VPN چیست؟
برای توضیح اینکه VPN دقیقا چیست، VPN مخفف “شبکه خصوصی مجازی” است و توانایی ایجاد یک اتصال شبکه ایمن در هنگام استفاده از شبکه های عمومی را توصیف می کند. VPN ها ترافیک اینترنت شما را رمزگذاری می کنند و هویت آنلاین شما را مخفی می کنند. این امر ردیابی فعالیت های آنلاین شما و سرقت داده های شما را برای اشخاص ثالث دشوارتر می کند.
برای درک بهتر VPN، VPN آدرس IP شما را با ارسال آن به یک شبکه حمل و نقل از طریق یک سرور راه دور پنهان می کند. این بدان معنی است که اگر با VPN به گشت و گذار آنلاین بپردازید، سرور VPN منبع داده شما می شود. و در واقع، ارائه دهنده خدمات اینترنت شما (ISP) و سایر اشخاص ثالث نمی توانند ببینند از کدام وب سایت ها بازدید می کنید یا چه داده هایی را به صورت آنلاین ارسال و دریافت می کنید. VPN به عنوان یک فیلتر عمل می کند و حتی اگر کسی اطلاعات شما را در دست بگیرد، بی فایده خواهد بود.
امنیت VPN
یک اتصال VPN ترافیک داده ها را به صورت آنلاین پنهان می کند و از دسترسی خارجی محافظت می کند. هرکسی که به اینترنت دسترسی داشته باشد و بخواهد آن را ببیند می تواند داده های رمزگذاری نشده را ببیند. در صورت اتصال به VPN، هکرها و مجرمان سایبری نمی توانند این داده ها را رمزگشایی کنند.
ISP شما معمولاً اتصال شما را تنظیم می کند و هنگام اتصال به اینترنت شما را با آدرس IP ردیابی می کند. ترافیک شبکه شما از طریق سرورهای ISP شما هدایت می شود که می توانند هر کاری را که به صورت آنلاین انجام می دهید ضبط و نمایش دهند.
دلایل استفاده VPN
ISP ها عموما مورد اعتماد هستند، اما ممکن است سابقه مرور شما را با تبلیغ کنندگان، پلیس یا دولت یا سایر اشخاص ثالث به اشتراک بگذارند. ISP ها همچنین می توانند قربانی حملات سایبری شوند. در صورت هک شدن، اطلاعات خصوصی و شخصی شما ممکن است به خطر بیفتد.
این امر به ویژه هنگامی که به طور منظم به شبکه های Wi-Fi عمومی متصل می شوید بسیار مهم است. هرگز نمی توان مطمئن بود که چه کسی می تواند ترافیک اینترنت را کنترل کند و به چه داده ها یا اطلاعات کاربری دسترسی دارد. از جمله رمز عبور، اطلاعات شخصی، اطلاعات پرداخت یا حتی هویت کاربران به طور کلی.
مشخصه VPN خوب
رمزگذاری آدرس IP: عملکرد اصلی VPN مخفی کردن آدرس IP شما از ISPها و سایر اشخاص ثالث است. این به شما امکان می دهد اطلاعات را به صورت آنلاین ارسال و دریافت کنید بدون اینکه خطر مشاهده اطلاعات شما توسط کسی غیر از شما و ارائه دهنده VPN وجود داشته باشد.
پروتکل های رمزگذاری: یک VPN همچنین باید از باقی گذاشتن آثاری از شما، به عنوان مثال در قالب تاریخچه اینترنت، تاریخچه جستجو و کوکی ها، خودداری کند. من جلوگیری می کنم. رمزگذاری کوکی اهمیت ویژه ای دارد زیرا از دسترسی اشخاص ثالث به اطلاعات محرمانه مانند داده های شخصی، اطلاعات مالی و سایر محتوای وب سایت جلوگیری می کند.
کلید خاموش: اگر اتصال VPN شما به طور ناگهانی قطع شود، اتصال امن شما نیز قطع خواهد شد. اما این ویژگی داده های شما را در زمانی که اتصال VPN شما قطع است ایمن نگه می دارد و از افشای آدرس IP واقعی شما در فضای مجازی جلوگیری می کند.
تایید دو مرحله ای: با استفاده از انواع روشهای احراز هویت، یک VPN قوی هر کسی را که سعی در ورود به سیستم داشته باشد تأیید میکند. این امر دسترسی اشخاص ثالث ناخوانده به اتصال امن شما را دشوار می کند.
تونل شکافی: این به شما امکان می دهد تا برخی از ترافیک برنامه یا دستگاه خود را از طریق VPN رمزگذاری شده مسیریابی کنید در حالی که سایر برنامه ها یا دستگاه ها دسترسی مستقیم به اینترنت دارند. این نکته مخصوصاً زمانی مفید است که میخواهید از خدماتی استفاده کنید که زمانی که موقعیت مکانی شما مشخص است بهترین کار را انجام میدهند و همچنین از دسترسی ایمن به ارتباطات و دادههای حساس لذت ببرید.
آیا VPN واقعا امن است؟
لازم به ذکر است که VPN ها به عنوان یک آنتی ویروس کامل عمل نمی کنند. اگرچه آنها از آدرس IP شما محافظت می کنند و تاریخچه اینترنت شما را رمزگذاری می کنند، اما از رایانه شما در برابر نفوذ خارجی محافظت نمی کنند.
برای این کار باید از نرم افزار آنتی ویروس استفاده کنید. زیرا استفاده از VPN به تنهایی از شما در برابر تروجان ها، ویروس ها، ربات ها یا سایر بدافزارها محافظت نمی کند.
هنگامی که بدافزار راه خود را به دستگاه شما پیدا می کند، می تواند داده های شما را بدزدد یا خراب کند، خواه از VPN استفاده می کنید یا نه. به همین دلیل استفاده از VPN در کنار یک برنامه آنتی ویروس جامع برای اطمینان از حداکثر امنیت بسیار مهم است.
برای اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه مقالات مراجعه کنید.
پست VPN چیست؟ اولین بار در Server.ir پدیدار شد | نگرش جهانی، میزبانی ایرانی.