
امروزه اینترنت به بخش بسیار مهمی از زندگی افراد تبدیل شده است و از اینترنت برای به دست آوردن اطلاعات صحیح استفاده می کنند. رقابت در این فضا بسیار بالاست و تنها سایت هایی موفق می شوند که نکاتی را در نظر بگیرند. بدون شک سرعت سایت یکی از مواردی است که می تواند به موفقیت شما کمک کند. هر چه سرعت سایت شما بیشتر باشد، رضایت کاربران نیز بیشتر می شود، چیزی که امروزه همه برندها و سایت ها به دنبال آن هستند.
در این رابطه می توانید مقاله CDN چیست و چگونه به سایت ما کمک می کند را مطالعه کنید؟ همچنین بخوانید
یکی از چیزهایی که به موفقیت شما کمک می کند استفاده از شبکه تحویل محتوا یا CDN است. اکنون ممکن است تعجب کنید که CDN چیست! در زیر سعی خواهیم کرد اطلاعات کاملی در مورد اینکه CDN چیست به شما ارائه دهیم.
CDN چیست؟
CDN چیست؟! این سوال یکی از سوالات مکرری است که مدام مطرح می شود و باید به آن پاسخ مناسبی بدهیم. CDN مخفف Content Delivery Network است. اگر بخواهیم این عبارت را کلمه به کلمه ترجمه کنیم، باید بگوییم که CDN یک شبکه تولید محتوا است که در شبکه ای از سرورها در نقاط مختلف دنیا قرار دارد و سعی می کند محتوای وب سایت را با بالاترین سرعت به کاربران برساند. این مشکل باعث شده تا کاربران در مکان هایی که جمعیت زیادی دارند و تقاضا برای محتوا زیاد است، در مدت زمان کوتاهی به هدف خود برسند. در واقع CDN محتوای سایت ها را برای مدتی در سرورهای مختلف ذخیره می کند و سپس به کاربران تحویل می دهد.
درخواست را به نزدیکترین سرور ارسال کنید
در ادامه پاسخ به سوال CDN چیست، باید بگوییم که وب سایت هایی که بر اساس این فناوری کار می کنند، زمانی که کاربر درخواست مشاهده محتوا را ارسال می کند، درخواست او به صورت خودکار به نزدیکترین سرور ارسال می شود. سپس محتوا بر اساس اطلاعات موجود در حافظه پنهان سرور برای کاربران ارسال می شود. روش کار به این صورت است که اگر نزدیکترین سرور اطلاعاتی را که کاربر درخواست کرده است نداشته باشد، درخواست به سرورهای دیگر منتقل می شود تا در پایان محتوای مورد نظر را پیدا کنند.
ارائه محتوا از سرورهای کش
بهتر است به نحوه عملکرد این سرویس توجه کنید تا بتوانید به این سوال که CDN چیست پاسخ درستی بدهید. همانطور که در بالا متوجه شدید، هنگام ارسال درخواست، محتوای درخواست وارد سرورهای مختلف نزدیک به کاربر می شود و سپس بر اساس اطلاعات موجود در کش سرورها، محتوای مورد نظر برای کاربر ارسال می شود. در واقع این سرویس به گونه ای عمل می کند که محتوا از کش سرورهای دیگر جمع آوری می شود.
نحوه عملکرد سرویس CDN
حال بهتر است به این سوال که CDN چیست نگاهی دقیق بیندازیم تا بتوانیم به آن پاسخ صحیح بدهیم. همانطور که می دانید این سرویس بر اساس ارسال درخواست کاربر به نزدیکترین سرور و سپس پاسخگویی به درخواست کاربر بر اساس محتوای موجود در کش سرورها کار می کند.
البته همانطور که می دانید تک تک کاربرانی که در اینترنت هستند نمی توانند از کش های نزدیک به خود استفاده کنند. بر این اساس، یک سرویس CDN دارای چندین نقطه حضور یا سرور در مناطق جغرافیایی بزرگ است که می تواند نیازهای کاربران را برآورده کند.
استفاده از تکنولوژی GeoIP
در پاسخ به این سوال که CDN چیست، باید بدانید که این سرویس از فناوری GeoIP استفاده می کند. هنگامی که درخواست کاربر به نزدیکترین POP یا Point of Presence ارسال می شود، فناوری GeoIP در این سرویس فعال می شود. این فناوری مانند یک جدول جستجوی بزرگ است که وظیفه تایپ و جستجوی یک آدرس IP در مناطق جغرافیایی را بر عهده دارد. وجود این فناوری باعث شده است که سرویس دهنده CDN با پیشرفت های زیادی روبرو شود و بتواند در کمترین زمان ممکن پاسخگوی کاربر باشد.
