
اگر وب سایت وردپرسی دارید و در وسط یک کمپین فروش هستید؛ اما اگر نمی توانید وارد داشبورد وردپرس خود شوید، تمام زحماتی که برای کمپین فروش خود کشیده اید به راحتی از بین می رود. برای رفع مشکل عدم دسترسی به داشبورد وردپرس چه باید کرد؟ یک راه حل این است که افزونه های نصب شده در وب سایت وردپرس را غیرفعال کنید. در این مقاله وبلاگ پارس پاک قصد داریم قدم به قدم این کار را یاد بگیریم; پس تا انتها همراه ما باشید.
چگونه پلاگین ها از دسترسی شما به داشبورد وردپرس جلوگیری می کنند؟
اول از همه باید بدانید که همه مکمل ها بی عیب و نقص نیستند. گاهی اوقات کدنویسی بد در افزونه می تواند باعث ایجاد مشکل در وب سایت شود. این مشکلات اثرات متفاوتی بر روی وب سایت دارد که یکی از آنها مشکل دسترسی به داشبورد است. به همین دلیل، توسعه دهندگان عموماً ترجیح می دهند افزونه ها را مستقیماً از مخزن وردپرس نصب کنند.
برای انتخاب افزونه مورد نظر خود باید تحقیق کنید و از صحت و سازگاری آن با نسخه نصب شده وردپرس اطمینان حاصل کنید. همچنین، به یاد داشته باشید که افزونه ها را از وب سایتی غیر از WordPress.org دانلود نکنید. توجه داشته باشید که برخی از افزونه ها می توانند علاوه بر شکستن وب سایت شما، مشکلات امنیتی نیز ایجاد کنند. در صورت بروز مشکل باید چاره ای بیندیشید تا بتوانید افزونه های نصب شده را بدون آسیب رساندن به اطلاعات وب سایت غیرفعال کنید. نکته مهم این است که از آنجایی که دسترسی شما به پنل مدیریت وردپرس قطع شده است، باید این کار را به روش دیگری انجام دهید. در زیر راه های ساده ای را برای این کار به شما آموزش می دهیم.
روش 1: از FileZilla برای غیرفعال کردن همه افزونه ها استفاده کنید
FileZilla یک نرم افزار رایگان انتقال فایل (FTP) است که می توانید از آن برای عیب یابی وب سایت خود استفاده کنید. برای استفاده از این نرم افزار برای غیرفعال کردن همه افزونه ها، مراحل زیر را دنبال کنید:
اگر نرم افزار FileZilla ندارید، به وب سایت FileZilla.org مراجعه کنید و آخرین نسخه را مطابق تصویر زیر دانلود و نصب کنید:
به وب سایت Filezilla بروید
نکته: این نرم افزار برای ویندوز ویستا به بعد در دو نسخه 32 و 64 بیتی و برای لینوکس موجود است.
اکنون FileZilla را باز کرده و با وارد کردن اطلاعات کاربری خود وارد پوشه اصلی وب سایت خود شوید. نحوه انجام این کار در شکل زیر نشان داده شده است:
اطلاعات هویتی خود را وارد کنید
پس از ورود به تب Root وب سایت، باید پوشه wp-content را پیدا کرده و مانند تصویر زیر وارد آن شوید:
پوشه wp-content را پیدا کنید
حالا پوشه افزونه ها را پیدا کنید و روی آن کلیک راست کرده و مطابق شکل زیر Rename را انتخاب کنید:
مسیر پلاگین ها را پیدا کنید
نام پوشه را به plugins.deactive تغییر دهید.
با این کار پوشه از وردپرس حذف می شود. با این کار به کنترل پنل دسترسی خواهید داشت. حال اگر مرورگر را باز کنید و به صفحه مدیریت وب سایت خود بروید، خواهید دید که وردپرس تمامی افزونه های نصب شده در وب سایت شما را حذف کرده است.
هنگامی که توانستید به صفحه مدیریت وب سایت خود وارد شوید، FileZilla را دوباره باز کنید. نام پوشه تغییر نام یافته را به Plugins تغییر دهید. با این کار افزونه ها در وب سایت شما دوباره فعال می شوند:
FileZilla را وارد کنید
اکنون با استفاده از کنترل پنل، هر افزونه ای را که فکر می کنید باعث این مشکل می شود را حذف کنید. اگر مطمئن نیستید کدام یک از افزونه ها باعث این مشکل شده است، می توانید آنها را یکی یکی حذف کرده و نتیجه را ببینید. به این ترتیب می توانید به پلاگین مشکل دار دسترسی پیدا کنید:
افزونه ها را فعال کنید
پس از یافتن افزونه مشکل ساز، به قسمت Plugins رفته و افزونه مورد نظر را حذف کنید:
پلاگین های معیوب را حذف کنید
استفاده از این روش یکی از سادهترین راهها برای غیرفعال کردن افزونهها است، با توجه به اینکه فقط به تغییر نام ساده نیاز دارد. با این حال، اگر راه حل بالا مشکل ورود به داشبورد وردپرس را حل نکرد، می توانید همان مراحل را برای پوشه themes در wp-content دنبال کنید.
