
یافتن دامنه یکی از مهم ترین مراحل ایجاد وب سایت و کسب و کار اینترنتی است و صاحب وب سایت باید پس از تحقیق و اطمینان از رایگان بودن دامنه آن را ثبت کند. این مشکل به عنوان یک گام اساسی و مهم در طراحی وب سایت امروزه با چالش هایی همراه است و یافتن دامنه رایگان در شبکه فارسی و همچنین دامنه های پرطرفداری مانند COM و IR بسیار مشکل شده است.
از طرفی انتخاب دامنه مناسب و ثبت آن از بسیاری جهات حائز اهمیت است. زیرا تعویض یا تغییر آن آسان نیست و هزینه های زیادی را برای صاحب وب سایت به همراه دارد. این هزینه را دو برابر می کند، به خصوص اگر وب سایت یا کسب و کار بالغ باشد. به همین دلیل است که امروزه انتخاب دامنه مناسب نه تنها یک ضرورت است، بلکه علم و تجربه ای است که افراد و سازمان ها از آن به عنوان خدمات کسب درآمد می کنند.
به همین دلیل در این مقاله از وبلاگ پارس پک به صورت جامع و کامل به سراغ دنیای دامنه ها می رویم. سپس آموزش کامل نحوه جستجوی دامنه را بیاموزید و بررسی کنید که آیا برای بهتر شدن آن رایگان است یا خیر.
دامنه چیست؟
جستجوی دامنه و تأیید رایگان دامنه
ساده ترین تعریف دامنه: دامنه آدرسی است که وب سایت از طریق آن شناسایی می شود. در واقع یک دامنه منحصر به فرد است که به صورت آنلاین با هاست یا سرور ارتباط برقرار می کند و وب سایت را آنلاین می کند.
هر آدرس وب سایت از دو بخش تشکیل شده است: نام دامنه (SDL) و پسوند (TDL). در واقع قسمت اول SDL نام وب سایت است که توسط صاحب وب سایت انتخاب می شود. قسمت دوم پسوند است که در دنیای اینترنت و دامنه نماینده دامنه است و بسته به ماهیت و عملکرد دامنه بسته به نوع پسوند تعریف می شود. توجه داشته باشید که نام دامنه و پسوند باید هماهنگ باشد.
TDL های مورد استفاده شامل موارد زیر است:
- Com – همه اهداف تجاری
- سازمان – سازمان های
- Edu. – مؤسسات آموزشی
- اطلاعات – جهانی
- خیر – پروژه های شبکه
- فرماندار – دولت ایالات متحده
- بوز – تجاری
- Ir. – حوزه ملی ایران
پسوند com. به طور گسترده استفاده می شود. زیرا این پسوند جهانی است و در بسیاری از کشورها بدون محدودیت استفاده می شود. بسته به نوع کسب و کار خود می توانید یکی از این افزونه ها را انتخاب کنید.
انواع دامنه ها چیست؟
پسوند دامنه چیست و کدام پسوند دامنه بهتر است؟
دامنه ها معمولا به دو دسته تقسیم می شوند: دامنه ملی و دامنه بین المللی. دامنه ملی به دامنه هایی اطلاق می شود که مجوز و مالکیت آنها به یک کشور خاص بازگشته است. هر کشوری می تواند دامنه خود را به سازمان ها و شرکت های خود اختصاص دهد. دامنه ir. این مختص ایران است. دامنه ملی زیر نظر پژوهشگاه علوم پایه یا مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضی تهران ارائه می شود.
دامنه بینالمللی به دامنههایی اطلاق میشود که محدود به یک کشور و جغرافیای خاص نیستند و در همه کشورها بدون محدودیت قابل استفاده هستند. دامنه Com. این یکی از معتبرترین و معروف ترین دامنه های بین المللی است. اما این حوزه بین المللی بر دو نوع خاص و عام است.