تفاوت CDN و میزبان یا میزبان وب
وقتی می خواهیم به این سوال پاسخ دهیم که CDN چیست، این سوال برای برخی از کاربران پیش می آید که تفاوت CDN و هاست چیست. این دو سرویس ممکن است در ابتدا شباهت هایی با یکدیگر داشته باشند اما در اینجا به اطلاع شما می رسانیم که این دو مفهوم با یکدیگر متفاوت هستند و باید از تفاوت این دو مفهوم آگاه باشید.
- خدمات میزبانی یا میزبانی: هاست یا سرویس میزبانی بخشی از سرور است که می تواند برنامه های کاربردی شما مانند وب سایت های شما را میزبانی کند. اگر سرور به هر دلیلی از کار بیفتد، برنامه های شما دیگر نمایش داده نمی شوند.
- شبکه CDN: شبکه CDN یک سرویس مبتنی بر حافظه پنهان است که فایلها را بهطور موقت ذخیره میکند و زمانی که درخواست کاربر ارسال میشود، به سرعت در حافظه پنهان جستجو میکند و محتوا را به کاربران تحویل میدهد. بهتر است بدانید اگر نقطه حضور در این سرویس با شکست مواجه شود، سرویس به تنهایی می ایستد و محتوا را در میان سایر نکات پیدا می کند.
مزایای استفاده از خدمات CDN
هنگامی که می خواهید به این سوال پاسخ دهید که CDN چیست، باید مزایای آن را نیز در نظر بگیرید. دانستن این مزایا به شما کمک می کند از خدمات CDN بیشترین بهره را ببرید. همچنین باید بدانید که علاوه بر دانستن مزایا، باید به معایب نیز توجه داشته باشید تا در نهایت بتوانید انتخاب درستی داشته باشید.
دسترسی آسان
یکی از مهم ترین مواردی که در پاسخ به این سوال که CDN چیست و چه مزایایی دارد باید در نظر گرفت، توانایی دسترسی به داده ها است. در واقع استفاده از این سرور باعث میشود تا کاربران مطمئن شوند که پاسخهای پرسشهایشان برایشان ارسال خواهد شد. در این سرویس حتی اگر منبع اصلی از دسترس خارج شود، سایر نقاط حضور در آن امکان یافتن پاسخ مناسب به درخواست ها را فراهم می کند.
حرکت به سمت ترافیک کمتر
همانطور که در بالا در پاسخ به این سوال که CDN چیست، اشاره کردیم، استفاده از این سرویس در مناطقی که حجم درخواست ها زیاد است به کاربران اجازه می دهد تا به سرعت به نیازهای خود دسترسی پیدا کنند. در واقع سیستم کارایی این سرویس به گونه ای است که درخواست های کاربران را به ترافیک کمتری منتقل می کند و در نتیجه کاربران می توانند در مدت زمان کوتاهی به آنچه نیاز دارند دست پیدا کنند. این سرویس به عنوان یک مدافع در برابر افزایش ترافیک و کاهش سرعت عمل می کند. به عنوان مثال، در زمانی که کرونا در جهان به اوج خود رسید، سؤالات و درخواست های زیادی در مورد این مشکل وجود داشت. وجود این سرور می تواند مدیریت درخواست را به شکلی مناسب و ایده آل بهبود بخشد.
افزایش امنیت سرور
موضوع دیگری که در پاسخ به این سوال که CDN چیست و چه مزایایی دارد باید در نظر گرفت افزایش امنیت سرور است. در واقع عملکرد این سرویس به گونه ای است که می تواند یک لایه امنیتی به سرور اضافه کند. این مشکل از حملات مختلف از جمله حملات DDoS جلوگیری می کند. به این ترتیب می توانید از محتوای خود به خوبی محافظت کنید و زیرساخت سایت خود را تقویت کنید.
افزایش پهنای باند
از جمله مواردی که در پاسخ به این سوال که CDN چیست و چه مزایایی دارد باید در نظر گرفت تاثیر فوق العاده این سرویس بر افزایش پهنای باند است. همانطور که متوجه شدید، این سرویس با استفاده از کش داده به درخواست های کاربران پاسخ می دهد. به لطف این روش کار، حجم فایل هایی که به شبکه منتقل می شوند کاهش می یابد و این مشکل منجر به کاهش قیمت میزبانی وب می شود.
معایب استفادهCDN
بهتر است بدانید خدماتی که به شما ارائه می شود نه تنها مزیت هایی دارند، بلکه باید به معایب آنها نیز توجه کنید و سپس با قرار دادن مزایا و معایب شروع به استفاده از آنها کنید. در زیر برخی از معایب این سرویس آورده شده است.
لطف کن CDN آیا در کشور شما موجود است؟
در برخی موارد، کاربران ممکن است در کشوری زندگی کنند که این سرویس سرور ندارد. بنابراین در صورت عدم استفاده از این سرویس داده ها با خیال راحت و سریعتر به دست کاربران می رسد و این امر امنیت کاربران شما را تضمین می کند. بنابراین توصیه می شود قبل از خرید این سرویس تحقیق کافی داشته باشید.
