
کش وب سایت چیست؟ شما باید یک وب سایت را تنها به دلیل کندی آن ترک کرده باشید. متأسفانه اکثر وب سایت هایی که میزبانی ضعیف یا کدهای بهینه نشده یا فایل های رسانه ای بزرگ دارند با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند. با این حال، جای نگرانی نیست؛ از آنجایی که راه های زیادی برای حل این مشکل وجود دارد، یکی از بهترین آنها «کش وب سایت» است. در این مقاله وبلاگ پارس پاک با کش وب سایت و کاربرد آن آشنا می شویم.
کش وب سایت چیست؟
کش وب سایت به معنای ذخیره داده ها در یک مکان موقت برای استفاده مجدد کاربر در آینده است. پس کش وب سایت دقیقا چه کاری انجام می دهد؟ هنگامی که کاربر یک وب سایت را باز می کند، کش وب سایت تمام داده های آن را جمع آوری می کند و آنها را به یک فایل HTML تبدیل می کند و در مرورگر کاربر باز می کند.
اگر این اولین بار است که کاربر به وب سایت دسترسی پیدا می کند، این فرآیند باید به طور کامل تکمیل شود. اما اگر آن وبسایت کش را فعال کرده باشد، یک کپی از دادههای وبسایت در بار اول ذخیره میشود. در این صورت از این پس با هر بار مراجعه کاربر به همان وب سایت، نسخه مذکور به وی تحویل داده می شود.
در واقع در چنین شرایطی از همان ابتدا نیازی به دانلود و جمع آوری فایل های وب سایت نیست. چون همان نسخه ای که از قبل مانده کار را شروع می کند. این ویژگی مقدار زیادی سربار را از سرور حذف می کند. بنابراین، عملکرد سرور سریعتر خواهد بود.
داده های ذخیره شده در حافظه نهان پایدار نیستند و ممکن است پس از مدتی منقضی شوند یا کاربر به صورت دستی آن را حذف کند. در این صورت داده های وب سایت مورد نظر به صورت خودکار جمع آوری و مجددا دانلود می شود.
برای یادگیری سریع ترین راه های افزایش سرعت سایت وردپرسی خود مقاله زیر را مطالعه کنید.
افزایش سرعت سایت وردپرس
مثالی برای درک بهتر استفاده از کش وب سایت
اگر قبلاً در مورد مراکز استان ها خوانده باشید، وقتی از شما می پرسند که «مرکز استان اصفهان کدام شهر است؟»، به سرعت جواب چرایی را به خاطر می آورید؟ زیرا شما قبلاً برای آنها نگرش دارید و این برای شما آسان است. ویژگی Website Cashe نیز همین کار را انجام می دهد. این بدان معناست که یک کپی از محتوای وب سایت ها را نگه می دارد تا هر بار که مرورگر می خواهد آن وب سایت را باز کند، نیازی به دانلود صفر تا صد آن نداشته باشد.
ما بهترین افزونه های کش وب سایت را برای شما آورده ایم
اگر محتوای صفحه را به روز کنیم چه اتفاقی برای کش وب سایت می افتد؟
احتمالاً از خود میپرسید که چه اتفاقی میافتد اگر کش کردن را برای وبسایت خود فعال کنید و سپس محتوای صفحه را بازخوانی کنید؟ آیا بهروزرسانیها در حافظه پنهان ذخیره میشوند و به بازدیدکنندگان قدیمی نشان داده نمیشوند؟ خبر خوب این است که کش ها این سناریو را مدیریت می کنند.
سیستم های کش فقط فایل های HTML را ذخیره نمی کنند. در عوض، حافظه نهان در صورت نیاز شستشو و بازسازی می شود. بنابراین هنگامی که محتوای صفحات را به روز می کنید، سیستم کش مورد نظر به طور خودکار نسخه به روز شده آن صفحه را ذخیره می کند.
یکی از راه های افزایش سرعت سایت استفاده از هاست محبوب است برای آشنایی بیشتر با این محصول مقاله زیر را مطالعه کنید.
هاست محبوب چیست؟
چرا کش وب سایت مهم است؟
وب سایت ها معمولاً صدها یا هزاران یا حتی گاهی میلیون ها بار در ماه مشاهده می شوند. ناگفته نماند که هر بار سرور باید محاسبات نسبتاً پیچیده و زمان بری را برای نمایش وب سایت به کاربر انجام دهد. در این فرآیند، سرور سعی می کند آخرین پست ها را واکشی کند، سرصفحه و پاورقی ایجاد کند، ویجت های نوار کناری و غیره را پیدا کند. با کش کردن وب سایت، سرور دیگر این محاسبات را تکرار نمی کند و تنها نتیجه نهایی را به خاطر می آورد و به کاربران نمایش می دهد. این به تنهایی می تواند سرعت بارگذاری صفحه را به طور چشمگیری افزایش دهد.
