Google Analytics یک سرویس تجزیه و تحلیل وب سایت است که ابزارهای آماری و تحلیلی را برای بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) و اهداف بازاریابی ارائه می دهد. این سرویس بخشی از پلتفرم بازاریابی گوگل است و به صورت رایگان در اختیار دارندگان اکانت گوگل قرار می گیرد.
گوگل آنالیتیکس چگونه کار می کند؟ از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟ چگونه می توانید از آن برای بهبود وب سایت خود استفاده کنید؟ در این مقاله از وبلاگ پارس پاک به این سوالات پاسخ خواهیم داد. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
گوگل آنالیتیکس چگونه کار می کند؟
سوالی که ممکن است برای بسیاری از کاربران نگران کننده باشد این است که گوگل آنالیتیکس چگونه کار می کند؟ در پاسخ باید گفت که نحوه کار این ابزار پیچیده نیست. سپس نحوه عملکرد آن را به شما توضیح خواهیم داد.
مزایای هاست سئو چیست و برای چه کسانی مناسب است؟ در مقاله زیر بخوانید.
هاست سئو چیست؟
1. بررسی عملکرد وب سایت
Google Analytics برای نظارت بر عملکرد وب سایت و جمع آوری اطلاعات در مورد بازدیدکنندگان استفاده می شود. این ابزار به کسبوکارها کمک میکند منابع اصلی ترافیک کاربران را تعیین کنند، موفقیت فعالیتها و کمپینهای بازاریابی خود را اندازهگیری کنند، عملیاتهای تکمیلشده (مانند خرید و افزودن محصولات به سبد خرید) را ردیابی کنند، الگوها و گرایشهای تعامل کاربر را کشف کنند و موارد دیگر. جمع آوری اطلاعات در مورد بازدیدکنندگان، مانند اطلاعات جمعیتی.
2. تجزیه و تحلیل رفتار مشتریان یک تجارت معین
وبسایتهای کسبوکارهای کوچک و متوسط اغلب از Google Analytics برای جمعآوری و تجزیه و تحلیل تحلیلهای رفتاری مختلف مشتری استفاده میکنند که میتواند برای بهبود کمپینهای بازاریابی و افزایش ترافیک وبسایت و حفظ بهتر بازدیدکنندگان استفاده شود.
3. به دست آوردن اطلاعات کاربر
گوگل آنالیتیکس می تواند در هر بازدید از وب سایت با استفاده از تگ های صفحه، اطلاعاتی در مورد کاربران به دست آورد. یک تگ صفحه جاوا اسکریپت در کد هر صفحه قرار می گیرد. این تگ در مرورگر بازدیدکننده اجرا می شود و داده ها را جمع آوری کرده و به یکی از سرورهای جمع آوری داده های گوگل ارسال می کند.
سپس Google Analytics میتواند گزارشهای سفارشیسازیشده را برای نظارت و تجسم دادههایی مانند تعداد کاربران، نرخ پرش وبسایت، زمان ماندن (مدت زمانی که کاربر در وبسایت است)، بازدید از صفحه و تکمیل هدف ارائه کند.
تگ صفحه به عنوان یک چراغ وب برای جمع آوری اطلاعات در مورد بازدیدکنندگان عمل می کند. از آنجایی که سیستم به کوکی ها وابسته است، نمی تواند داده های مربوط به کاربرانی را که آنها را غیرفعال کرده اند جمع آوری کند.
گوگل آنالیتیکس چگونه کار می کند؟
ویژگی های گوگل آنالیتیکس
Google Analytics دارای ویژگی هایی است که به کاربران کمک می کند تا روندها و الگوهای نحوه تعامل بازدیدکنندگان با وب سایت خود را شناسایی کنند. این ویژگی ها جمع آوری داده ها، تجزیه و تحلیل، نظارت، تجسم، گزارش و ادغام با سایر برنامه ها را امکان پذیر می کند. برخی از ویژگی های ذکر شده عبارتند از:
- ابزارهای تجسم و نظارت بر داده ها، از جمله داشبوردها و کارت های امتیازی و نمودارهایی که تغییرات داده ها را در طول زمان نشان می دهد.
- رابط برنامه نویسی برنامه جمع آوری داده ها (API)
- تقسیم بندی برای تجزیه و تحلیل زیرمجموعه هایی مانند نرخ تبدیل
- گزارش های سفارشی در مورد تبلیغات و مشارکت مخاطب و رفتار و تبدیل
- به اشتراک بگذارید و از طریق ایمیل ارتباط برقرار کنید
- ادغام با ابزارهای دیگر، از جمله Google توسط Google Data Studio و…
برای آموزش طراحی سایت با وردپرس، مقاله بالا را مطالعه کنید.