نکات جستجوی دامنه
قبل از جستجوی دامنه و انتخاب آن، بهتر است چند نکته مهم و ضروری در مورد دامنه و ثبت آن بدانید تا در روند جستجوی دامنه عملکرد بهتری داشته باشید. آنها عبارتند از:
- دامنه ها برای مدت معینی ثبت می شوند (در واقع حق استفاده از آنها اجاره ای است) و در پایان مهلت باید دامنه را تمدید کرد. هر دامنه بسته به نوع دامنه و قیمت دلار قیمت خودش را دارد.
- دامنه ها قابل انتقال هستند و می توان آنها را (برای مدت محدودی مطالعه کرد) به شخص دیگری منتقل کرد. این امر باعث رشد خوبی در بازار خرید و فروش شده است. گاهی اوقات وقتی جستجو و ثبت دامنه بسته می شود، خرید دامنه و انتقال مالکیت یکی از راه های ثبت دامنه است.
- هر دامنه منحصر به فرد است، اما می توان آن را با پسوندهای مختلف خریداری کرد.
- هر افزونه ماهیت و عملکرد خاصی دارد. به عنوان مثال، دامنه های .com برای وب سایت های تجاری و دامنه های .org برای سازمان های غیر دولتی و.
- در دامنه های ملی ایران که در واقع دامنه ir می باشد; ثبت برخی از کلمات و عبارات از نظر قانونی امکان پذیر نیست. برخی از کلمات دیگر نیاز به مجوز دارند.
آنها برای درک ماهیت دامنه و جستجوی دقیق مهم هستند و باید در نظر گرفته شوند.
قیمت هر دامنه
قیمت دامنه بسته به داخلی یا خارجی بودن آن بسیار متفاوت است و قبل از جستجوی دامنه باید قیمت آن را بدانید. دامنه ملی یا ir به دلیل اینکه در صورت خرید از طریق شرکت های نمایندگی پرداخت ریالی دارد. با قیمت 6000 تن در سال ثبت یا تمدید می شود. اما دامنه خارجی بسته به نوع قیمت خاص یا عمومی کاملا متفاوت است و از حدود 300 هزار تن تا چند میلیون تن برای هر دامنه در یک سال قابل پرداخت است.
نکات مهم در انتخاب نام دامنه
راهنمای انتخاب نام دامنه مناسب برای انواع سایت شما
هنگام جستجوی دامنه بهتر است به نکات زیر توجه کنید. سعی کنید عبارتی برای ثبت دامنه انتخاب کنید که با اصول انتخاب نام تجاری مطابقت داشته باشد. نام دامنه ای را انتخاب کنید که مناسب کسب و کار شما باشد.
در صورت نیاز عبارت خود را با املاها و طلسم های مختلف ( حروف چینی ) ارسال کنید تا در آینده رقبا نتوانند با خرید این دامنه ها از حسن شهرت وب سایت شما بهره ببرند.
- یک نام دامنه در پسوند .com انتخاب کنید. و ir ir. با خیال راحت دامنه خود را در هر دو پسوند ثبت کنید.
- اولویت را به پسوندهای کلیدی مانند .com، .NET و .Org بدهید.
- سعی کنید یک نام دامنه منحصر به فرد انتخاب کنید و از تشابهات اسمی در اصطلاحات رایج اجتناب کنید.
- دامنه را از وب سایت های معتبر خریداری کنید.
- نام دامنه باید از نظر تلفظ، نوشتار و بیان برای مخاطب راحت و قابل درک باشد.
- دامنه باید قابلیت ثبت داشته باشد و ثبت آن مشکل قانونی ندارد.
- نام دامنه نباید خیلی شبیه به نام برندهای ثبت شده و رقبا باشد.
- دامنه های کوتاه به معنای عمر طولانی تر است.
علاوه بر این، با توجه به شرایط برندسازی، دامنه کسب و کار، دامنه کسب و کار و … نیز مهم است. بنابراین هنگام جستجوی دامنه، آنها را در نظر داشته باشید تا بتوانید انتخاب درستی داشته باشید.
