمون میزان دسترسی عموم به وب سایت را اندازه گیری می کند و نتایج آن معمولاً به صورت درصد بیان می شود. اگر زمان آپ تایم وب سایت شما حدود 99.99 درصد باشد، این بدان معناست که سرور وب سایت احتمالاً تنها برای حدود 5 دقیقه در طول سال از کار می افتد. بنابراین می توان گفت که وب سایت شما تقریباً همیشه در دسترس خواهد بود.
سیستم مانیتورینگ uptime این کار را با ارسال یک درخواست ساده در بازه زمانی مشخص و سپس بررسی وضعیت پاسخ سرور انجام می دهد. بنابراین، شما همچنین می توانید از این معیار استفاده کنید تا ببینید آیا کاربران دیگر به وب سایت شما دسترسی دارند یا خیر.
نرم افزار ردیابی زمان زیادی وجود دارد. یکی از این نرم افزارهای موثر Sematext Synthetics است که می تواند برای سناریوهای مختلف سفارشی شود. به عنوان مثال، زمانی که وب سایت به طور کامل از کار می افتد یا آپلود فایل ها در سرور بیش از حد معمول طول می کشد.
2. نظارت بر عملکرد وب مصنوعی
مهم نیست در چه زمینه ای کار می کنید، رقبای شما همیشه در تلاش هستند تا رتبه بهتری کسب کنند و شما را از رقابت حذف کنند. این قانون بازاریابی است! در این جنگ شما یک سلاح بسیار مهم به نام وب سایت دارید و باید از آن نهایت استفاده را ببرید. اکنون، اگر وب سایت شما عملکرد ضعیفی دارد، واضح است که آنچه رقبای شما می خواستند را انجام داده اید! برای نظارت بر عملکرد وب سایت خود، می توانید از ابزارهای نظارت بر عملکرد وب سایت استفاده کنید تا اطمینان حاصل کنید که کاربران و مشتریان شما از عملکرد وب سایت یا اپلیکیشن رضایت کامل دارند.
3. نظارت مصنوعی API
APIهای داخلی و خارجی وب سایت نقش مهمی در موفقیت وب سایت شما دارند. بنابراین، نظارت بر APIها برای تعیین اینکه آیا آنها کار خود را به درستی انجام می دهند، کاملاً ضروری است. با استفاده از نظارت مصنوعی، میتوانید APIهایی را که عملکرد ضعیفی دارند، قبل از اینکه بر تجربه کاربر در هنگام استفاده از وبسایت تأثیر بگذارند، شناسایی کرده و راهحلی برای آنها در نظر بگیرید.
4. نظارت مصنوعی HTTP
این روش همچنین وب سایت شما را از نقاط بازرسی مختلف در سراسر جهان پینگ می کند و در دسترس بودن آن را گزارش می دهد. همچنین اطلاعات دیگری مانند سرعت بارگذاری صفحه و وضعیت کدهای HTTP را در اختیار شما قرار می دهد. ناگفته نماند که ابزارهای پیشرفته تری وجود دارد که می توان از آنها برای تنظیم درخواست های پیچیده تر HTTP و نظارت بر پاسخ های ارسال شده به آنها استفاده کرد.
5. نظارت مصنوعی مرورگر
نظارت مصنوعی مرورگر به شما کمک می کند عملکرد مرورگرهای مختلف را هنگام بارگذاری وب سایت خود بررسی کنید. نکته مهم، از آنجا که وب سایت ها از چندین چارچوب و API در ساختار کدنویسی خود استفاده می کنند، باید مطمئن شوید که صرف نظر از اینکه از کدام سیستم عامل و مرورگر برای دسترسی به وب سایت استفاده می شود، عملکرد و تجربه کاربری آن کافی است. این کاری است که مانیتورینگ مصنوعی برای شما انجام می دهد.
برای آشنایی با ویژگیهای کنسول جستجوی گوگل، چرایی استفاده از آن و نحوه تنظیم آن، مقاله زیر را بخوانید.
کنسول جستجوی گوگل چیست؟
نتیجه
نظارت مصنوعی رفتار کاربر را با استفاده از اسکریپت های ساده شبیه سازی می کند و در نتیجه عملکرد وب سایت شما را از جنبه های مختلف بررسی می کند. فرض کنید راهی وجود دارد که به شما کمک کند قبل از راهاندازی وبسایت یا برنامه شما، مطمئن شوید که آیا کاربر واقعاً از وبسایت یا برنامه شما راضی است؟ آیا تجربه خوبی است؟ آیا سرعت وب سایت شما به اندازه ای است که بتواند به تمام درخواست های دریافتی مشتری در زمان های بحرانی و اوج پاسخگویی مناسب بدهد؟ همه اینها را می توان با استفاده از نظارت مصنوعی انجام داد. در این مقاله از وبلاگ پارس پاک به طور مفصل در مورد نظارت مصنوعی صحبت کردیم. خواندن این مقاله به شما کمک می کند تا اطلاعات دقیقی در مورد هوش مصنوعی، انواع آن، نحوه عملکرد و غیره به دست آورید.
سوالات متداول
1. نظارت مصنوعی چیست؟
مانیتورینگ مصنوعی مجموعه ای از ابزارها و روش هایی است که با استفاده از آنها می توانید رفتار کاربر را در حین استفاده از وب سایت یا اپلیکیشن خود شبیه سازی کنید و از اطلاعات به دست آمده از این روش برای بهبود وب سایت استفاده کنید.
2. تفاوت بین مانیتورینگ مصنوعی و RUM چیست؟
در نظارت مصنوعی، عملکرد وب سایت با شبیه سازی رفتار کاربر و اسکریپت ها انجام می شود. اما RUM به شما کمک می کند تا به طور عینی رفتار کاربر را هنگام استفاده از وب سایت یا برنامه نظارت کنید.
3. آیا نظارت مصنوعی بر عملکرد وب سایت تأثیر می گذارد؟
نه، اسکریپت های نوشته شده برای این منظور بسیار سبک هستند. به همین دلیل، می توانید حتی در زمان اوج بارگذاری وب سایت بدون تأثیر منفی بر عملکرد وب سایت از آنها استفاده کنید.