پشتیبانی محدود
موضوع دیگری که در پاسخ به این سوال که CDN چیست و چه معایبی دارد باید در نظر گرفت، پشتیبانی محدود از این سرویس است. با توجه به اینکه شخص دیگری مسئولیت نگهداری سرویس را بر عهده دارد، در صورت بروز مشکلات فنی نمی توانید کاری انجام دهید و باید منتظر باشید تا متخصصی که در آنجا حضور دارد مشکل را برطرف کند.
قوانین جغرافیایی و فیلترینگ
از جمله موارد دیگری که بسیار مهم است و در پاسخ به این سوال که CDN چیست و چه معایبی دارد باید به آن توجه کنید، فیلتر شدن دامنه ها یا آدرس های IP رایگان این سرویس است. برای مثال، ممکن است فیلترینگ توسط یک سازمان یا دولت یک کشور را در نظر بگیرید. این مشکل باعث اختلالات و مشکلات بسیاری برای افراد می شود. در نتیجه کسانی که می خواهند از سرویس CDN استفاده کنند باید به موضوع فیلترینگ توجه کنند.
خوب CDN آیا به رشد سایت ها کمک می کند؟
پس از پاسخ به این سوال که CDN چیست و چه مزایا و معایبی دارد، ممکن است از شما بپرسند که آیا این سرویس با ترکیب مزایا و معایب این سرویس به رشد سایت شما کمک می کند؟ پاسخ این سوال قطعا بله است. ما سعی خواهیم کرد اطلاعات بیشتری در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم.
افزایش سرعت بارگذاری صفحات وب سایت
این روزها هیچکس دوست ندارد مدت زیادی صبر کند تا صفحات سایت ها بارگذاری شود و کاربر جواب خود را بگیرد. در واقع یکی از مواردی که باعث افت رتبه سایت می شود سرعت پایین آن است. بهتر است بدانید سرویس CDN نقاط مختلف حضور را پوشش می دهد، کاربر در کمترین زمان ممکن پاسخ می گیرد و این موضوع نقش بسیار مهمی در افزایش رضایت کاربر و در نتیجه رتبه سایت دارد.
کاهش نرخ ترک تحصیل
این روزها همه کارشناسان سئو با موضوع مهمی به نام نرخ پرش آشنا هستند. همانطور که می دانید هر چه نرخ پرش کمتر باشد، رتبه سایت بالاتر می رود. زیرا کاهش نرخ پرش نشان دهنده رضایت کاربر از اطلاعات سایت است. با توجه به اینکه CDN ها به کاربران کمک می کنند تا پاسخ های مورد نیاز خود را سریعتر دریافت کنند، تعجبی ندارد که نرخ پرش در حال کاهش است.
بهینه سازی تصاویر سایت
یکی دیگر از مواردی که با استفاده از سرویس CDN باعث بهبود رتبه سایت شما می شود، بهینه سازی تصویر است. این سرویس تصاویر را بهینه می کند و در نتیجه می توانید ترافیک مناسبی را از تصاویر به سایت خود هدایت کنید. بنابراین اگر می خواهید به این سوال که CDN چیست و چه مزایایی دارد پاسخ دهید، می توانید یکی از مزایای آن را بهینه سازی و افزایش ترافیک تصویر ذکر کنید.
کنترل و مدیریت ترافیک سایت
موضوع دیگری که این روزها باعث شده تا استفاده از سرویس CDN مورد توجه قرار گیرد، کنترل و مدیریت ترافیک سایت است. امروزه اینترنت به بخش مهمی از زندگی تبدیل شده است و بسیاری از کسب و کارها برای تبلیغ خود وارد دنیای اینترنت شده اند. در نتیجه جای تعجب نیست که ترافیک سایت ها بسیار بالا باشد. بهتر است بدانید که سرویس CDN ترافیک را به خوبی مدیریت می کند تا سرورها بیش از حد بارگذاری نشوند. همچنین باید بدانید که سرویس CDN امنیت سایت را افزایش می دهد و کاربران متوجه تغییرات خاصی در سایت نمی شوند که باعث نارضایتی آنها شود.
آخرین کلمه
تا اینجا سعی کردیم به این سوال که CDN چیست پاسخ درستی بدهیم و به شما کمک کنیم تا این سرویس را به خوبی بشناسید. اگر اکنون بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که CDN چیست، باید بگوییم که این سرویس از سرورها و نقاط حضور متفاوتی برای ارائه اطلاعات مناسب به کاربران استفاده می کند. عملکرد این سرویس مبتنی بر حافظه پنهان است و این باعث شد که CDN در نظر گرفته شود. اگرچه این سرویس دارای معایبی است، اما مزایای آن بسیار قوی است.
پست CDN چیست و چگونه کار می کند؟ اولین بار در Server.ir پدیدار شد | نگرش جهانی، هاست ایرانی.