روش دوم: استفاده از مدیریت فایل cPanel
FileZilla تنها راه دسترسی به پوشه root نیست. اگر به cPanel دسترسی دارید، می توانید بدون نیاز به نرم افزار شخص ثالث به این دایرکتوری دسترسی داشته باشید. این روش همچنین یکی از راه های راحت برای غیرفعال کردن پلاگین ها است. زیرا همانطور که گفتیم، اساساً برای استفاده از این راه حل نیازی به نرم افزار نخواهید داشت. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:
ابتدا باید با استفاده از یک مرورگر به داشبورد سی پنل خود دسترسی پیدا کنید:
وارد سی پنل شوید
پس از موفقیت در ورود به سیستم، پیوند مدیر فایل را پیدا کنید. این لینک در قسمت فایل ها قرار دارد. با کلیک بر روی این گزینه File Manager در دسترس شما قرار می گیرد. نحوه دسترسی به این گزینه در شکل زیر نشان داده شده است:
فایل منیجر را پیدا کنید
نکته: در نسخه های قدیمی cPanel، باید وب سایتی را که به آن دسترسی دارید نیز انتخاب کنید. این کار با انتخاب آدرس وب سایت انجام می شود. اگر نمی توانید URL را انتخاب کنید، می توانید با استفاده از پوشه public_html به وب سایت صحیح دسترسی پیدا کنید.
در مرحله بعد، باید به دنبال پوشه wp-content بگردید:
پوشه wp-content را پیدا کنید
داخل پوشه wp-content پوشه ای به نام plugins وجود دارد. روی این پوشه کلیک راست کرده و گزینه Rename را انتخاب کنید:
نام پوشه افزونه ها را تغییر دهید
سپس یک پنجره جدید ظاهر می شود که در آن باید نام جدید دایرکتوری را وارد کنید. در این قسمت نام plugins.deactivate را وارد کرده و سپس روی دکمه Rename File کلیک کنید:
تغییر نام فایل را انتخاب کنید
سپس به داشبورد وب سایت وردپرس خود بروید:
وارد وردپرس خود شوید
پس از ورود موفقیت آمیز به داشبورد وردپرس خود، به مدیر فایل cPanel برگردید و نام پوشه افزونه ها را تغییر دهید. اکنون باید افزونه های نصب شده در وب سایت را یکی یکی فعال کنید. پس از فعال کردن هر یک از افزونه ها، سعی کنید دوباره به متر خود دسترسی داشته باشید. پلاگین معیوب را در هر قسمتی که برای دسترسی مجدد به پیشخوان مشکل دارید، می توانید پیدا کنید.
اکنون می توانید به داشبورد وردپرس خود بروید و با استفاده از منوی افزونه ها، افزونه مشکل ساز را حذف کنید.
روش سوم: با استفاده از phpMyAdmin
phpMyAdmin به شما امکان می دهد به تمام داده های ذخیره شده در وردپرس دسترسی داشته باشید. این روش نسبت به دو روش قبلی کمی فنی تر است و استفاده از آن به دقت بیشتری نیاز دارد. اما اگر روش های قبلی برای شما جواب نداد، می توانید این روش را نیز امتحان کنید.
برای استفاده از phpMyAdmin برای غیرفعال کردن افزونه های نصب شده در وب سایت وردپرس خود، ابتدا وارد داشبورد سی پنل خود شوید. در قسمت Database بر روی گزینه phpMyAdmin کلیک کنید. نحوه دسترسی به این گزینه در شکل زیر نشان داده شده است:
phpMyAdmin را انتخاب کنید
پایگاه داده ای را که می خواهید ویرایش کنید از ساختار درختی سمت چپ پیدا کنید و سپس روی گزینه “+” آن کلیک کنید تا آن را گسترش دهید:
پایگاه داده ای را که می خواهید ویرایش کنید انتخاب کنید
حالا گزینه wp_options را پیدا کرده و روی آن کلیک کنید:
گزینه wp_options را پیدا کنید
سپس گزینه active_plugins را در سمت راست پیدا کنید:
به active_plugins بروید
سپس روی پیوند Edit در سمت چپ گزینه active_plugins کلیک کنید:
Active_plugins را انتخاب کنید
سپس در ناحیه option_value یک کادر متنی حاوی تعداد زیادی کاراکتر و نام پلاگین های مختلف نمایش داده می شود:
نمادهای مختلف و نام پلاگین را نشان دهید
متن این کادر متنی را حذف کرده و کدهای زیر را در آن قرار دهید:
[ht_message mstyle=”info” title=”” ” show_icon=”” id=”” class=”” style=”” ]a:0:{}[/ht_message]
اکنون روی دکمه GO در پایین صفحه کلیک کنید تا تغییرات اعمال شده ذخیره شود:
برای اعمال تغییرات روی Go کلیک کنید
با این کار تمام افزونه های فعال در وب سایت وردپرس شما غیرفعال می شود. حالا می توانید پلاگین ها را یک به یک دوباره فعال کنید و به این ترتیب افزونه مشکل ساز را پیدا کنید. پس از یافتن افزونه معیوب، می توانید آن را حذف کنید.