آموزش طراحی سایت وردپرسی
با پارامترهای مهم گوگل آنالیتیکس آشنا شوید
پارامترها استانداردی برای اندازه گیری کمی هستند. Google Analytics به کاربران کمک می کند تا 200 پارامتر مختلف را برای اندازه گیری عملکرد وب سایت خود نظارت کنند. اگرچه برخی از پارامترها ممکن است برای کسب و کارهای خاص از سایر پارامترها ارزشمندتر باشند. در مرحله بعد، ما برخی از پارامترهای محبوب را ارائه می دهیم:
- کاربران: کاربر یک بازدید کننده منحصر به فرد یا جدید وب سایت است.
- نرخ پرش: درصد بازدیدکنندگانی که تنها یک صفحه را مشاهده کردند و بدون هیچ گونه تعاملی بسته شدند.
- جلسات: گروهی از تعاملات بازدیدکننده که در یک پنجره فعالیت 30 دقیقه ای یا مدت زمانی که کاربر در وب سایت شما فعال بوده است، رخ می دهد. اگر کاربر پس از 30 ثانیه با وب سایت تعامل نداشته باشد، دوره به پایان می رسد.
- میانگین مدت زمان جلسه: هر بازدیدکننده به طور متوسط چه مدت در وب سایت می ماند.
- نرخ جلسه جدید: درصد بازدیدهایی که از وب سایت در اولین بازدید رخ می دهد.
- صفحات در هر جلسه: میانگین تعداد بازدید از صفحه در هر جلسه.
- تعیین هدف (دستاوردهای هدف): تعداد دفعاتی که بازدیدکنندگان یک اقدام خاص و کامل انجام می دهند. این به عنوان نرخ تبدیل نیز شناخته می شود.
- بازدید از صفحه: تعداد کل صفحات مشاهده شده.
آشنایی با پارامترهای مهم گوگل آنالیتیکس
معیارها یا ابعاد؛ چه تفاوتی بین آنها وجود دارد؟
گزارش های گوگل آنالیتیکس از دو بخش ابعاد (متریک) و معیار (ابعاد) تشکیل شده است که درک تفاوت بین آنها برای تفسیر صحیح گزارش ها بسیار مهم است.
راهنمای هر مرحله از ساخت فروشگاه اینترنتی و پیش نیازهای آن را در مقاله زیر بخوانید.
چگونه یک فروشگاه اینترنتی بسازیم؟
1. ابعاد (نشانگر)
ابعاد ویژگی های کیفی هستند که برای توصیف و سازماندهی داده ها استفاده می شوند. ابعاد را می توان در Google Analytics سفارشی کرد. نمونه هایی از اندازه ها عبارتند از:
- زبان
- نوع مرورگر
- شهر و ایالت
- مدل دستگاه
- گروه سنی کاربر
2. بعد
متریک ها اندازه گیری های کمی یک نوع داده هستند. نمونه هایی از معیارها عبارتند از: میانگین طول دوره، بازدید از صفحه، صفحات در هر دوره، و میانگین زمان در وب سایت. معیارها برای مقایسه اندازه گیری ها در ابعاد مختلف استفاده می شوند.
مزایا و محدودیت های گوگل آنالیتیکس چیست؟
گوگل آنالیتیکس مزایا و محدودیت های مختلفی دارد. از مزایای اصلی این ابزار قدرتمند و رایگان می توان به سهولت استفاده از آن اشاره کرد. سایر مزایای این ابزار گوگل عبارتند از:
- استفاده از این سرویس رایگان حتی برای مبتدیان نیز آسان است.
- معیارها و اندازه های قابل تنظیم مختلفی را ارائه می دهد. انواع مختلفی از بینش های مفید را می توان از طریق این پلت فرم به دست آورد.
- بسیاری از ابزارهای دیگر مانند تجسم داده ها، نظارت، گزارش دهی و تجزیه و تحلیل پیش بینی کننده دارد.
- این ابزار در گذشته دارای نقص هایی بوده است که ممکن است بر دقت داده های آن تأثیر بگذارد.
داده های تعامل و رفتار کاربر چیست؟
گوگل آنالیتیکس می تواند انواع مختلفی از داده ها را برای اهداف بازاریابی در اختیار کسب و کارها قرار دهد. داده های تعامل کاربر و داده های رفتار کاربر دو نوع از این داده ها هستند. داده های جذب کاربر بینشی در مورد نحوه ورود مشتریان به یک وب سایت ارائه می دهد. مشتریان می توانند از طریق کانال های مختلفی مانند نتایج موتور جستجوی پولی، نتایج موتور جستجوی رایگان، پیوندهای رسانه های اجتماعی یا وارد کردن آدرس وب سایت وارد شوند. درک داده های تعامل کاربر برای به حداکثر رساندن ترافیک وب سایت مهم است.