به عبارت دیگر، کش وب سایت درخواست های HTTPS را کاهش می دهد. بنابراین وب سایت از پهنای باند کمتری برای نمایش صفحه به کاربر استفاده می کند. این یک مزیت بزرگ برای وب سایت ها است. به خصوص وب سایت هایی با منابع محدود. شایان ذکر است که کش سایت علاوه بر تاثیر مثبت بر رضایت کاربران، توجه موتورهای جستجو را نیز به خود جلب می کند. بنابراین می توانید برای بهبود سئوی وب سایت خود به آن تکیه کنید.
انواع کش وب سایت
بسته به محل ذخیره نسخه کپی شده فایل های وب سایت، دو نوع کش داریم:
- کش مرورگر
- کش سمت سرور
در کش مرورگر، فایل ها و تصاویر HTML و جاوا اسکریپت در حافظه مرورگر کاربر ذخیره می شوند. کش مرورگر زمانی استفاده می شود که کاربر بخواهد وب سایتی را باز کند که قبلاً به آن دسترسی داشته است. در این نوع کش، وب سایت داده های لازم برای بارگذاری صفحه را جمع آوری می کند، سپس مرورگر آن را ذخیره و کش می کند.
مکانیسم کش سمت سرور مانند کش سمت مرورگر است، با این تفاوت که این بار “سرور” جایی است که داده ها ذخیره می شود، نه مرورگر. تفاوت دیگر این است که کش سمت سرور می تواند داده های بیشتری را ذخیره کند. لازم به ذکر است که در کش سرور چندین نوع ذخیره سازی داریم. مانند کش کردن کامل صفحه، کش اشیاء و کش کردن قطعه.
عملیات انواع کش سمت سرور
شاید بپرسید که کاربرد این سه نوع کش سمت سرور چیست؟ در یک تعریف ساده، کش کامل صفحه، داده های کل صفحه وب سایت را ذخیره می کند. این حالت برای صفحات با ترافیک بالا مناسب است. کش شی برای ذخیره آیتم های خاص در بخش های مختلف مفید است. حافظه پنهان قطعه مشابه کش شیء است، با این تفاوت که بخش خاصی از صفحات را هدف قرار می دهد. مانند ویجت ها و افزونه ها.
چگونه می توانم کش در وب سایت های وردپرس را فعال کنم؟
برای فعال کردن کش در وب سایت های وردپرسی می توانید کدهای لازم را مستقیماً در فایل های اصلی وب سایت وارد کنید. با این حال، توصیه می کنیم این کار را انجام ندهید. زیرا دستکاری در کد اصلی وب سایت خطرات زیادی را به همراه دارد. به جای آن می توانید به راحتی از افزونه های کش وردپرس استفاده کنید.
بهترین افزونه های وردپرس برای فعال کردن کش وب سایت چیست؟
برای اینکه هنگام انتخاب یک افزونه کش قدرتمند وردپرس سردرگم نشوید، سه نمونه از بهترین افزونه های کش وردپرس را در زیر معرفی می کنیم:
1. WP Total Cache
با استفاده از افزونه W3 Total Cache
اگر بپرسید بهترین افزونه کش سایت کدام است، W3 Total Cache را ارائه می دهیم. اگر می خواهید حالت های کش مختلف را در وب سایت خود امتحان کنید، این افزونه برای شما مناسب است. W3 Total Cache همه حالت های کش را از “کل صفحه” تا “قطعه” ارائه می دهد.
2. WP Super Cache
WP Super Cache یک روش منحصر به فرد برای ذخیره وب سایت ها دارد. این افزونه سه حالت کش وب را ارائه می دهد: کش تخصصی و ساده و WP-cache. حالت پیشرفته از روش Apache mod_rewrite برای کش وب سایت ها استفاده می کند و حالت ساده فایل های کد PHP ثابت را ارائه می دهد و حالت WP-Cache از کش کردن صفحات کاربران قبلی برای بهبود سرعت وب سایت استفاده می کند.
3. بهینه سازی خودکار
افزونه وردپرس برای بهینه سازی سایت و کش وب سایت
Autoptimize بر روی کدهای CSS و JS تمرکز دارد. کار با این افزونه راحت تر از گزینه های قبلی است. زیرا در آن فقط باید گزینه های موجود HTML، CSS و JS را تنظیم کنید.
مقاله زیر را مطالعه کنید تا با بهترین روش های کاهش زمان پاسخگویی سرور آشنا شوید و با TTFB آشنا شوید.
زمان پاسخگویی سرور را کاهش دهید
نتیجه
کش سایت یک ویژگی بسیار مفید است که سرعت بارگذاری صفحات وب را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. این ویژگی به دو نوع اصلی “کش سمت مرورگر” و “کش سمت سرور” تقسیم می شود. اینکه کدام نوع برای وب سایت شما ایده آل است بستگی به نوع وب سایت و اندازه فایل صفحه و فضای سرور موجود دارد.
