منو سایت

پردازنده های Intel Core VS Zeon

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
پردازنده های Intel Core VS Zeon

پردازنده های اینتل به همراه AMD، یکی از دو غول ریزتراشه، به دو دسته اصلی Core i و Zeon تقسیم می شوند. پردازنده‌های Zeon به دهه 1990 برمی‌گردد و از زمان معرفی به طور گسترده در سرورها و ایستگاه‌های کاری مورد استفاده قرار گرفته‌اند. در مقابل، سری Core اینتل بین سال های 2000 تا 2010 معرفی شد و معمولاً در رایانه ها و لپ تاپ های خانگی و اداری استفاده می شود.

پردازنده های Zeon در ابتدا برتری قابل توجهی نسبت به سری Core اینتل داشتند، اما به مرور زمان با بهبود مشخصات Intel Core از نظر تعداد و سرعت پردازش هسته این مزیت از بین رفت تا جایی که برای مصرف کنندگان این سوال پیش می آید که کدام مورد بهتر است. گزینه. در زیر به مزایای هر یک از این دو نوع خواهیم پرداخت.

مزایای سری Core اینتل

  • اورکلاک: پردازنده های سری i7، i5 و i9 قابلیت اورکلاک را دارند. اورکلاک به این معنی است که پردازنده می تواند در صورت نیاز سریعتر از حد معمول کار کند. البته برای رسیدن به این هدف باید تنظیمات برق، بایوس و سیستم خنک کننده به درستی انجام شود. این یکی از دلایلی است که لپ تاپ ها هنگام روشن شدن بهتر کار می کنند.

در این زمینه، پردازنده‌های Core اینتل معمولاً از سرعت کلاک بالاتری نسبت به سری Zeon برخوردار هستند، که به این معنی است که پردازنده سرعت داده بالاتری خواهد داشت. یکی از دلایل این امر این است که پردازنده‌های zeon برای کاربردهای طولانی‌مدت با اولویت پایداری بالاتر طراحی شده‌اند و ترجیح داده می‌شود در ازای تولید گرمای کمتر، سرعت کلاک کمتری داشته باشند.

  • قیمت بهتر: اگر دو دسته از پردازنده ها بر اساس مقرون به صرفه بودن در نظر گرفته شوند، هسته های اینتل در موقعیت بهتری قرار دارند. این باعث می‌شود که هسته‌های اینتل به دسته‌بندی بهتری برای فرآیندهای با کارایی پایین تبدیل شوند. به عنوان مثال، یک پردازنده هشت هسته ای i7 11700k با کلاک 6 تا 5 گیگاهرتز، 400 دلار قیمت دارد، در حالی که نوع Xenon که این سرعت را فراهم می کند، حدود 100 دلار قیمت بیشتری دارد.
  • پردازنده گرافیکی: اکثر پردازنده های سری Core اینتل دارای پردازنده گرافیکی نیز هستند. این بدان معناست که گرافیک های سبک مانند نمایشگر ویدیو دیگر نیازی به کارت گرافیک جداگانه ندارند. این باعث می شود این پردازنده ها برای مصارف خانگی و اداری مناسب باشند.

پردازنده های Zeon

مزایای پردازنده های زنون

  • حافظه نهان L3: کش های CPU مانند حافظه های کوچکی هستند که توسط CPU برای افزایش سرعت پردازش استفاده می شود. اکثر پردازنده های Zeon دارای 15 تا 30 میلی گرم به علاوه 50 میلی گرم حافظه کش L3 هستند. این تقریبا دو برابر حافظه نهان پردازنده های i7 است. این یکی از دلایلی است که پردازنده های Zeon در پردازش های سنگین سریعتر هستند.
  • ECC Ram Support: Error Checking and Correction Ram اکثر مشکلاتی را که ممکن است قبل از وقوع در بخش داده رخ دهد برطرف می کند. این امر در بسیاری از موارد از خراب شدن سیستم جلوگیری می کند و به بهبود پایداری آن کمک می کند. این یکی از مزیت های اصلی Zeon نسبت به Core است.
  • تراکم Ram: برای استفاده حرفه ای که نیاز به مقدار زیادی رم دارد، استفاده از دسته زنون تنها گزینه موجود است. در حال حاضر، دسته Core تنها تا 256 گیگابایت رم DDR4 را پشتیبانی می کند، در حالی که پردازنده های Zeon حتی می توانند تا 4 ترابایت رم را پشتیبانی کنند.

پردازنده های Zeon

انتشارات Intel Core VS Zeon Processors اولین بار در Server.ir | نگرش جهانی، هاست ایرانی.