نتیجه
مشکل دسترسی به کنترل پنل وب سایت وردپرس بدون شک مهمترین مشکلی است که ممکن است با آن مواجه شوید. این مشکل زمانی که در وسط کمپین فروش بزرگ خود هستید پیچیده تر می شود. کمپینی که ممکن است ماه ها برای تبلیغ آن برنامه ریزی کرده باشید. در این لحظات هر فکری ممکن است به سراغتان بیاید. از هک کردن رقبای شما گرفته تا مشکلات سرور وب سایت و…
با این حال، گاهی اوقات مشکل ساده تری پیش می آید! به عنوان مثال، افزونه ای که کدنویسی آن مشکل دارد و روی وردپرس شما نصب شده است، اساساً با نسخه سیستم مدیریت محتوای شما ناسازگار است و ممکن است هنگام دسترسی به پیشخوان وب سایت وردپرس برای شما مشکل ایجاد کند. هیچ راه حلی برای رفع مشکل به جز حذف افزونه معیوب وجود ندارد. در این مقاله آموزشی وردپرس سه روش کاربردی برای غیرفعال کردن افزونه ها در مواقعی که به داشبورد وردپرس دسترسی ندارید را به صورت گام به گام و تصویری یاد گرفتیم تا کاربران مبتدی نیز بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند.
سوالات متداول
1. وردپرس چیست؟
وردپرس یک ابزار مدیریت محتوای رایگان (CMS) است که به شما امکان می دهد وب سایت خود را مدیریت کنید.
2. داشبورد وردپرس چیست؟
داشبورد کنترل پنل وردپرس است. افرادی که وب سایت خود را با استفاده از وردپرس مدیریت می کنند از گزینه های موجود در این داشبورد برای انجام وظایف اداری خود استفاده می کنند.
3. چرا نمی توانم وارد داشبورد وردپرس خود شوم؟
دلیل این امر ممکن است متفاوت باشد. به عنوان مثال، یک افزونه ناسازگار با نسخه وردپرس شما یا یک پلاگین ناکارآمد با کدنویسی ضعیف می تواند دلیل این مشکل باشد. ناگفته نماند که عوامل دیگری نیز می توانند در این مشکل دخیل باشند.
4. چگونه می توانم افزونه های نصب شده را بدون دسترسی به داشبورد وردپرس غیرفعال کنم؟
برای این کار راه حل های مختلفی وجود دارد. به عنوان مثال، می توانید از FileZilla، cPanel File Manager و phpMyAdmin استفاده کنید. در این مقاله وبلاگ پارس پک نحوه غیرفعال کردن افزونه های نصب شده در وردپرس را نشان دادیم.
{ “@context”: “https://schema.org”، “@type”: “FAQPage”، “mainEntity”: [{
“@type”: “Question”,
“name”: “وردپرس چیست؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “وردپرس ابزار رایگان مدیریت محتوا (CMS) است که به شما امکان میدهد وبسایت خود را راهاندازی کنید.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “پیشخوان وردپرس چیست؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “پیشخوان یا داشبورد پنل مدیریتی وردپرس است. افرادی که با استفاده از وردپرس وبسایتهایشان را راهاندازی میکنند، برای انجام کارهای مدیریتی آنها از گزینههای موجود در این داشبورد استفاده میکنند.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “چرا نمیتوانم به پیشخوان وردپرس خود وارد شوم؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “دلیل این اتفاق احتمال دارد متفاوت باشد. بهعنوان نمونه، وجود پلاگین ناسازگار با نسخه وردپرس شما یا افزونهای ناکارآمد با کدنویسی اشتباه ممکن است عامل این مشکل باشد. ناگفته احتمال دارد عوامل دیگری نیز در این مشکل دخیل باشند.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “چطور میتوانم بدون دسترسی به پیشخوان وردپرس، افزونههای نصبشده را غیرفعال کنم؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “برای این کار راهکارهای گوناگونی وجود دارد. برای مثال، میتوانید از FileZilla و cPanel File Manager و phpMyAdmin استفاده کنید. در این مقاله از بلاگ پارس پک، نحوه غیرفعالکردن افزونهای نصبشده از روی وردپرس را بهصورت تصویری آموزش دادهایم.”
}
}]
}
مقاله نحوه غیرفعال کردن افزونه ها در صورت عدم دسترسی به داشبورد وردپرس اولین بار در پارس پک پدیدار شد. به نظر می رسد.