سوالات متداول
1. مکانیزم کلی کش وب سایت چیست؟
کش وب داده ها را یک بار از وب سایت دانلود کرده و به یک فایل HTML تبدیل می کند. سپس یک کپی از آن فایل می گیرد تا دفعه بعد که همان کاربر وارد وب سایت می شود، آن فایل کپی شده به او ارائه شود. مزیت این روش این است که ارائه فایل کپی شده ای که از قبل روی سرور وجود دارد بسیار سریعتر از جمع آوری داده های وب سایت از ابتدا است.
2. وقتی وب سایت را به روز می کنیم چه اتفاقی برای داده های قبلی می افتد؟
هنگامی که یک وب سایت را به روز می کنید، در واقع فایل های آن را لمس کرده و آنها را تغییر می دهید. بنابراین وب کش باید نسخه جدید وب سایت را مجددا دانلود کرده و سپس به کاربر نمایش دهد. سیستم کش این فرآیند را به صورت خودکار انجام می دهد.
3. آیا فعال کردن کش وب سایت بر سئو سایت تأثیر می گذارد؟
بله، مزیت اصلی کش کردن وب سایت افزایش سرعت بارگذاری صفحه است. از آنجایی که سرعت وب سایت یکی از عوامل مهم برای موتورهای جستجو است، فعال کردن کش وب سایت گام مهمی برای بهبود سئو وب سایت است. البته صفحات سریع باعث کاهش نرخ کلیک و افزایش زمان صرف شده توسط کاربر می شود که این دو مورد از پارامترهایی است که موتورهای جستجو به آن توجه می کنند.
4. بهترین افزونه های کش وردپرس کدامند؟
افزونه های زیادی برای فعال کردن کش در وب سایت های وردپرسی وجود دارد. اما این سه مکمل تاکنون بهترین عملکرد را داشته اند:
- کش کامل W3
- WP Super Cache
- بهینه سازی خودکار
5. آیا می توانیم از دو افزونه کش در یک وب سایت وردپرس استفاده کنیم؟
عملاً هیچ مانعی برای فعال کردن دو افزونه کش وردپرس وجود ندارد. اما با این کار ممکن است با مشکلات ناسازگاری افزونه مواجه شوید. بنابراین توصیه ما این است که یک افزونه کش جامع انتخاب کنید و از آن راضی باشید.
{ “@context”: “https://schema.org”، “@type”: “FAQPage”، “mainEntity”: [{
“@type”: “Question”,
“name”: “سازوکار کلی کش وبسایت چیست؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “کش وب یک بار دادههای وبسایت را دانلود و به فایل HTML تبدیل میکند. سپس از این فایل یک کپی میگیرد تا وقتی همان کاربر برای دفعات بعدی وارد وبسایت میشود، این فایل کپی را به او تحویل دهد. مزیت این شیوه آن است که ارائه فایل کپیشده که ازقبل در سرور وجود دارد، بسیار سریعتر از این است که دادههای وبسایت از اول جمعآوری شوند.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “وقتی وبسایت را بهروزرسانی میکنیم، دادههای قبلی چه میشوند؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “وقتی وبسایت را بهروز میکنید، درواقع در فایلهای آن دست برده و آنها را تغییر دادهاید. بنابراین، کش وب باید نسخه جدید وبسایت را دوباره دانلود کند و بعد به کاربر نشان دهد. سیستم کش این فرایند را بهطور خودکار انجام میدهد.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “آیا فعالسازی کش وبسایت روی سئو تأثیر میگذارد؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “بله، مزیت اصلی کش وبسایت افزایش سرعت بارگذاری صفحات است. ازآنجاکه سرعت وبسایت از عوامل مهم مدنظر موتورهای جستوجوست، فعالسازی کش وبسایت قدمی مهم برای ارتقای سئو وبسایت محسوب میشود. البته سریعبودن صفحات باعث کاهش نرخ کلیک و افزایش زمان صرفشده کاربر هم میشود که این دو نیز از پارامترهای مدنظر موتورهای جستوجو هستند.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “بهترین افزونههای کش وردپرس کداماند؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “افزونههای زیادی برای فعالسازی قابلیت کش در وبسایتهای وردپرسی وجود دارند؛ اما این سه افزونه تابهامروز بهترین عملکرد را داشتهاند:
W3 Total Cache
WP Super Cache
Autoptimize”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “آیا میتوانیم در یک وبسایت وردپرسی از دو افزونه کش استفاده کنیم؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “درعمل مانعی برای فعالسازی دو افزونه کش وردپرس وجود ندارد؛ اما با این کار ممکن است با مشکلات ناسازگاری افزونهها مواجه شوید. بنابراین، توصیه ما این است که یک افزونه کش جامع را انتخاب و به همان بسنده کنید.”
}
}]
}
کش وب سایت چیست؟ چگونه آن را در وردپرس فعال کنم؟ اولین بار در پارسپک. به نظر می رسد.