مراحل جستجوی دامنه
اکنون که با مفهوم دامنه و نکاتی که در جستجو و ثبت آن باید بدانیم این سوال پیش می آید که چگونه می توانیم دامنه را جستجو کنیم؟ یا برای یافتن دامنه چه مراحلی را باید طی کنیم؟
اگر تصمیم دارید این کار را ارزان انجام دهید و پهنای باند کم را در معرض خطر قرار دهید، فقط در اشتباهید. بنابراین در ادامه این مقاله مراحل کامل جستجوی دامنه و اطمینان از ثبت نام شما از طریق پارس پک را با شما در میان می گذاریم.
گام اول
انتخاب کنید که با کدام پسوند می خواهید دامنه خود را ثبت کنید. به خاطر داشته باشید که هر چه از افزونه های رایج استفاده کنید، شانس بیشتری برای دریافت دامنه رایگان خواهید داشت، از سوی دیگر دامنه های محبوبی مانند com. و ir. می توان آن را به راحتی پیدا کرد و آزادانه ضبط کرد.
در مرحله دوم
کلمات و عناوینی که به ذهنتان می رسد را بیابید و اصلاح کنید. بهترین نام های دامنه را انتخاب کنید تا بررسی کنید که آیا رایگان هستید یا نه.
در مرحله سوم
به قسمت ثبت دامنه پارس پک رفته و از طریق قسمت جستجو نام دامنه های پیشنهادی خود را وارد کرده و روی دکمه پیش نمایش کلیک کنید.
در سایت پارس پک دامنه و بررسی دامنه رایگان را جستجو کنید
در صورتی که نام دامنه و پسوند آن رایگان است و کاربر می تواند آن را ثبت کند، گزینه نهایی خرید و پرداخت هزینه مورد نظر را کلیک کنید. با وجود دامنه رایگان و امکان ثبت. تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد.
ثبت و خرید دامنه در سایت پارس پک
با کلیک بر روی نهایی کردن پرداخت خود برای پرداخت، باید وارد حساب کاربری خود شوید و سپس به پرداخت هزینه سالانه ادامه دهید. این هزینه یک ساله است و هزینه تمدید دامنه باید هر سال پرداخت شود.
پس از پرداخت اطلاعات کامل دامنه در پنل و ایمیل خریدار قرار می گیرد و امکان استفاده از دامنه وجود خواهد داشت. اگر دامنه ir. بله، داستان کمی متفاوت است و شما باید پس از اطمینان از رایگان بودن دامنه و قبل از پرداخت، شناسه ایرنیک یا نیک هندل را وارد کنید.
این شناسه پس از ثبت نام در ایرنیک و بارگذاری اطلاعات به کاربر داده می شود و برای ثبت دامنه ملی استفاده می شود.
مراحل ثبت و خرید دامنه ملی و بین المللی در سایت پارس پک
این مراحل برای جستجوی دامنه و اطمینان از رایگان بودن آن ضروری است.
اخرین حرف
جستجوی دامنه یکی از مراحلی است که قبل از خرید دامنه باید انجام شود و در صورت رایگان بودن دامنه می توان آن را ثبت کرد. در این مقاله سعی شده است تا به جستجو و نحوه ثبت دامنه داخلی و بین المللی توجه کامل شود و در مورد نکات کامل و تکمیلی دامنه، انواع آن، نکات مهم در جستجوی دامنه و … صحبت شود. بر.
اگر سوالی در مورد جستجوی دامنه و نکات مرتبط دارید، از طریق نظرات با تیم پارس پک در میان بگذارید تا کارشناسان ما پاسخگوی آن باشند.
سوالات متداول در مورد جستجوی دامنه
1. چگونه می توانم نام دامنه را جستجو کنم؟
کافی است نام دامنه مورد نظر را در کادر جستجوی دامنه پارسوپک وارد کنید. اگر نام قبلا ثبت شده باشد، ایمیل های مشابه دیگری را مشاهده خواهید کرد. اما در صورت عدم ثبت دامنه مورد نظر کافی است مراحل ثبت را طی کنید.