داده های رفتار کاربر نشان می دهد که مشتریان در وب سایت چه می کنند و چگونه با وب سایت ارتباط برقرار می کنند. این داده ها شامل مدت زمانی است که کاربر در هر صفحه می گذراند و از چند صفحه بازدید می کند و اینکه آیا با فیلم ها و گرافیک ها درگیر است یا خیر. از این داده ها می توان برای ایجاد طرح بندی وب سایت استفاده کرد. همچنین بازدیدکنندگان را به محتوایی که به دنبال آن هستند متصل می کند که در نهایت منجر به تجربه کاربری کارآمدتر می شود. تجربه کاربری که بر اساس داده های رفتار کاربر بهینه شده است، احتمال تبدیل و فروش بیشتری دارد.
مفهوم جمع آوری داده و رفتار کاربر در گوگل آنالیتیکس چیست؟
Google Analytics 4 منتشر شد
Google Analytics 4 یا به اختصار GA4 آخرین نسخه این سرویس است که در اکتبر 2020 منتشر شد. نسخه 4 Google Analytics تا حدودی بازبینی نسخه های قبلی است. این نسخه یک رابط کاربری کاملاً جدید ارائه میکند و این روش را از تکیه بر کوکیها به استفاده از یادگیری ماشینی برای دقت بهتر دادهها تغییر داده است.
ویژگی های اضافه شده در Google Analytics 4 عبارتند از:
- ابزارهای یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی
- ادغام عمیق تر با تبلیغات AdWords
- گزارش های مشتری محور
- عملکردهای نظارتی بدون کد اضافی که می تواند داده ها را با تأخیر کمتر ارائه دهد
نتیجه
گوگل آنالیتیکس یکی از خدمات گوگل است که با داده های آماری که در اختیار کاربر قرار می دهد به اهداف بازاریابی و سئوی وب سایت ها کمک می کند. در این مقاله ابتدا نحوه عملکرد گوگل آنالیتیکس را توضیح دادیم سپس قسمت های مختلف ابزار را معرفی کردیم و سپس ویژگی های اضافه شده به آخرین نسخه گوگل آنالیتیکس را لیست کردیم. اگر تجربه استفاده از گوگل آنالیتیکس را دارید، می توانید آن را از طریق نظرات در وبلاگ پارس پک با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول
1. کاربردهای گوگل آنالیتیکس چیست؟
Google Analytics یک سرویس تجزیه و تحلیل وب است که آمار و ابزارهای تحلیلی اولیه را برای بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) و اهداف بازاریابی ارائه می دهد. این سرویس بخشی از پلتفرم بازاریابی گوگل است و به صورت رایگان در اختیار دارندگان اکانت گوگل قرار می گیرد.
2. آیا استفاده از Google Analytics کاملا رایگان است؟
Google Analytics ابزارهای رایگانی را برای به دست آوردن درک کامل از مشتریان خود در دستگاه ها و پلتفرم ها و بهبود اثربخشی بازاریابی ارائه می دهد.
3. آیا یادگیری Google Analytics آسان است؟
یادگیری گوگل آنالیتیکس آسان نیست. زیرا با حجم زیادی از داده های پیچیده کار می کند که تفسیر و درک آن دشوار است. با این حال، اگر زمان کافی را صرف مطالعه کنید، قطعا می توانید آن را به طور کامل یاد بگیرید.
{ “@context”: “https://schema.org”، “@type”: “FAQPage”، “mainEntity”: [{
“@type”: “Question”,
“name”: “گوگل آنالیتیکس چه کاربردهایی دارد؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “گوگل آنالیتیکس یکی از سرویسهای تجزیهوتحلیل وب است که آمار و ابزارهای تحلیلی اساسی را برای بهینهسازی موتورهای جستوجو (SEO) و اهداف بازاریابی ارائه میدهد. این سرویس بخشی از پلتفرم بازاریابی گوگل است و برای دارندگان حساب Google بهرایگان دردسترس قرار دارد.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “آیا استفاده از Google Analytics کاملاً رایگان است؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “گوگل آنالیتیکس ابزارهایی را بهرایگان دراختیارتان میگذارد تا درک کاملی از مشتریان خود در دستگاهها و پلتفرمها بهدست آورید و بازده بازاریابی را بهبود ببخشید.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “آیا یادگیری گوگل آنالیتیکس آسان است؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “یادگیری گوگل آنالیتیکس آسان نیست؛ زیرا با حجم زیادی از دادههای پیچیده سروکار دارد که تفسیر و درک آنها دشوار است. بااینحال، اگر زمان کافی را برای یادگیری آن صرف کنید، بیشک میتوانید آن را کاملاً یاد بگیرید.”
}
}]
}
گوگل آنالیتیکس چیست و چگونه کار می کند؟ اولین بار در پارسپک. به نظر می رسد.