2. آیا ابزاری برای یافتن و جستجوی نام دامنه وجود دارد؟
بله، ابزارهای مختلفی برای جستجوی دامنه ها وجود دارد. ابزار جستجوی نام دامنه GoDaddy می تواند به شما در پیشنهادات و سایر گزینه های جایگزین برای هر دامنه ای که به دنبال آن هستید کمک کند.
3. در صورت ثبت نام دامنه چه باید کرد؟
اگر نام دامنه شما قبلاً ثبت شده است، چندین گزینه دارید. ابتدا به دنبال لیست های مشابهی از نام های دامنه در نتایج جستجو بگردید تا ببینید آیا یکی از آنها با کسب و کار شما مطابقت دارد یا خیر. همچنین می توانید یک نام دامنه با پسوند غیر COM مانند ir داشته باشید. من فکر می کنم. اما برای انتخاب همان نام دامنه کافیست با شخصی که دامنه را ثبت کرده است تماس بگیرید. ببینید آیا قصد دارد دامنه را بفروشد و سپس آن را بخرد.
4. در جستجوی دامنه به چه نکاتی توجه کنیم؟
برای انتخاب نام دامنه باید نکات زیر را در نظر بگیرید:
- مختصر باشید
- باید تلفظ آن آسان باشد.
- املای آسان داشته باشید
- مارک باشد.
- معنادار باشید و به خاطر بسپارید.
- مناسب کسب و کار شما
و…
{“@context”: “https://schema.org”، “@type”: “FAQPage”، “mainEntity”: [{
“@type”: “Question”,
“name”: “چگونه نام دامنه را جستوجو کنیم؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “کافی است که نام دامنه مورد نظر خود را در کادر جستوجو دامنه پارسپک وارد کنید. درصورتیکه نام مورد نظر قبلاً ثبت شده باشد، نامهای مشابه دیگری برای شما نمایش داده خواهد شد. اما اگر دامنه مورد نظر ثبت نشده بود کافی است که مراحل ثبت را دنبال نمایید.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “آیا ابزاری برای پیدا کردن و جستوجو نام دامنه وجود دارد؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “بله ابزارهای مختلفی برای جستوجو دامنه وجود دارد. ابزار جستجوی نام دامنه GoDaddy میتواند با ارائه پیشنهادها و جایگزینهای دیگر برای هر دامنهای که به دنبال آن هستید به شما کمک کند.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “در صورت ثبتنام دامنه مورد نظر چه اقدامی انجام دهیم؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “اگر نام دامنه مورد نظر شما قبلاً ثبت شده باشد، چند گزینه برای انتخاب پیش رو دارید. ابتدا، نامهای دامنه توصیه شده مشابه را در نتایج جستجوی خود بررسی کنید و ببینید آیا یکی از آنها با کسب و کار شما متناسب است یا خیر. همچنین میتوانید یک نام دامنه در دسترس با پسوندی غیر از COM، مانند ir. و … در نظر بگیرید. اما برای انتخاب همان نام دامنه، کافی است با شخص مورد نظر که دامنه را ثبت کرده تماس حاصل کنید. ببینید آیا قصد فروش دامنه را دارد و سپس آن را خریداری کنید.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “در هنگام جستوجو دامنه باشد به چه نکاتی توجه کنیم؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “برای انتخاب نام دامنه مورد نظر شما باید نکات زیر را در نظر بگیرید:
کوتاه باشد.
تلفظ آن راحت و آسان باشد.
دارای املای راحت باشد.
قابلیت برند شدن داشته باشد.
با معنا بوده و در ذهن بماند.
متناسب با کسب و کار شما باشد.
و …”
}
}]
}
میگه چطور میشه دامین رو جستجو کرد و بررسی کرد که برای اولین بار در پارسوپک رایگان هست یا نه. به نظر می رسد.